Protein Mug Cake

3.4.20

Nu stiu cum stati voi cu alimentatia in perioada asta, dar pentru mine este o bataie de cap pentru ca ies la cumparaturi o data la cateva zile si in plus - pentru ca nu merg la sala, ci ma antrenez doar acasa - trebuie sa consum mai multa proteina pentru a-mi pastra masa musculara. Asa ca m-am gandit sa va povestesc cum fac eu mug cake cu pudra proteica si sa va povestesc si despre ce pudra proteica folosesc si de ce m-am oprit tocmai la asta din toate brandurile care se gasesc la noi.


Am studiat bine piata de pudre proteice, am citit pareri, am vazut comparatii si in final m-am oprit la pudra izolata din zer de la bpi Sports - produsele se gasesc aici si sunt din gama premium, insa la astfel de produse chiar nu are sens sa alegi cantitatea in locul calitatii. Eu am luat doua variante: Chocolate Brownie si Vanilla Cookie si spre - marea mare mirare - pentru ca eu prefer vanilia si mai deloc ciocolata varianta cu ciocolata imi place mult mai mult si se preteaza mult mai bine la reteta de astazi. 

Nu o sa insist mult pe detaliile tehnice, dar vreau sa va spun un pic de ce am ales proteina izolata si nu un concentrat proteic din zer sau niste proteina hidroizolata din zer care ar fi costat mai putin. Izolatul proteic de la bpi Sports este cea mai pura forma de proteina de zer, contine peste 90% proteine, are un minim de grasimi si lactoza si nu are gluten. Calitatea este net superioara altor pudre pe care le-am incercat, are un grad ridicat de solubilitate si nu se simte deloc textura in preparate si are o absortie foarte buna. Este exact ceea ce cautam la un produs si nu am de gand sa incerc alte variante pentru ca asta imi satisface toate nevoile. O pot folosi in smoothieuri, dar si la diverse preparate ca cel de care v-am spus azi.

Dar sa revin la reteta: intr-un blender pun o masura de pudra proteica (32 grame), 1/2 lingurita praf de copt (eu folosesc o varianta gluten free), 1 lingura faina de cocos, 1 lingura indulcitor (Green Sugar sau eritritol sunt alegerile mele), un ou mare, 1/4 cup lapte de migdale (eu il folosesc pe cel de la Adez) si extract de vanilie, le amestec dupa care torn totul intr-o forma de copt si bag la cuptor (8-10 minute in functie de cuptor). Se poate face si la microunde - in jur de 2 minute in functie de puterea cuptorului pe care il aveti.

Textura este foarte interesanta, gustul mult peste ceea ce ma asteptam eu cand am incercat reteta asta prima data si poate fi consumata si rece fara batai de cap. Eu v-am aratat mai sus o idee de cum poate fi consumata prajitura asta, insa poate fi facuta si intr-o forma de chec si taiata felii, eu am incercat inclusiv cu unt de arahide deasupra si a fost super ok. Pe viitor vreau sa incerc aceeasi reteta si sa creez o prajitura in straturi. Se face rapid, e super sanatoasa si aduce un aport bun de proteine in alimentatie.


Voi ce pudre proteice folositi? Incercati si diverse preparate cu ele sau doar le consumati in smoothieuri/ shakeuri?

2 comentarii