Cat de importanta este curatarea tenului?

4.3.21

Curatarea tenului este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand vorbim de ingrijirea tenului, daca nu chiar cel mai important pentru ca daca nu pornesti cu o baza curata degeaba folosesti produse bune. Sunt multe informatii despre cum si cat de des trebuie sa ne curatam tenul pentru a-l pastra sanatos si cu un aspect luminos, sunt o multime de produse bune pe piata si care chiar merita, important e sa iti cunosti tenul si sa stii de ce are nevoie cu adevarat pentru ca se poate intampla ca un produs cu o formula extrem de buna sa nu ti se potriveasca.

Alegerea produselor tine de preferinte si de buget, asa cum v-am spus de multe ori. Fiecare dintre noi are anumite afinitati pentru diferite texturi si unele produse pot sa nu fie alegerea buna indiferent cat de eficiente sunt. Bugetul este iar un aspect de luat in calcul pentru ca produsele de curatare nu stau pe ten mai mult de cateva zeci de secunde, asa ca de multe ori nu se justifica o cheltuiala mare pentru un astfel de produs, oricat de bun si laudat e. Dar totul tine de alegerea personala, eu vreau sa va povestesc astazi despre produse accesibile de curatare pe care eu le iau de pe Notino, dar si despre cateva care sunt mai scumpe si care sunt o alegere buna daca aveti un buget mai ridicat.


Exista destule confuzii intre termenii demachiere si curatare, demachierea are ca scop indepartarea machiajului in timp ce curatarea se face cu apa si cu un produs de curatare solubil in apa, avand rolul de a indeparta de pe ten excesul de sebum, impuritatile, transpiratia si uneori anumite ingrediente cosmetice care nu sunt absorbite total in piele (un exemplu bun il reprezinta produsele cu protectie solara care au nevoie de un produs de curatare solubil in apa pentru a fi indepartare de pe ten, niciodata un lapte demachiant sau o apa micelara nu vor indeparta totul de pe ten).

Folosesc atat lapte demachiant, cat si lotiune micelara, insa doar ca prim pas pentru a indeparta de pe ten machiajul sau mizeria de peste zi. Produsele de la Bielenda imi plac mult si v-am spus de-a lungul timpului de mai multe ori despre ele, ultimele pe care le-am incercat sunt din gama Camellia Oil, au formule bune si eficiente, sunt accesibile ca pret si imi plac mult. Foarte mult imi place si micelara Soothing din gama Clean Skin Expert, o folosesc si ani de zile si stiu ca multe dintre voi ati luat-o si va place.

Un rol important pentru mine in procesul de curatare il ocupa demachiantul pentru ochi - chiar sunt curioasa daca voi folositi demachiat ochi si ce preferinte aveti, asa ca astept sa-mi dati detalii in comentarii. Ochii mei sunt sensibili si prefer sa demachiez rimelul si orice alt produs am folosit in zona ochilor inainte de a ma spala pe ten, am extrem de multa grija cand aleg produsele pentru zona asta pentru ca o formula cu iritanti este groaznica pentru mine si reactia ochilor mei este destul de puternica.

Vreau sa va arat doua produse pe care le folosesc in perioada asta si care imi plac mult, la poluri opuse in ceea ce priveste pretul. Take The Day Off Makeup Remover de la Clinique este o descoperire recenta, este un demachiant bifazic (trebuie agitat inainte de folosire) care este foarte eficient si face o treaba nemaipomenita, dar este si foarte bland cu pielea. Demachiantul fara ulei de la Bielenda este o preferinta veche de-a mea, unul din cele mai bune produse de genul asta incercate de mine - bland, eficient si cu un pret mai mult decat accesibil. Ochii mei tolereaza foarte bine ambele produse si voi continua sa le iau pentru ca sunt exact ceea ce caut.

Curatarea efectiva a tenului implica apa si cel putin un produs special conceput pentru asta, din punctul meu de vedere double cleansing este alegerea ideala pentru a te asigura ca indepartezi tot ce trebuie indepartat de pe ten. Ideal ar fi ca primul pas sa fie un ulei demachiant sau un balsam de curatare, urmat de un produs solubil in apa, care in functie de preferinte poate fi un gel, o spuma, o lotiune sau chiar si un produs mult mai cremos. E asta o regula? Nu neaparat, pana la urma poti sa folosesti acelasi produs de doua ori si tot double cleanse se cheama. Tine de preferinte si buget, asa cum va spuneam la inceputul postarii, important e ca rezultatul final sa fie un ten curat.

Eu nu sunt mare fana balsam sau ulei demachiant, insa in ultimii ani am incercat sa folosesc mai des uleiuri pentru ca stiu ca asa pot sa indepartez cel mai eficient ceea ce trebuie indepartat de pe ten. Cel pe care il folosesc acum este de la Bobbi Brown - l-am luat la oferta de pe Notino si daca vreti sa-l incercati chiar va recomand varianta mini pentru ca este un produs care se consuma greu. Daca aveti un buget mai redus varianta mov de la Nivea este foarte ok, chiar si cei de la Bielenda au cateva variante de luat in seama, una chiar in gama Camellia Oil.

Eu prefer gelurile de curatare, insa folosesc si alte tipuri de produse daca mi se potrivesc si imi place textura. Pentru postarea asta am ales sa va arat tot un produs de la Bielenda, un gel micelar din gama Manuka Honey, pe care l-am avut de multe ori si care imi place mult. Este bland, curata foarte bine si nu usuca deloc tenul, iar pretul este unul foarte bun. Produsele de genul asta nu stau pe ten decat cateva zeci de secunde, asa ca si daca au formule cu ingrediente benefice si antioxidanti nu au timp sa faca ceva concret pentru ten, de aici si alegerea mea de a cauta produse bune si accesibile si a-mi pastra banii pentru seruri si tratamente.

Voi ce produse pentru demachierea/ curatarea tenului folositi? Cat de important e pasul asta pentru voi?

4 comentarii

  1. Eu pentru demachiere folosesc apă micelara de la Bioderma,însă nu o refuz nici pe cea de la Garnier

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru demachiare folosesc apa micelara de la Garnier cea cu capac roz , gel de curatare avon nutra efects , gel de curatare ayumi cu bergamota ,cam atat sunt mulțumita de ele 👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea roz imi place si mie de la Garnier, imi place si gelul micelar care e in completarea apei.

      Ștergere