Hygge & mici placeri de toamna

19.10.21

In ultimii ani am tot auzit cuvantul hygge si am citit/ auzit vazut sfaturi si recomandari despre cum sa urmezi un anumit stil de viata inspirat de cultura daneza si norvegiana, insa adevarul este ca multi dintre noi avem deja o varianta proprie a unor ritualuri care sa ne ajute sa aducem bucurie in viata de zi cu zi, E vorba de acele lucruri mici si care par fara importanta (dar sunt mult mai importante decat credem noi), dar care te ajuta sa te relaxezi, sa te incarci de energie si sa zambesti, chiar si la finalul unei zile care nu a fost tocmai buna.

Mi se pare ca hygge este un termen general si putem sa incadram multe lucruri si actiuni ca fiind parte dintr-un stil de viata care se invarte in jurul confortului si starii de bine. Probabil ca primul lucru la care ne zboara mintea cand auzim hygge este o atmosfera calda si placuta in intimitatea propriului camin, dar nu se rezuma doar la asta. Nu conteaza cu adevarat cum definim cuvantul, important este sa nu uitam de micile placeri si de momente de care ne bucura sufletul cu adevarat.

 
Ce va vine in minte cand va ganditi la o seara relaxanta petrecuta acasa intr-o seara racoroasa, dupa o zi plina de agitatie si stres? Lumanari parfumate, o ceasca de ceai sau ciocolata, un pahar de vin, ceva delicios de mancat, o patura pufoasa, timp petrecut cu oameni dragi, o lotiune de corp cu o aroma preferata, o baie lunga si aromata sau orice alta activitate care iti produse placere, te ajuta sa te relaxezi si sa zambesti. Pentru mine hygge inseamna o carte buna, timp petrecut cu blanoasele mele, dar inseamna si sa coc ceva delicios sau sa stau pur si simplu si sa visez.

Iar lumanarile parfumate fac intotdeauna parte din ritualul meu de relaxare si de-a lungul anilor v-am aratat multe variante si v-am povestit despre aromele care imi plac. Yankee Candle este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lumanari, insa pe Notino am descoperit multe altele care imi plac si pe care le tot cumpar cum se raceste vremea. Spiced Noir de la Village Candle este genul de aroma gurmanda care mie imi place la nebunie in perioada asta - este calda si dulce, dar cu note picante si lemnoase care se simt in toata casa.

Un alt brand care imi place mult si pe care l-am descoperit in trecut tot pe Notino este DW Home, un brand cruelty free cu lumanari turnate manual si cu arome care mie imi plac mult. Am avut in ultimii ani multe arome de la ei si unele ne-au placut la nebunie, anul asta am luat 2 aparute recent: Amber Teak (o aroma dulce lemnoasa cu accent florale) si Brushed Suede (tot o aroma lemnoasa si dulce) si ma tenteaza sa incerc pe viitor si sprayuri de camera de la ei.
 

Tu ce faci pentru starea ta de bine? Care sunt acele mici placeri nevinovate care te ajuta sa te relaxezi si sa zambesti? Hygge este un cuvant cu care simti ca ai ceva in comun?

Trimiteți un comentariu