7 intr-o saptamana #337

30.1.22

Am inceput saptamana asta cu relaxare si cu soare, am profitat din plin de ziua libera de luni si de orasul cu foarte putini oameni. Cred ca v-am mai spus ca Bucuresti liber este ceva de care incerc sa ma bucur de fiecare data cand pot. Si ziua de 24 libera cu greva de la STB mi-au dat ocazia sa ma plimb si sa ma incarc cu energie, lucru care mi-a prins mai mult decat bine si de care chiar aveam nevoie.

 
Am luat Calea Victoriei la pas (nu imi amintesc vreun moment in care sa o fi vazut atat de libera in toata viata mea), ne-am oprit la Pasajul Macca Villacrosse si am ajuns si in parcul Cismigiu. Multa lume uita de tot ce are orasul asta frumos si multi cred ca numai la Paris sau Milano poti sa vezi pasaje de genul asta, dar nu e chiar asa. Bucuresti are un farmec aparte si multe cladiri cu o istorie in spate, trebuie doar sa vrem sa le vedem.

Mie imi place orasul asta si nu ma vad locuind in alta parte, chiar daca stiu ca e aglomerat, poluat si incarcat de oameni, e parte din mine si nu apuc sa ma bucur de el asa cum as vrea. Insa sunt unele zile cand las totul deoparte si il iau la pas, ma gandesc la trecut si tot ce avem in spate. Am trecut in copilarie cu ai mei de multe ori pe aici, am niste amintiri foarte frumoase cu mama cand mergeam la cumparaturi si imi place sa ma gandesc la ele cand ajung iar in anumite locuri.

Am avut o gramada de munca in perioada asta, imi place sa imi folosesc mintea si sa evoluez in fiecare zi, dar am incercat sa nu uit sa fac mici pauze in care sa respir si sa imi intind oasele. Stilul alert e parte din mine, insa nu las lucrurile pe ultima suta de metri. Gandesc in perspectiva si incerc sa fac lucrurile cu cap, astfel incat sa-mi usurez munca si asta ma ajuta sa fac fata si cand apar situatii neprevazute si trebuie sa rezolv situatii care s-ar putea transforma in mici dezastre. Ochii mei se resimt si nu imi lipsesc de pe birou picaturile pentru ochi, am ramas la Vizik pentru ca nu trebuie aruncate in 30 de zile dupa deschidere si acum folosesc varianta Allergy pe care nu am mai avut-o.

Accentul in perioada asta a fost pe hidratare pentru ca mi-am simtit pielea mult mai uscata decat in mod normal si am folosit cateva masti de la Simple pe care le-am primit de la o prietena. De la Simple mai folosesc cateva produse din gama Water Boost care sunt foarte accesibile, vi le-am aratat intr-o postare cand le-am gasit intr-un magazin ce aduce marfa din UK si m-ati intrebat unde se pot gasi - le-am gasit on-line aici si am zis sa va spun in caz ca va intereseaza.

Micile mele placeri de saptamana asta au fost parfumurile si produsele pentru buze. Crystal Noir de la Versace este un preferat vechi de-al meu si ma bucur intotdeauna de el cand e rece afara, dar am incercat si cateva parfumuri noi interesante. Sazan Nude de la Bobbi Brown imi place mult si il combin de obicei tot cu un gloss de la ei. Am baut multe cani de ceai zilele astea, am cateva preferate de la Ronnenfeld si Twinings (trebuie sa va spun despre ele in curand) si m-am tot bucurat de ele.

Poza extra de saptamana asta e una de pe Calea Victoriei cu o cladire emblematica pentru Bucuresti - Casa Capsa, un loc care din 1852 pana a umplut orasul cu povesti si cu momente de istorie. De obicei zona asta e un furnicar, asa ca m-am bucurat mult sa o pot prinde fara oameni si masini. Am amintiri din copilarie cu cofetaria de la Capsa unde ma opream uneori cu tata sa ii luam mamei ceva bun sa ii aducem acasa.

Saptamana voastra cum a fost?

2 comentarii

  1. Sa stii ca si pe pe mine ma linistesc locurile copilariei mele , din pacate noi ne-am mutat de acolo , dar cand ajung pe la rude cu mare drag si nostalgie merg pe unde am copilarit , sa revad scoala , locul de joaca , gara de unde plecam in diverse locuri ,sunt atatea amintiri pe care le retraiesti doar cand ajungi in locurile in care s-au intamplat ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca avem amintiri frumoase care sa ne bucure sufletul.

      Ștergere