7 intr-o saptamana #307

13.6.21

Am inceput postarea cu poza asta pentru ca sa zambesc a fost cel mai greu lucru pe care am incercat sa il fac saptamana asta, asa ca m-am gandit ca eu sunt prima care are nevoie de un reminder ca oricat de nasoala e viata in anumite momente mereu trebuie sa ne concentram pe lucrurile care sunt frumoase si care ne pot aduce un zambet pe chip. Nici macar nu vreau sa incep sa ma gandesc la inceputul asta de saptamana pentru ca ma apuca iar furia si este sentimentul care m-a incarcat zile la rand si de care am tot incercat sa scap in fiecare zi. O sa ma limitez sa va spun ca am lacune tot mai mari de somn si ca in 8 zile am chemat de 4 ori politia datorita celor ce s-au mutat deasupra, in momentul asta lucrurile s-au mai linistit, dar ma tem sa nu fie iar doar cateva zile si sa o ia de la capat, cum s-a mai intamplat.

Eu sunt invatata sa "functionez" in orice fel de conditii, insa saptamana asta a fost una care m-a daramat total. Am fost extrem de obosita, plina de nervi si furioasa, am incercat tot ce stiu sa calmez furtuna din mintea si sufletul meu, unele m-au ajutat, altele nu. Am profitat de zilele in care am fost la sala si mi-am canalizat energia spre asta, dar am tras de mine. Pur si simplu lipsa de somn si nervii pe care mi i-am facut din cauza unei nesimtiri dusa la extrem m-au scos din ritm si lucrul asta nu a fost usor de digerat pentru ca ar fi trebuit sa pot sa ma detasez. Insa problemele astea si cu restul chestiilor care se intampla in jurul meu in momentul asta au fost prea mult.

Nu am reusit sa citesc nici macar o pagina in ultimele saptamani pentru ca nu ai cum cand deasupra sunt numai zgomote si urlete, asa ca m-am simtit frustrata la maxim din cauza asta. Am incercat in schimb sa am cat mai mult grija de pielea mea si sa ma rasfat cat am putut, am facut curat si m-am uitat la niste documentare interesante (cu castile in urechi), dar sunt multe lucruri pe care nu am putut sa le fac si asta mi-a dat o stare care nu mi-a placut deloc. Ceea ce voiam sa va spun este ca si starile astea fac parte din viata, e bine sa le luam ca atare si sa nu le dam mai multa putere decat merita, chiar daca uneori e foarte greu sa faci asta.

Pentru mine gatitul este relaxare, insa nici macar de asta nu mi-a ars in primele zile, dar am incercat sa recuperez pe finalul de saptamana. Sparanghelul este un aliment extrem de sanatos si mie imi place sa-l consum cat mai des - de data asta am facut un quiche low carb cu rosii uscate si branza de capra. Am gasit reteta pe yummly, dar nu o respect niciodata in totalitate, ci o adaptez in functie de ce am in frigider, dar si de cheful meu. Cateodata folosesc forma mare de sticla, dar de cele mai multe ori folosesc forme mici de silicon sau vase ramekin.

Nu prea am ajuns la cumparaturi in ultimele zile, asa ca o vizita prin magazine era mai mult decat necesara pentru ca frigiderul era aproape gol. La Lidl am dat putin iama la raionul cu branza pentru ca au avut branza gouda pentru gratar (am luat si niste halloumi), am luat o brie imensa pe care vreau sa o bag la cuptor intr-o seara si am gasit si niste specialitati cremoase interesante. Am luat si niste variante fara lactoza pe care inca n-am apucat sa le incercam.

Am primit un colet foarte interesant de la Garnier cu 3 produse cu protectie solara (o sa va povestesc separat de ele intr-o postare pentru ca merita, daca ma urmariti pe Instagram ati vazut deja despre ce e vorba) si deodorantele Magnesium Ultra Dry (roll-on si spray), atat pentru femei, cat si pentru barbati. Nu contin alcool si promit sa nu lase urme albe, am incercat deja sprayul si pielea mea l-a tolerat extrem de bine (v-am mai spus ca eu am pielea de la axila extrem de sensibila si nu prea am curaj sa incerc produse noi), asa ca am mari sperante ca o sa ne intelegem bine si pe viitor. Nu stiu daca am incercat pana acum vreun deodorant de la Garnier, asa ca sunt chiar curioasa.

Unul din motivele pentru care m-am luptat cu furia in ultima saptamana a fost faptul ca Tasha s-a speriat foarte tare din cauza a ceea ce a fost intr-o noapte in apartamentul de deasupra si a facut o criza cardiaca extrem de urata, care a venit cu urmari si care s-a agravat dupa niste atacuri de panica cauzate tot de zgomotele foarte puternice. Cateva zile si nopti s-a luptat cu tusea si cu alte probleme si au fost zile cand n-am stiut daca va scapa sau nu, iar asta mi-a facut extrem de rau pentru ca o vedeam cum sufera si nu prea am avut ce sa fac sa o ajut. Este un caine care a avut probleme de la inceput (nu vreau sa stiu ce a trait pana a ajuns la mine), iar zilele astea au fost extrem de grele pentru ea, dar si pentru noi pentru ca a trebuit sa fie cineva cu ea in permanenta.

Nici acum nu si-a revenit total, e mai bine decat la inceputul saptamanii, dar tot nu e asa cum speram sa fie. Ca sa o ajut am apelat si la uleiuri esentiale dupa ce am cautat multe informatii si am discutat cu oameni care au experienta cu asta. Am pus in palme ulei de cocos in care am adaugat o picatura de Lemon si Peppermint (le am pe cele de la doTerra) si am frecat totul dupa care am lasat-o pe Tasha sa adulmece de la distanta mica combinatia asta - a ajutat-o sa respire mai bine si sa prinda cateva ore de somn dupa zeci de ore de chin si epuizare totala. Nu am stiut la ce sa ma astept, dar eram dispusa sa incerc orice sa o ajut si a functionat destul de bine.

Saptamana voastra cum a fost?

6 comentarii

  1. Îmi pare rău că treci prin asta și e cu atât mai groaznic dacă sunt afectate și animalele. :( Trist e nu doar că există astfel de specimene complet needucate, ci că nici măsurile pe care le iau autoritățile nu prea îi impresionează. Sper totuși să rămână cât mai liniștită situația!
    Să ai o săptămână mai bună, cu mai multă liniște și odihnă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Politia vine, dar vin si ei in ordinea solicitarilor, cand ajung dupa o ora si ceva vin doar sa faca act de prezenta. Oricum e groaznic cat de needucati si egoisti suntem ...

      Ștergere
  2. Valeria Chertes13 iunie 2021 la 19:27

    Foarte urat când ai astfel de vecini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de unde au aparut, sper sa nu tine mult situatia asta.

      Ștergere
  3. In conditiile in care nu ai dormit bine de atata timp, stresul este mult mai mare ,e groaznic sa ai asemenea vecini . Imi pare asa de rau de Tasha sper sa isi revina complet cat mai repede :(
    Te imbratisez , o saptamana mai linistita iti doresc .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru gandurile bune. Zile frumoase sa ai si tu!

      Ștergere