Mici placeri din perioada asta

27.4.20

Perioada asta e una grea pentru noi toti si fiecare are propriul mod de a reactiona si de a face fata la ceea ce traim acum. Avem si zile proaste, dar si zile bune si e mai mult decat normal sa fie asa - fiecare stare trebuie luata ca atare si traita. Insa ceea ce cred eu ca este important - si am mai spus asta pe blog de multe ori - este sa nu uitam sa ne bucuram sufletul, sa nu uitam de lucrurile alea "mici" care fac totul mai usor si mai simplu, sa nu uitam de noi si de ceea ce ne place. Asa ca astazi m-am decis sa va povestesc despre cateva lucruri care imi fac mie zilele mai frumoase si mai usoare, iar primele care imi vin in minte sunt cerul si florile, de care m-am bucurat cat am putut pentru ca ma ajuta sa pastrez o doza de normalitate.


Ne-am uitat la destul de multe filme in ultimele saptamani, dar sunt zile cand pur si simplu nu imi arde de povesti, iar in zilele alea aleg sa colorez. Nu imi iese nici o opera de arta, nici nu excelez in vreun fel, insa faptul ca ma focusez pe ce fac ma ajuta sa imi eliberez mintea de ganduri si sa ma relaxez. M-am gandit mult la locurile in care am fost, dar si la locurile pe care nu am apucat sa le vad, iar atunci cand vreau sa ma relaxez total ma uit la poze cu locuri minunate de pe glob sau la poze cu animale, atat domestice, cat si salbatice. 

Am citit mult in perioada asta, insa am citit numai un anumit tip de carti pentru ca ma cunosc suficient de bine incat sa stiu ce imi face bine si ce nu in perioada asta. Am citit cand am simtit si ce-am simtit, fara sa pun vreun fel de presiune pe mine pentru ca este ultimul lucru de care am nevoie. Daca de obicei prefer sa tin fizic o carte in mana si sa ma bucur de ea, am vrut sa citesc anumite carti si am prins un pic gustul cititului pe telefon.


Unul dintre lucrurile care imi lipseste cu adevarat si a carui lipsa imi da o stare de frustrare este mersul la sala. Desi am incercat sa ma antrenez acasa nu e acelasi lucru, dupa aproape 4 ani cu cel putin 3 antrenamente pe saptamana muschii si articulatiile mele s-au revoltat si a fost nevoie sa reincep sa iau suplimente cu MSM ca sa nu ajung la durerile de acum cativa ani. Cred ca asta cu imposibilitatea de a face ce faceam inainte pentru problemele mele cu genunchii este cel mai greu lucru pentru mine si de-abia astept sa ma pot reintoarce la programul meu. 

Am avut extrem de multa grija la ce-am mancat in perioada asta, tot ce consum este low carb si cu etichete cat mai curate pentru ca asta ma face sa ma simt bine si am ajuns intr-un punct in care lucrurile sunt asa cum mi-am dorit sa fie. Fructele de padure sunt singurele pe care le consum si am avut noroc numai de fructe gustoase de care ne-am bucurat toata perioada asta si pe care le-am folosit in diverse combinatii.

Untul de nuci cu arahide si aroma de turta dulce de la Secretele Ramonei este de vis - nu contine zahar si are o super formula curata si cu valori nutritionale perfecte. Am incercat si varianta cu cozonac, insa e foarte aromat pentru gusturile mele si nici formula nu e atat de curata precum cealalta. Va recomand si ciocolata de la Secretele Ramonei, mie imi place mult cea alba. Desi am multe feluri de ceai am observat ca in perioada asta ma atrag cel mai mult cele de la Shoti'maa, iar citatele lor ma fac mereu sa zambesc.


Sa am grija de mine din toate punctele a fost principala mea prioritate in perioada asta, asa ca mi-am ajutat pielea cat am putut pentru ca am avut cateva episoade de dermatita care m-au pus pe ganduri si am simtit multe schimbari datorate situatiei actuale si folosirii dese de dezinfectante si sapun. Ma rasfat cu masti si plasturi pentru zona ochilor foarte des, folosesc multe produse pentru fermitatea pielii si imi aleg produsele pentru ten in functie de cum imi simt pielea in ziua respectiva, insa incerc - inainte de toate - sa ma relaxez si sa ma bucur de fiecare lucru pe care il fac.


Voi ce placeri aveti in perioada asta? Cum va ajutati mintea si sufletul sa treaca cat mai usor peste perioada asta?

8 comentarii

  1. Gatesc ce imi face placere, ma uit la filme, citesc, ma plimb pe langa casa admir copacii infloriti. Sufar ca mi-a invhis parcul stau langa IOR dar tot cartierul e ca un parc asa ca ma bucur de tot ce e in jur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-e dor de plimbari in parc, de stat pe banca si privit natura.

      Ștergere
  2. La fel încerc și eu să-mi fac zilele mai faine, cu lucrurile mărunte care-mi aduc bucurie și la care încă am acces. Mă uit des prin fotografii și visez, citesc mult, la filme/seriale m-am uitat mai puțin pentru că nu prea am mai avut chef, în schimb am mai băgat pe youtube spectacole de comedie când aveam o stare mai proastă.
    Cred că cel mai dor îmi e de plimbările lungi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai m-am uitat si eu pe youtube, dar mai putin, nu imi arde deloc de superficialitati zilele astea.

      Eu visez sa stau pe o banca in parc, cu castile in urechi si sa visez cu ochii deschisi.

      Ștergere
  3. Eu in perioada asta fac miscare acasa am cumparat o bicicleta si pedalez...gatesc mult mai des...asta ma relaxeaza ...fac multe activitati cu fetita mea ca de examplu mai nou ne chinuim cu un joc tangan !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce este jocul tangan, ma duc sa ma uit. :)

      Sa aveti zile frumoase si linistite.

      Ștergere
  4. Ma bucur atunci când copiii mei sunt fericiți, ne bucurăm de vremea frumoasă și ne jucam in curte toată ziua,avem grija de flori,prăjiturim

    RăspundețiȘtergere