Clinical 0.3% Retinol + 2% Bakuchiol de la Paula's Choice

9.6.20

Am asteptat cu nerabdare ca Paula's Choice sa aduca si in Romania produsul asta cu 0,3% retinol si 2% bakuchiol pentru ca eu il folosesc de cateva luni, de cand s-a lansat in SUA, si imi place mult. Produsul este disponibil acum pe site intr-o cantitate limitata si se va lansa oficial in toamna, asa ca daca vreti sa il luati profitati de ocazia asta. Nu este un produs ieftin si tocmai d-asta am vrut sa fac o postare despre el ca sa stiti ce e cu el si daca are sau nu loc in rutina voastra, il gasiti aici.


Insa inainte sa va spun despre produsul asta vreau sa va povestesc putin despre bakuchiol, un ingredient nou si cu niste studii foarte promitatoare, pe care eu l-am incercat inca de anul trecut cand cei de la The Inkey List au lansat produsul lor cu 2% bakuchiol. Backuchiol este un ingredient ce provide din semintele de Psoralea corylifolia, cunoscuta si ca babchi plant, si are proprietati antioxidante si antiinflamatoare. In ultimul an a fost de mult ori mentionat ca fiind o alternativa naturala la retinol, insa lucrurile nu stau tocmai asa, chiar daca cele 2 ingrediente au beneficii asemanatoare.

Ca si retinolul, backuchiolul are efect asupra liniilor fine si ridurilor, ajuta la fermitatea pielii, netezeste textura pielii si imbunatateste aspectul tenului neuniform, insa din punct de vedere chimic cele 2 ingrediente actioneaza diferit. Ceea ce au facut cei de la Paula's Choice a fost sa combine cele 2 ingredinte intr-o formula nemaipomenita, alaturi de vitamina C si peptide si astfel au luat ce e mai bun de la ingrediente si au creat o formula potenta si stabila, care ajuta mult in lupta cu semnele de imbatranire a pielii. 

Pentru cei ce nu tolereaza 1% retinol datorita concentratiei, produsul asta s-ar putea sa fie raspunsul pentru ca este mult mai usor de tolerat de piele, insa va recomand sa il introduceti cu grija in rutina pentru ca nu se stie cum va reactiona tenul. Eu folosesc fara probleme 1% Retinol Treatment, insa am inceput usor cu produsul asta pentru ca combinatia este una foarte potenta si tenul meu a avut nevoie de timp sa se adapteze la formula. Retinolul invata celulele sa se comporte ca niste celule mai tinere si mai sanatoase, iar bakuchiolul vine si il ajuta sa incetineasca ruperea fibrelor de colagen si sa reduca efectele de sensibilizare a pielii. Combinatia realizata de cei de la Paula's Choice este una bomba, nu stiu in momentul asta un alt produs de genul asta, iar studiile arata ca retinolul si backuchiolul impreuna sunt de 10 ori mai potente decat arbutinul, care este nemaipomenit pentru pete pigmentare si semnele de imbatranire cauzate de expunerea neprotejata la soare.


Stiu ca o sa ma intrebati ce prefer intre produsul asta nou si 1% Retinol Treatment pe care il folosesc de ani de zile, raspunsul meu este ca o sa le folosesc pe amandoua pentru ca imi plac la nebunie, insa nu ma mai ingrijorez ca raman fara tratamentul meu preferat atunci cand legislatia actuala va intra in vigoare si nu se va mai putea comercializa 1% retinol in Europa. Cat am folosit doar produsul nou tenul meu s-a comportat ca atunci cand folosesc 1% retinol, asa ca sunt pe deplin multumita. Am mai incercat produse cu 1% retinol de la alte branduri, inclusiv cel de la Drunk Elephant, insa nici unul nu m-a convins.

Ca si textura cele doua produse sunt foarte asemanatoare si intra repede in piele, daca sunteti multumite de tratamentul cu 1% retinol nu vad de ce sa il schimbati, daca insa vreti o doza mai mica, dar potenta de retinol, nu tolerati o concentratie asa puternica sau pur si simplu vreti sa introduceti un produs cu retinol in rutina (si da, eu recomand asta dupa ce treceti de 25 ani, pielea voastra o sa va multumeasca in timp) produsul asta, chiar daca este unul scump, merita toti bani si mi se pare ca Paula's Choice a dat lovitura cu produsul asta.


Cum vi se pare produsul asta nou? Va tenteaza? Folositi deja produse cu retinol?

6 comentarii

  1. Si eu sunt entuziasmata de lansarea noului produs si ma tenteaza foarte tare sa il incerc. Tenul meu e destul de reactiv,cu rozacee, am incercat acum mai multi ani produse cu retinol in concentratie mica, de la Paula's Choice si am ajuns cu tristete la concluzia ca nu tolerez ingredientul acesta. In ultimul an am observat ca tenul meu nu mai e asa de reactiv, si am putut sa incerc noi produse, inclusiv un derivat retinoic, adapalene, pe care am avut surpriza sa vad ca il tolerez destul de bine. Asa ca as mai da o sansa retinolului, mai ales in combinatia asta cu backutiol si peptide. Din ce am vazut mai e o firma care are un produs cu combinatia asta, dar nu stiu daca e accesibil in Romania si formula nu e asa de complexa ca cea a produsului PC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Combinatia dintre cele 2 e mult mai usor de tolerat pentru ca se completeaza reciproc, s-ar putea sa il tolerezi bine. Cred ca va exista si mini produs pe viitor si o sa fie mai usor de incercat.

      Ștergere
  2. Ma tenteaza tare mult produsul asta. Momentan folosesc Bakuchiol de la The inkey list. Cred ca il voi cumpara in viitor, prin toamna poate. E un pic cam scump, pretul ma retine sa il iau acum dar stiu ca produsele Paula's Choice au un blend de ingrediente foarte potente pentru care merita sa faci putina economie si sa cumperi produsele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E genul de produs care te tine mult timp si care clar merita banii, eu prefer sa dau mai putin pe produsele de curatare si sa iau formule potente ca asta care chiar sa faca ceva pentru piele.

      Ștergere
  3. Buna. Poate cineva sa specifice si ce valabilitate are dupa prima prima folosire? Nu găsesc nicăieri o poza cu spatele flaconul ca sa vad exact cate luni poate fi folosit in siguranță. Cel de la TO are 3luni valabilitatea si mi se pare ca fac risipa...

    RăspundețiȘtergere