Create your own magic! - editia de Paste

21.4.20

M-am gandit mult daca sa scriu postarea asta sau nu, insa in finalul am decis sa o fac pentru ca ceea ce vreau sa va spun este ca, indiferent de situatia in care viata te pune, ai intotdeauna libertatea de a reactiona. Poti alege sa lasi ce e urat si neplacut sa te domine sau poti alege sa profiti de fiecare moment si sa-ti creezi propria poveste care sa iti bucure sufletul si care sa iti aminteasca ca lucrurile poate fi extrem de frumoase, chiar atunci cand conjunctura este departe de a fi una ideala.

Pastele asta a fost unul greu pentru multa lume, am vazut multi oameni care s-au focusat doar pe faptul ca nu sunt cu familia extinsa si nu stau la mese intinse si pline de mancare, insa am vazut si oameni care s-au bucurat de ceea ce au si au trait intens. Nu am inteles lamentarile unora ca nu pot merge la biserica sa ia lumina, cand in alti ani nici nu le-a trecut asta prin cap, credinta e in tine si asa va fi mereu. Pe mine m-a durut mai tare ca n-am putut sa ma duc la cimitir sa aprind o lumanare pentru tata si bunicii mei, dar am acceptat situatia asta asa cum e si ei sunt oricum mereu in sufletul si amintirile mele, mai ales in perioade de genul asta.


Daca tot a fost un Paste special, noi l-am intins pe 3 zile, ne-am creat amintiri frumoase, am ras mult si ne-am bucurat de fiecare clipa traita, ba chiar ne-am comportat ca niste copii pusi pe glume de multe ori. Sambata am decorat cateva oua si ne-am distrat la maxim, inventand povesti si razand cu mare pofta, am pregatit cate ceva de mancare si eu am realizat - inca o data, daca mai era cazul - ca eu nu sunt omul care sa gateasca dupa retete si carti. Eu vad ceva si reinventez in modul meu propriu si extrem de personal de a gati, asta functioneaza pentru mine si este perfect asa cum e.


Copilaria mea a fost plina de sarbatori cu toata familia, cu mese intinse si mancare traditionala, insa lucrurile astea sunt ramase undeva in trecutul meu si nu le mai simt. Acum lucrurile stau cu totul diferit si eu nu ma regasesc deloc in miel, cozonaci si mese pline de mancaruri grele, care nu m-au atras niciodata in mod special. Pastele asta a fost asa cum mi-am dorit: niste aperitive usoare cu branza, pasta de anghinare si de ardei, nuci si fructe pe care le-am savurat din plin si pauze mari intre felurile de mancare.

Am facut vrabioara de vitel cu sparanghel pregatit la gratar cu seminte de susan si inele de branza gouda si ne-am rasfatat cu un vin rosu bun. Iar desertul a fost un cheesecake cu lime pe care l-am facut cu doar 6 ingrediente si care mi-a dat o satisfactie enorma pentru ca este o reteta low carb, keto friendly, fara coacere, la care visam de ceva vreme. A fost delicios si pentru prima data cand am facut asa ceva a iesit foarte bine. Am primit multe intrebari pe Instagram legate de reteta, o sa o scriu pe blog la un moment dat, insa dupa ce mai fac cateva experimente pentru ca sunt convinsa ca se poate si mai bine in privinta blatului.

Ieri a fost o zi dedicata relaxarii si rasfatului, ne-am trezit tarziu si am facut un iepuras din clatite care ne-a facut sa radem mult - mie imi plac lucrurile astea si consider ca lucrurile mici de genul asta spun mai multe decat o fac cuvintele uneori. Eu vreau sa pastrez viu copilul din mine si incerc sa le aduc aminte de cate ori am ocazia si celor din jurul meu de partea asta din fiecare dintre noi. Ne-am uitat la cateva filme, am lenevit pe canapea si ne-am dat seama inca o data ca fiecare clipa are farmecul ei. Am ras, am zambit si m-am bucurat de magia din noi.


Pastele vostru cum a fost? V-ati creat propria poveste si v-ati bucurat de fiecare moment?

4 comentarii

  1. La noi a fost simplu.Am facut cozonac,vopsit oua,gratar pe aragaz vita, lumina am gasit in fata blocului pe trotuar erau lumanari aprinse!🤗

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am sărbătorit în familie,noroc ca izolarea l-a făcut și pe cumnatul meu sa se mute din București la casa 'de la țară '(locuim in aceeasi curte) și de o lună jumate avem activitate, eu doi copii, ei doi copii,e o fericire când îi vezi.Asa ca am petrecut cu toții. Numai fi-mea zice:'mami,eu nu vreau sa treaca virusul,ca e mai bine acasă decât la gradi'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca ati avut companie si nu ati simtit asa rau perioada asta.

      Ștergere