Ganduri de final de februarie

28.2.20



Luna asta a fost una nebuna, extrem de obositoare, cu multe situatii care mi-au fortat limitele si m-au facut sa ma gandesc la tot ce e in jurul meu, la ce vreau, la ce ma afecteaza, la tot ce conteaza cu adevarat pentru mine si prin urmare a trebuit sa iau niste decizii, care in mod sigur vor afecta - in ce mod nu stiu la acest moment - perioada urmatoare din viata mea. Insa in toate nebunia asta mi-am dat seama ca, indiferent de circumstante, nu vreau sa fac lucruri pe care nu le simt, nu vreau sa fac lucrurile doar ca sa le fac, vreau sa fac cu inima sau sa nu fac deloc.

Sunt intr-un punct mai mult decat bun din viata mea, stiu cine sunt si ce pot, stiu ce vreau si ce nu as accepta niciodata, am o claritate in gandire care mi-a lipsit in anii plini de probleme pe care i-am vrut, dar mai important decat orice am capacitatea de a ma bucura de ceea ce am si de ceea ce mi se intampla si asta este un lucru care ma bucura nespus. Poate pentru unii este o chestie banala, dar sa revii - dupa ani de umblat prin bezna - la ceea ce esti de fapt si sa faci lucruri pe care nu credeai ca le mai poti face iti da un sentiment de libertate pe care nu ai cum sa il pui in cuvinte, oricat de mult ai incerca.

Am vrut sa scriu despre iubire cand am inceput sa tastez, insa imi dau seama ca de fapt vreau sa scriu despre oameni, cu bune si cu rele. Cred ca am mai spus pe blog ca degeaba esti plin de informatii si esti toba de carte daca nu stii ce sa faci cu asta sau daca nu intelegi ca pentru a primi trebuie sa dai si asta e o regula general valabila in viata, indiferent de situatie si de momentul in care te afli. Daca doar ai asteptari si totul se raporteaza doar la tine nu ai cum sa stabilesti niste relatii sanatoase cu oamenii care te inconjoara si daca relatiile nu sunt unele bazate pe respect si comunicare nu prea au unde sa duca.

Ma gandesc cu bucurie la primavara, astept cu nerabdare perioada urmatoare desi pentru mine va fi una cu multe provocari, vreau sa vad cum totul renaste in jurul meu, dar mai presus de orice vreau sa vad cum eu devin mai puternica pe zi ce trece si construiesc ceea ce imi doresc. Tu cu ce ganduri termini luna asta?

6 comentarii

  1. Pentru mine a fost ultima lună de concediu de maternitate, m-am bucurat ca am putut petrece timp pretios impreuna cu ai mei,nu am avut nici un eveniment nefericit, deci pot să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit si pentru faptul că ne tine sănătoși

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa continuati la fel de bine si de acum incolo si sa te bucuri de tot ceea ce traiesti!

      Ștergere
  2. Uitându-mă în jurul meu, văzând stat de multe nenorociri, răutate, invidie, ura, destrăbălare, răzbunare și multe alte lucruri urate stau și na întreb uneori cum de ne mai rabda Dumnezeu...
    Eu încerc sa ma detașez de toate sentimentele urate din jurul meu, sa devin o persoana mai buna, mai liniștită și mulțumită cu ceea ce are.... Se poate mult mai rău... Vreau sa ma bucur de viață, de fiecare zi, de fiecare moment cu familia mea...
    Ești o persoana minunată...te admir foarte mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru gandurile bune, sa iti ofere viata clipe cat mai frumoase.

      Ștergere
  3. Pari intr-un punct al vietii tale :)
    De dimineata ma gandeam la extreme: oameni care doar cer si oameni care doar ofera. Niciuna nu e varianta ideala. De preferat e echilibru intre ceea ce daruim si ceea ce primim. Cred ca seamana cu gandul tau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, suntem oamenii extremelor, dar unii ne mai trezim si ne mai amintim lucruri ... sper sa o facem cat mai multi si cat mai des. Sa ai o primavara frumoasa!

      Ștergere