Un blender Tefal si 3 retete simple si sanatoase

19.4.18

La sfarsitul anului trecut am reusit sa stric doua blendere in mai putin de o luna. Nu stiu cum s-a intamplat pentru ca nu sunt genul care sa strice aparatura, dar asa a fost sa fie. M-am tot uitat dupa un blender de generatie noua si am pus ochii pe unul de la Tefal, insa mi s-a stricat centrala si am amanat cumpararea blenderului. La cateva zile dupa asta am vazut o campanie de testare pe Buzzstore (va las aici invitatie daca nu aveti cont la ei si va tenteaza, chiar daca ultima mea experienta cu ei n-a fost tocmai placuta, dar nu despre asta vreau sa va povestesc) cu produse de la Tefal si mi s-a parut ca s-au aliniat planetele. Iar cand mi-a ajuns coletul si am vazut exact blenderul pe care pusesem ochii am fost extrem de incantata.

Blenderul in cauza este Tefal High Speed Blender BL936E38 cu tehnologia Tripl'ax Pro (il gasiti aici) si stiti deja ca-mi place la nebunie pentru ca v-am tot aratat ce-am facut cu el atat pe pagina de Facebook, cat si pe Instagram. Blenderul este scump, dar merita toti banii, din tot ce-am incercat eu pana acum este singurul care m-a convins.

Are sase lame de inox ce combina trei actiuni complementare, rezultatele de mixare sunt perfecte de fiecare data. L-am incercat cu diverse chestii si pot sa spun ca a facut fata cu brio la fiecare incercare. Are 30.000 de rotatii pe minut si este mult mai rapid decat alte blendere pe care le-am incercat pana acum. UltraBlend are sase programe presetate: Smoothie, Maruntire Gheata, Mixare de tip Supa Fierbinte, Sorbet, Maruntire alune/ nuci si Autocuratare.

Recipientul ultra rezistent din Tritan are o capacitate mare (2 litri), nu se sparge, nu retine mirosuri si este BPA free. Motorul este unul extrem de puternic (1500 W). Ecranul digital intuitiv este extrem de misto, iar blenderul vine si cu un accesoriu pentru mixarea si presarea celor mai solide alimente. Este cel mai complex blender pe care l-am avut pana acum si poate fi folosit pentru o multime de preparate complexe, insa eu astazi vreau sa va arat doar 3 retete (daca pot sa le spun asa) extrem de simple si rapide pe care le-am tot facut folosind acest blender.


Supele crema au fost la mare cautare in casa in perioada rece, de multe ori le-am preparat noi, dar am folosit si amestecturile de la Bonduelle atunci cand timpul ne-a presat. Vin prefierte, e suficient sa le pui pe foc 3-5 minute, dupa care le muti in blender cu condimente si ce mai vrei (eu am folosit ba zeama de la supa, ba iaurt grecesc, in functie de ce am avut pofta) si in cateva minute ai o supa extrem de gustoasa si cu o textura nemaipomenita. Mie imi plac mult texturile de spuma si cu blenderul asta am putut sa obtin exact ceea ce am vrut in mai putin de doua minute.


Clatitele sanatoase sunt ideale pentru micul dejun si pot fi combinate cu fructe si diverse alte toppinguri. Reteta pe care am facut-o in ultima vreme e simpla: un ou, iaurt grecesc, fulgi de ovaz, putin praf de copt si stevia cu diverse arome. 2 minute in blender pana obtin consistenta dorita, dupa care urmeaza cateva minute pe foc si iese deliciul de mai jos.


Reteta cea mai simpla de smoothie: lapte vegetal (sau orice alte forma preferati voi, mie imi plac cel de soia si cel de orez), o banana congelata si putina stevia cu aroma de vanilie. Posibilitatile sunt multiple si am incercat diverse variante cu alte tipuri de fructe, cu pudre proteice, cu o lingurita de unt de arahide, de fiecare data rezultatul a fost rapid si extrem de cremos, exact ceea ce caut eu atunci cand vreau un smoothie.


Ce vreau sa va spun despre blender:

- este mare si zgomotos, dar face o treaba nemaipomenita
- se descurca cu orice aliment solid si texturile sunt cremoase
- este rapid si eficient
- functia de autocuratare e fantastica si face totul extrem de usor
- imi place la nebunie si ma ajuta extrem de mult in bucatarie


Ati incercat blenderul asta de la Tefal? Cum vi se pare?

4 comentarii

  1. N-am invatat numai despre cosmetice, parfumuri, chesti care iti fac viata mai usoara sau mai frumoasa sau chestii despre viata in general, dar am invatat o gramada de chestii si obiceiuri alimentare sanatoase. Halloumi la gratar, cu legume la gratar, apa infuzata, ceaiuri (aici am mai lasat-o moale) condimentele de pe Iherb...mai sunt o gramada de chestii misto, dar m-ar apuca Craciunul. Fara sa mai pun la socoteala OMUL din spetele blogului care a
    "ma citeste" din doua fraze, fara nici macar sa ma cunoasca. Am fost si pe alte bloguri, pe unele am stat mai mult decat pe atele, dar un blog mai complet si mai divers nu cred ca este la noi, cel putin in sfera asta. Asa ca scrie in continuare, despre orice, pentru ca sigur, sigur ajuti pe cineva cu fiecare postare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare există vreun blender super silențios, să toarcă precum o pisică? La așa ceva visez eu. :)) Mă scoate din minți zgomotul, dar rabd.
    Eu încă sunt fană a clătitelor cu banane, am tot făcut într-o vreme, dar am zis că o să fac și eu din fulgi de ovăz.

    RăspundețiȘtergere