Despre peptide

6.11.20

Dragostea mea pentru peptide nu cred ca mai este o surpriza pentru nimeni care imi citeste blogul sau care ma urmareste pe Instagram pentru ca am declarat de multe ori ca este unul din ingredientele mele preferate atunci cand vorbim de ingrijirea pielii. Peptidele fac niste lucruri extrem de misto pentru piele si fiecare dintre ele actioneaza diferit, insa e nevoie de atentie in alegerea formulei pentru ca peptidele devin instabile in formule pe baza de apa si enzimele din piele le pot "anula" efectul, de aici si multitudinea de peptide create in laborator care devin tot mai populare in ultima perioada.

Exista extrem de multe peptide care fac lucruri minunate pentru piele, insa nu exista o cea mai buna peptida sau o combinatie de cele mai bune peptide, pentru ca depinde strict de problemele pielii si de rezultatele pe care vrei sa le obtii de la produsele pe care le folosesti. Din punctul meu de vedere cu cat mai multe peptide cu atat mai bine, dar ca in cazul oricarui alt ingredient de top pentru piele trebuie sa tineti cont ca nu face minuni singur si nu are cum sa faca ceea ce fac anumite proceduri de corectie sau tratamente, mai mult sau mai putin invazive.

Daca nu folositi produse cu peptide va recomand - din toata inima - sa remediati aspectul asta si sa incepeti sa va ajutati pielea din timp pentru ca pe masura ce inaintam in varsta pielea nu mai produce atat de mult colagen si elastina si pielea isi pierde din fermitate, ceea ce duce la aparitia multor semne de imbatranire. Si nu vorbesc din carti, ci din experienta unei femei de peste 40 de ani care isi ingrijeste tenul cat poate de bine. Astazi vreau sa va povestesc despre cele 2 produse cu peptide care pe mine m-au convins si la care nu am de gand sa renunt curand, insa o sa va spun cate ceva si despre alternative mai ieftine.


Dragostea mea pentru peptide a inceput cu Peptide Booster de la Paula's Choice, care a ramas marea mea dragoste atunci cand vorbim de boosterele PC. Daca as putea sa folosesc un singur booster de la ei asta e cel castigator. Sunt la a treia sau a patra sticla (sau poate mai mult), il folosesc de cand s-a lansat in Romania si nu am nici o intentie sa renunt la el pe viitor, indiferent de ce alte produse voi incerca. Este un produs scump, dar care din punctul meu de vedere merita fiecare ban pentru ca are o formula exceptionala si pe mine ma tine o sticla in jur de 6 luni (in functie de cum imi simt tenul il folosesc de cel putin 3-4 ori pe saptamana).

Formula contine 8 tipuri de peptide care ajuta la fermitatea pielii, la netezirea ridurilor, la o textura mai neteda a pielii si la un aspect general mult mai luminos, dar si aminoacizi si ingrediente reparatoare care fac produsul asta cu atat mai bun. Textura este de vis si este o placere sa il aplici pe ten, recipientul cu pipeta permite o dozare buna si face combinarea cu alte produse extrem de usoara. Eu de cele mai multe ori il aplic direct pe ten, insa sunt si situatii cand il combin cu un ser sau cu crema hidratanta pe care o folosesc in momentul ala. Peptide Booster este in top 3 produse de la Paula's Choice pentru mine.

Celalalt produs pe care il folosesc si imi place la nebunie este Protini Polypeptide Cream de la Drunk Elephant (gasiti aici produsele Drunk Elephant) care vine intr-un borcan airless si care pe mine m-a convins doar incercandu-l. Am avut o mostra, dupa care o varianta mini de 15 ml si am stiut ca, desi este un produs scump, vreau varianta full size. Spre norocul meu am primit-o cadou de ziua mea si m-am bucurat precum un copil mic cand primeste jucaria mult visata, insa am de gand sa o recumpar cand se va termina.

Formula este impecabila, contine 9 tipuri de peptide si multi aminoacizi, dar si alte ingrediente benefice care ajuta pielea sa se mentina ferma si elastica. Textura este de vis, un gel usor ca apa ce intra imediat in piele si o lasa hidratata si cu un aspect luminos. E doar o crema, o crema scumpa, dar una pe care pielea o va iubi si o va aprecia, mai ales daca incepeti sa vedeti pe tenul vostru semne de imbatranire, care sunt normale si de care nu avem cum sa fugim. Eu prefer sa imi cheltui banii pe seruri si boostere si sa folosesc creme doar pentru a sigila ce aplic pe ten, insa crema asta este exceptia de la regula pentru ca merita din plin.


Initial m-am gandit sa va povestesc doar de cele 2 produse care m-au convins, insa mi-am dat seama ca e momentul bun sa va povestesc si de altele mai ieftine, care nu sunt rele deloc, dar care nu se ridica la nivelul formulelor complexe ca cele doua de care v-am spus mai sus. Am incercat Multi Peptide Serum de la Revolution Skincare (cred ca l-am avut chiar de 2 ori - nu il am in momentul asta, de asta nu il vedeti si in poze) care are o formula simpla cu 4 peptide (foarte bune, de altfel) si multi conservanti (mai multi decat peptide) si mi-a placut, dar este o formula mai mult decat simpla care se consuma imediat. Daca vreti sa experimentati cu peptidele si cautati ceva usor pentru layering este o optiune de luat in seama.

Ultimul produs pe care l-am incercat recent (si terminat intr-un timp extrem de scurt) este Just Peptides 10% de la Revox, care face exact ceea ce promite pentru cei 20 - 25 lei cat costa (in functie de magazinul de unde il cumparati) - are o formula basic si curata cu o singura peptida, cativa antioxidanti si sodium hyaluronate. Are o textura ok, insa pe tenul meu obisnuit cu combinatii misto de ingrediente nu am simtit ca face ceva pentru ca este un produs mai mult decat simplu.

Care este relatia voastra cu peptidele? Le folositi? Va plac?

6 comentarii

  1. Buna Camelia, apreciez ceea ce scrii, toate articolele sunt de ajutor, eu folosesc produse de la Paula s choice si ma ajuta f mult. Poti sa imi spui te rog daca la comenzile de pe CULT BEAUTY se plateste taxa vamala , sau vin acasa prin curier ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se plateste nimic, mie ultimele mi-au venit prin curier acasa, in trecut insa mi s-a intamplat sa ajunga si la posta de cartier.

      Ma bucur ca iti de ajutor informatiile, zi frumoasa

      Ștergere
  2. Am fost pe punctul de a-l lua pe cel de la Revox azi și până la urmă l-am pus la loc, mă gândeam eu că e prea simplă formula ca să mă impresioneze.
    Cel de la Paula m-a cucerit doar din 2-3 mostre (de fapt de la prima), dar tot vreau de mult să încerc și cu cel de la Revolution Skincare, pare ok pentru preț.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o sa gasesti nimic care sa se compare cu cel de la PC, asta iti zic sigur. :)

      Ștergere
  3. Nu am incercat niciodata produse de la Paula's Choice, dar nici produse cu peptide.Promit sa o fac cat de curând

    RăspundețiȘtergere