Sublima, prima cupa menstruala romaneasca

10.6.20

De-a lungul anilor am tot scris pe blog despre cupa menstruala pentru ca este un produs pe care eu il folosesc si in care cred, am incercat diverse branduri si tipuri de cupe si nu am mai folosit tampoane sau absorbante de foarte multi ani, as zice ca de mai bine de 8 ani. Cupa mea preferata este in continuare MeLuna (mi se potriveste cel mai bine marimea M din gama Soft), desi mai folosesc ocazional si cupe de la alte branduri. 

In urma cu cateva saptamani am fost contactata de cei de la Sublima Cup si m-au intrebat daca vreau sa testez cupa lor menstruala, prima cupa menstruala produsa in Romania, iar dupa ce-am studiat siteul am raspuns afirmativ pentru ca vreau sa stie cat mai multa lume ca exista si alte variante pentru perioada menstruatiei si pentru ca o sa sustin intotdeauna un brand romanesc care vine pe piata cu un produs care chiar merita. V-am aratat cupa asta si pe Stories in urma cu cateva zile si am facut un sondaj al carui rezultat m-a mirat putin. Doar 5% din cele ce au raspuns (si au fost multe raspunsuri) folosesc cupa menstruala, asa ca am decis ca e momentul sa readuc subiectul asta in discutie pe blog.


Avantajele folosirii cupei menstruale sunt multiple si mie mi se pare cea mai buna alegere pe care o face o femeie pentru sanatatea ei intima, daca nu sunt probleme medicale care sa o impiedice sa foloseasca produsul asta. Am folosit exclusiv Sublima Cup in perioada menstruatiei si mi-am format o parere clara despre ea. Este confectionata din silicon de inalta calitate, certificat de organismele de specialitate din Germania si SUA si poate fi folosita pana la 10 ani, fiind din punctul meu de vedere o solutie mult mai buna si practica de protectie si igiena intima.

Pretul este 109 lei pe cupemenstruale si vine cu instructiuni de folosire si un saculet de protectie/ transport, iar comenzile de peste 89 lei beneficiaza de transport gratuit. Pe site gasiti si diverse produse/ accesorii pentru igienizarea si sterilizarea cupelor menstruale, produse care in urma cu cativa ani nu prea erau disponibile la noi. Sublima Cup vine intr-o singura marime si are un volum total de colectare de 23 ml, iar diametrul este de 41 mm. Este usor de folosit si este foarte comoda, insa daca o compar cu MeLuna Soft as zice ca simt un mic disconfort la scoatere, insa pun astea si pe seama tijei pentru ca m-am obisnuit cu sistemul inel care mi se pare mult mai practic si mai usor de folosit. Nu am simtit-o deloc pe perioada purtarii, nu am avut probleme de scurgere si noaptea mi se pare ca face o treaba mai buna decat celelalte pe care le-am incercat pana acum.

De ce va recomand sa luati in calcul folosirea unei cupe menstruale daca nu ati facut asta pana acum:

- este sanatoasa, nu afecteaza flora vaginala sau PH-ul, nu contine substante chimice, contribuie la mentinerea starii de sanatate optime a zonei intime, dispar mirosurile neplacute, iar zona intima are in permanenta o senzatie de proaspat, care conteaza atat de mult in zilele mai dificile
- este economica, se poate folosi pana la 10 ani si elimina costurile mult mai mari pe termen mediu si lung care apar pentru produsele de igiena intima
- este practica, in functie de abundenta fluxului mentrual ofera protectie pana la 8 ore si in plus poate fi folosita in timpul desfasurarii oricarei activitati
- este ecologica, folosirea ei diminueaza poluarea mediului inconjurator (ganditi-va numai la cantitatea imensa de deseuri provenite de la produsele de igiena intima de unica folosinta)


Folositi cupa menstruala? Daca da, care este preferata voastra? Daca nu, sunt curioasa de ce nu o faceti. Astept cu interes parerea voastra despre produsul asta.

10 comentarii

  1. Eu folosesc tampoane interne de peste 10 ani, și ele m.au ajutat maxim noaptea dar și ziua fiind destul de activa, în privința acestui tip de cupa sunt reticenta pt ca pana nu încerci nu ști, dar nici nu as da 100lei pe CV ce nu mi. Ar face ok,și nu as suporta.o , 🤔 grea treaba

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana nu incerci nu ai de unde sa stii, eu am fost mai mult decat sceptica pana sa incerc cupa menstruala si dupa aia nu m-am mai uitat inapoi. :)

      Ștergere
  2. Ca sa iti zic sincer pe insta am vazut la tine pe story si m-am priceput ptr.ce e din prima ...dar nu am stiut ca exista asa cv! Este foarte interesant! Efectiv eu nu am.stiut ca exista si nu am auzit pe nimeni dintre cunostinte care sa foloseasca...probabil ca nu stiu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un produs despre care nu se vorbeste mult, desi ar trebui. Poate se vor schimba lucrurile pe viitor.

      Ștergere
  3. Eu folosesc Iris cup însă doar ocazional . Zilnic mi se pare prea incomod sa o folosesc, așa ca tot la absorbante am ajuns . M-am obișnuit cu ea , nu pot sa zic ca îmi ia mult sa o pun/scot dar nu as folosi-o zi de zi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca nu este cea mai potrivita pentru tine, eu nu am nici un fel de problema sa port cupa menstruala pe toata perioada menstruatiei, dar am incercat mai multe pana sa o gasesc pe "the right one".

      Ștergere
  4. Nu am folosit niciodată...mie mi se pare incomodă...așa după aspect 🙈🙈🙈 sincer pana sa citesc articolul tău nu știam exact ce se face cu ea...ma gândeam ca este legat de menstruație... Cine știe... Pe viitor poate voi avea ocazia sa o încerc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut prejudecati si mi-a luat ceva vreme pana sa o incerc, dar dupa aia nu am mai privit inapoi.

      Ștergere
  5. Sa stii ca mare lucru nu stiam despre cupa menstruala. Eu folosesc absorbante sau tampoane

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate pe viitor o sa iei in calcul si cupa ca o alternativa mult mai sanatoasa pentru corp.

      Ștergere