Cantuccini low carb

15.4.20

Pe langa clatitele americane low carb de care v-am povestit aici, mi-am dorit sa fac si cantuccini low carb, insa a fost nevoie de mai multe incercari si combinatii pentru a ajunge la o reteta care sa imi placa si care sa fie ceea ce vreau eu din punct de vedere al valorilor nutritionale, dar in sfarsit pot sa va povestesc exact cum ii fac pentru ca am primit multe intrebari pe Instagram de fiecare cand v-am aratat biscuitii astia pe story.

Ceea ce imi place in mod deosebit la biscuitii astia, pe langa gust, este ca pot sa fac o data o cantitate mai mare si rezista foarte bine 2-3 saptamani intr-o cutie de metal. Eu am mers pe varianta clasica cu fulgi de migdale, insa reteta asta se poate personaliza in functie de preferinte si de ceea ce aveti in casa. Se pot face cu cacao, se pot folosi diverse tipuri de nuci (sau fructe uscate daca nu sunteti amatoare de chestii low carb) sau se pot utiliza diverse arome (eu ma gandesc la o varianta cu lamaie si vanilie).


Ingrediente pentru 25-30 bucati (depinde mult de modul in care rulati aluatul si de cum alegeti sa ii taiati dupa prima coacere)
-  2 cups (eu folosesc marimele americane) faina de migdale - am incercat si cu alte tipuri de faina, insa numai cu asta am obtinut ceea ce am vrut
- 1/4 cup indulcitor (eu folosesc eritritol)
- 1 lingura praf de copt (eu folosesc o varianta fara gluten)
- 1 lingura xantan gum (esential cand se foloseste faina fara gluten)
- 2 oua
- 1/4 cup ulei de masline
- 1/3 cup unt topit
- 1 cup apa
- fulgi de midgale (si esenta daca vreti o aroma mai intensa) in functie de preferinte

Am facut aluatul la mana si am format niste mini baghete pe care le-am dat la cuptor (160/ 180 grade in functie de cuptor) 45 de minute. Puteti sa va jucati cu forma asa cum doriti, important este sa fie ceva plat astfel incat sa poate fi feliat dupa. Am lasat totul la racit 15 minute, dupa care am feliat (eu ii fac cam de 8 - 10 mm), am intins feliile pe o tava si i-am dat din nou la cuptor 15-20 minute la 150 grade (sunt gata cand incep sa se rumeneasca). Cand vorbim de cantuccini double bake e secretul fara de care nu prea au cum sa iasa.

Va plac cantuccini? Cand faceti dulciuri va orientati spre retete mai sanatoase sau nu conteaza aspectul asta?

4 comentarii

  1. Ador cantuccini,însă nu am incercat niciodata sa ii pregătesc acasă.De obicei de la Lidl ii cumpăr atunci când mi-e pofta.O sa incerc si eu reteta ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu luam inainte, dar e atat zahar in ei ... de-asta am cautat sa fac eu acasa.

      Ștergere
  2. Am facut de mai multe ori cantuccini in variata originala cu migdale. Mi-au iesit super, dar cu ajurorul unei prietene specialista pe cantuccini. La partea cu taiatul am tot timpul emotii, multi mi se faramiteaza. :))) is atat de buni cu ceai neindulcit sau cu un capuccino ! :)

    RăspundețiȘtergere