Ganduri de final de toamna

30.11.20

Nu stiu cum ati simtit voi toamna asta, dar pe mine m-a obosit rau. A fost un carusel de emotii si de trairi, a venit cu multe probleme si mult stres, s-au intamplat de toate: nasteri, inmormantari, oameni bolnavi, blocaje de tot felul, situatii de-a dreptul tampite si multe lucruri care au reusit sa ma scoata din starea mea de bine, desi am incercat sa nu las sa ma afecteze ce nu tine direct de mine si nu pot schimba. De cateva ori mi-au fost planurile date peste cap total, a trebuit sa o iau de la 0 si au fost cateva zile cand am simtit ca nu mai pot, dar nu mi-am pierdut zambetul si am incercat sa iau lucrurile asa cum au venit si sa scot tot ce-am putut dintr-o situatie nu prea placuta.

Oboseala fizica a accentuat toate starile si asta mi-a dat batai mari de cap pentru ca am simtit ca trebuie sa "trag" de mine sa pot sa fac anumite lucruri si asta e un lucru cu care nu mai sunt obisnuita pentru ca prima parte a acestui an a fost una in care eu am fost plina de energie si am putut sa fac tot ce am avut in minte. Dar pana la urma asta e viata, cu zile mai bune si mai rele, important e sa nu lasam lucrurile care nu ne ies sa le depaseasca ca importanta pe cele bune si frumoase. Cel putin eu asta incerc sa fac de fiecare data - sa-mi amintesc de ce e bun si ce-a iesit, nu sa ma concentrez pe ce nu s-a intamplat din diverse motive.

Desi au fost zile pline si agitate, am avut si multe momente frumoase si pline de semnificatie si le-am savurat din plin atunci cand s-au intamplat. Sunt unele lucruri care au mers mult mai bine decat mi-am imaginat eu, chiar daca consumul emotional a fost unul mare, si asta mi-a dat o satisfactie pe care n-am mai simtit-o de mult atunci cand vine vorba de munca. Mi-as fi dorit sa pot sa balansez mai bine munca cu timpul meu liber, insa a fost o perioada aglomerata si a trebuit sa fac unele compromisuri, dar am de gand sa recuperez pe sfarsitul de an cu timp mult pentru mine si sufletul meu.

Fizic nu m-am simtit nemaipomenit toamna asta, mai ales spre sfarsitul ei, dar asta nu inseamna ca nu stiu ce progrese am facut: am o alta forta si musculatura mea este intr-un punct unde n-a mai fost de foarte multi ani si asta imi da de fiecare data un sentiment de eliberare si de bine. De fiecare data cand ma duc la sala si vad ce forta am acum fata de inceputul de an zambesc larg si ma gandesc ca o sa fie si mai bine. Sportul este unul din lucrurile care sunt constante in viata mea, indiferent ce se intampla in jurul meu eu ma duc la 3 antrenamente cu antrenor personal pe saptamana si daca am timp ma mai duc si singura.

Mi-ar face placere sa imi spuneti si voi cum a fost toamna asta pentru voi, cu bune si cu rele, cu emotii pozitive si negative, cu realizari si esecuri ...

8 comentarii

  1. A fost o toamnă în care am învățat să mulțumesc mai mult, să ma bucur de ceea ce am. O toamnă în care am conștientizat multe lucruri...Am lucrat mult cu psihicul meu și deși suntem bombardați cu știri negative am ales sa trec prin filtru orixe intră în mintea mea. Aleg sănătatea, bucuria, voia bună, entuziasmul... Este mult mai bine așa. În loc să mă uit la știri aleg să citesc o carte cu îndemnuri, o carte motivațională... Și îndemn pe toți să facă la fel👍🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu m-am uitat niciodata la stiri si aleg intotdeauna cartile, sa ai zile cat mai frumoase si linistite!

      Ștergere
  2. Faptul că am început să lucrez de acasă m-a mulțumit foarte mult,ma simt mai linistită, mai relaxată și recunosc că am mai mult timp pentru mine dar și pentru copii.Nu ma deranjează faptul că nu mai ies ca inainte,nu mai merg des la cumpărături.Ce ma deranjează e școala online,ma rog,grădinița online în cazul nostru,asta mi se pare cel mai dificil lucru din toamna aceasta. Speram la zile mai bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu, dar nu putem decat sa ne adaptam. Sa aveti o iarna linistita!

      Ștergere
  3. Pentru mine au fost foarte faine primele două luni de toamnă, însă în noiembrie m-am simțit și eu obosită, m-au dat peste cap insomniile, pe alocuri am avut și mici frustrări pentru că nu mi-au ieșit unele planuri.
    Să ai un decembrie cât mai liniștit, cu cât mai multe plăceri care îți aduc bucurie! Tot asta îmi doresc și eu pentru luna următoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine a fost o toamna destul de grea , obositoare . Am tras de mine foarte mult deoarece nu prea reusesc sa ma odihnesc suficient nu prea pot dormi bine si asta ma de peste cap .Rare au fost zilele in care am fost apta sa fac cate ceva ...si faceam dar asa cu pauze si parca nu am avut spor, am avut si zile in care parca orice facezm parca nu imi gaseam locul si asta e .

    RăspundețiȘtergere