Ce poti sa faci la Balvanyos Resort

7.10.21

Balvanyos Resort este un loc care mi-a atras atentia in ultimii ani, dar pe care n-am reusit sa il vad decat in vizita facuta la Covasna luna trecuta. Imi imaginam o oaza de liniste si aer curat, in peisajul de vis din jurul Lacului Sf. Ana, singurul lac vulcanic din Romania si exact asta am gasit. Sunt 2 motive pentru care mi-a atras atentia si am vrut sa-l descopar: locatia si modul in care s-a dezvoltat in ultimii 5-6 ani (din nou omul de turism din mine si-a satisfacut curiozitatea) de cand au construit Grand Santerra Spa care a schimbat total locul si l-a pus cu adevarat pe harta turismului din zona. Si pot sa va spun ca nu se opresc aici, deja se discuta de o constructie noua cu alte spatii de cazare si spa.

O sa incerc sa imi aleg cu grija cuvintele si sa pot sa ma ridic la inaltimea frumusetii acestui loc aflat in inima padurii, dar sunt prea realista ca sa cred ca ar putea cuvintele vreodata sa bata imaginile in situatia asta. Drumul pana sus este de vis si are o energie care merita din plin incercata, mai ales daca sunteti genul care se bucura de transformarea naturii si de tot ceea ce are de oferit in forma ei cea mai bruta si frumoasa.

Septembrie este o luna ideala de mers in astfel de zone pentru ca exista ceva magic in modul in care verdele din vara se combina cu nuantele de toamna care au un farmec aparte, insa daca vreti sa vedeti un adevarat spectacol alegeti octombrie pentru ca atunci natura defileaza cu culoare si texturi de vis. Am avut norocul sa vad zona si cu nori, dar si cu soare si ambele variante mi se par de vis. Ramane sa o vad si plina de zapada candva.

Hotelul are un grad de ocupare care pe mine m-a bucurat mai mult decat pot sa va spun pentru ca turismul trece printr-o perioada extrem de grea si mi-a placut modul in care a fost renovat si este gandit tot conceptul. Exista si 2 vile care tin tot de ei, insa pentru mine nu este o varianta sa merg dimineata sute de metri prin frig pentru a lua micul dejun sau a ma duce la spa, deci daca m-as caza aici as alege clar hotelul, insa exista si o alta alternativa si am vrut sa va spun de ea pentru ca suntem diferiti si avem gusturi diferite.

Lobby-ul mi-a placut mult si sunt multe spatii intime, cu semineu unde te poti bucura de ceva cald sau sa stai pur si simplu sa te relaxezi. Pentru ca sunt foarte cautati apar rar camere libere pe Booking, insa pe siteul lor puteti sa rezervati direct - pe langa pachetele de 5 si 10 nopti exista si Gourmet Weekend care mie mi se pare o idee extrem de misto pentru un cuplu care cauta asa ceva pentru un weekend romantic - aici gasiti mai multe detalii.

Zona de spa, situata printre izvoare tamaduitoare si brazi seculari, este cea care aduce atat de multi turisti aici, chiar si in perioada asta dificila. Plante, lemn, foc, apa si piatra fac experienta asta una de incercat, mai ales ca sunt atat spatii interioare, cat si exterioare pentru relaxare: de la cazi ascunse printre conifere, bazine cu apa, incaperi pentru experiente individuale pana la spatii de relaxare de tot felul. 

Spatiul destinat zonei de spa are peste 2000 metri si o multime de facilitati, inclusiv o salina si o sauna ruseasca. Exista chiar si o pista de alergare de 1,7 km in padure, dar si o sala de fitness echipata asa cum trebuie. Prima poza este facuta de mine intr-una din zonele de relaxare de la spa, cea de-a doua e luata de la resort pentru ca piscina era plina si mie imi place sa respect intimitatea altor oameni care se afla in vacanta.


Am avut parte de o experienta care mi-a placut mult si pe care o poate incerca oricine ajunge in zona asta vineri sau sambata seara -  un meniu fine dining la Restaurantul Fork. Ce vedeti in poza este secreto de mangalita cu piure de conopida, ciuperci de padure, sfecla si sos de ghiveci. Se pot organiza meniuri de degustare cu 5 feluri, combinate sau nu cu wine pairing si daca va duceti in zona e o experienta care merita incercata. Mai sunt inca 2 restaurante: Forest unde se pot organiza si evenimente private si Gastrolab, mult mai rustic si cu preparate traditionale.

Asa cum am facut in toate locurile pe unde am ajuns am pus multe intrebari pentru ca vreau sa stiu ce se poate in fiecare zona si Balvanyos mi se pare un loc bun de plecare pentru multe activitati pe care le poti face in zona. Mai jos sunt 2 imagini de la Baile Fetelor Apor aflate la o distanta de maxim 30 de minute de mers pe jos (v-am spus mai multe despre izvoarele astea in postarea despre Covasna), dar se pot face drumetii scurte la Pestera Sulfuroasa, Izvoarele Tamaduitoare, Baile Mikes sau mai lungi la Cetatea Balvanyos si Piatra Zimbrului.

Cei de la Balvanyos Resort ofera multe activitati atat in apropiere, cat si in alte zone in functie de preferinte: observator de ursi, mini ferma de animale, teren multifunctional de sport, zid de escaladare sau tir cu arcul. Balvanyos Adventure Park era inchis pentru mentenanta in perioada cand am ajuns eu acolo, asa ca nu va pot da detalii, dar daca planuiti o vacanta de familie clar sunt lucruri de facut si pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

Ce as vrea sa incerc eu cand ajung din nou in zona asta este combinatia offroad si o cina cu sampanie la Lacul Sf.Ana. Imi plac experientele si imi plac experientele in locuri misto, iar combinatia asta este una exact pe gustul meu, asa ca am trecut-o pe lista de facut cat de curand, in functie de cum va fi perioada urmatoare si cum imi va permite timpul pentru ca urmeaza niste luni foarte incarcate pentru mine.

Va las cu o imagine care mie imi transmite multe si mi se pare ca capteaza foarte bine zona asta atat de frumoasa, care pastreaza salbaticia naturii si integreaza modernul fara sa strice farmecul atat de aparte pe care il are locatia asta. Mie imi promit ca o sa revin aici pentru un weekend ca sa ma bucur de experienta totala a acestui loc si a ceea ce are de oferit si sa descopar un pic mai mult din partea asta a tarii pe care nu o cunosc atat de bine pe cat as vrea.


Ati fost la Balvanyos? Cum vi se pare zona asta?

Trimiteți un comentariu