Gogosi low carb

1.6.20

Mini gogosile de care vreau sa va povestesc astazi au venit ca raspuns la o provocare primita, in conditiile in care eu nu mananc gogosi si nici n-am facut vreodata - am incercat o singura data in urma cu cateva luni o reteta cu o faina fara carbohidrati, a fost ok, dar nimic spectaculos si nici n-a semanat, ca textura, cu gogosile clasice. Ca sa conving pe cineva ca pana si gogosile pot fi low carb si sanatoase am cautat o reteta care sa ma multumeasca si am folosit aparatul de la Lidl pentru ca nu am vrut sa fie prajite. Iar rezultatul a fost peste asteptari si o sa mai folosesc reteta asta si pe viitor.


Ingredientele pentru 32 de mini gogosi (as zice ca daca le faceti in forma normala de gogoasa vor iesi in jur de 6 bucati) - eu folosesc masuratorile americane:
- 1 cup faina de migdale (mie imi place cea bio de la Pronat)
- 1/4 cup faina de cocos
- 1/4 cup indulcitor (eu il folosesc pe cel premiul 2:1 cu indice glicemic zero de la Green Sugar)
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 cup ulei de masline
- 1/4 cup lapte de migdale
- 3 oua
- aroma (vanilie, ciocolata, etc.) dupa gust

Amestecul este lichid, se toarna usor si culoarea gogosilor este ceea ce trebuie sa fie (atunci cand coci cu faina low carb nu iese mereu ce trebuie ca aspect). Textura este cea de gogosi si se pastreaza foarte bine cateva zile de la coacere (daca nu se mananca intre timp). Daca va plac gogosile glazurate, puteti sa le stropiti cu ulei de masline si sa le dati printr-un amestec de indulcitor, scortisoara si cuisoare. Pe mine nu ma incanta deloc varianta asta, asa ca de fiecare data cand le-am facut m-am "jucat" cu diverse toppinguri.

Cea pe care v-am aratat-o mai jos este decorata cu o crema tartinabila de la Secretele Ramonei (fara zahar si fara ulei de palmier), peste care am pus cacao nibs si quinoa expandata, deci pana la capat ramanem pe varianta low carb si sanatos.


Cum vi se pare reteta asta de gogosi low carb? Va tenteaza?

6 comentarii

  1. Mi se pere ca arata delicios ! La noi in casa sorul e cu dulciurile si eu cu mancarea! Fiecare are placerile lui ! Sotului ii place sa faca dulciuri a luat si masina de faguri din Lidl si zicea ca vrea sa ia si una de clatite ! Sa ii vina mai usor!

    RăspundețiȘtergere