Tu ai citit ceva de Lucy Keating?

26.3.21

Citesc mult, am citit dintotdeauna si probabil ca o s-o fac mereu pentru ca asta ma ajuta sa-mi pastrez mintea activa, sa ma relaxez, sa visez si sa imi doresc. Sunt si perioade, nu foarte lungi, cand nu pun mana pe carti, dar sunt foarte rare. Am incercat sa citesc carti in format electronic, insa nu se compara nimic cu placerea de a tine o carte in mana, asa ca pentru mine asta e varianta castigatoare si am ramas la ea.

Siteurile de unde cumpar carti de obicei sunt Elefant, Librex si Libris (pe fiecare denumire este link direct catre site) si ceea ce fac este sa vad care dintre ele are ceva mai buna oferta la ce ma intereseaza pe mine in momentul respectiv. In ultima perioada Librex a fost siteul spre care m-am indreptat cel mai des pentru ca are transport gratuit prin curier indiferent de valoarea comenzii si mereu imi trimit cupoane de reducere care se pot combina cu celelalte oferte de pe site, chiar daca uneori cei de la Elefant au oferte mai bune ma irita taxele lor de procesare si timpul de asteptare, dar si faptul ca nu pot folosi cupoanele de transport gratuit/ reducere obtinute cu punctele Premium atunci cand au oferte.

Astazi vreau sa va spun mai multe despre doua carti scrise de Lucy Keating, o tipa care are conversatii interesante cu cainile ei, Ernie, si careia ii plac cladirile vechi si povestile bune. Lucy are o imaginatie bogata si asta se vede in ceea ce scrie, mie mi-au placut cele 2 carti publicate pana acum si din cate am inteles lucreaza la o a treia care va publicata anul viitor. Nu sunt cartile tipice de fictiune pe care le citesti usor si ti se par superficiale si nu cred ca sunt pentru oricine, dar daca aveti imaginatie bogata si va place sa intelegeti mintea umana s-ar putea sa va placa si sa va faca sa va ganditi la multe lucruri.


Arta visarii (Dreamology) nu a fost ceea ce mi-am imaginat eu ca va fi atunci cand am cumparat-o (mintea mea cauta niste raspunsuri la momentul ala si m-am trezit cu asteptari nefondate, asa ca imi "asum" asta), insa a fost o carte care mi-a placut si din care am invatat niste lucruri extrem de utile despre mintea umana si cum actioneaza creierul nostru atunci cand suferim sau avem de-a face cu o trauma. Visatul are rolul lui si de multe ori ne ofera informatii pe care le ignoram, cartea astea iti amintesti ca e frumos sa visezi, dar ca trebuie sa te bucuri de realitate si de ceea ce ai in viata ta. La finalul cartii am zambit si m-am gandit ca viata e frumoasa, cred ca asta spune tot.

"It surprises me, how a small gesture can feel so very big. 
How sometimes you don't realize the nervousness or sadness 
you were holding deep inside until the touch of someone you love 
lets it all out of you, like your entire body is exhaling."

Cartea indragostirii (Literally) mi-a starnit curiozitatea si m-a facut sa ma intreb multe lucruri. Lectura nu este una grea, desi subiectul poate sa nu atraga din prima, insa cred ca este genul de carte care te face sa te intrebi ce fel de viata vrei sa duci: una trasata de diverse aspecte/ oameni sau una in care tu sa-ti spui povestea. "Perfectiunea" si modul in care facem anumite alegeri in viata sunt lucruri pe care cartea asta te face sa le gandesti mai profund, lectura te face sa te indoiesti de un plan bine pus la punct care e doar sigur si te indeamna sa-ti urmezi emotiile. Mi-a placut si mi-a pastrat interesul viu pana la final.

"We often feel quite a bit of pressure on our shoulders, and sometimes we don't even realize 
it's there. So I'd like to offer you this advice - don't be afraid to suprise yourselves."

Ati citit vreo carte scrisa de Lucy Keating?

6 comentarii

  1. Nu am citit nimic de aceasta autoare, dar o trec pe lista mea. Merci de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am citit niciuna dintre ele și după coperți sau titluri nici nu le-aș fi ales vreodată, îmi inspiră ceva superficial... dar descrierile tale mi-au stârnit interesul, mai ales pentru prima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca nu e bine sa judeci o carte dupa coperta, s-ar putea sa ai surprize mari. :)

      Ștergere
  3. Interesante recomandari, big like pentru postare!

    RăspundețiȘtergere