Produse Officina Naturae

25.4.18

In ultima perioada am folosit mai multe produse descoperite pe siteul celor de la BioAleea, iar unul dintre brandurile care mi-a starnit interesul este Officina Naturae, brand care reprezinta traditia italieneasca in domeniul cosmeticelor bio. Ingredientele active sunt extracte babesti puse in valoare prin tehnologii ecologice moderne. Am incercat si produsele lor pentru casa, insa nu despre ele vreau sa va povestesc astazi, ci despre cateva produse pentru par si corp.


Am ales samponul si balsamul pentru parul tratat termic pentru ca m-am gandit ca parul meu are nevoie de o mana de ajutor in perioada asta. Atat samponul, cat si balsamul sunt imbogatite cu AQ SAVE, un fitocomplex din castane organice italiene, complex ce hraneste si repara parul stresat si degradat. Ambele produse au 200 ml si costa in jur de 50 lei fiecare, iar pe site am vazut si o alta varianta pentru par vopsit.

Ambele produse imi plac mult, le-am folosit in ultimele saptamani si in curand o sa le termin. Samponul curata in profunzime si chiar lasa senzatia de par care scartaie (nu l-as recomanda unui par extrem de uscat pentru ca este prea mult), insa cel care m-a impresionat este balsamul pentru ca a reusit sa imi hidrateze parul extrem de bine. Dupa samponare mi-a fost greu sa imi trec mana prin par, insa dupa aplicarea si clatirea balsamului parul a ramas neted si hidratat, senzatie care s-a mentinut si in zilele urmatoare.


Motivul pentru care am vrut sa incerc si o crema cu protectie solara din gama lor este ca nu contine filtre sintetice, ci doar filtre minerale. Este indicata pentru pielea deschisa la culoare, iar in formula se gasesc si ulei organic de argan, migdale dulci, seminte de in, jojoba si nuca de cocos, avand un efect emolient, hranitor si antioxidant datorita vitaminei E.

Crema este lichida si are un miros deosebit (probabil de la extractul de gutuie, nu pot sa zic ca-mi place in mod deosebit), la prima folosire mi s-a parut usor uleioasa, insa intra relativ repede in piele si masata bine nu lasa urme albe pe piele. Eu am evitat s-o aplic pe tatuaje pentru ca le schimba culoarea, asa cum fac cam toate produsele cu SPF pe care le-am incercat, insa pentru celelalte zone expuse la soare mi se pare o alternativa de luat in calcul daca cautati un produs bio cu protectie solara.


Am lasat la final deodorantul Sea Wave, deodorant cu o formula blanda, care poate fi folosit atat de femei, cat si de barbati. Ingredientele active sunt salvia si musetelul si nu contine alcool, saruri de aluminiu, parabeni sau nichel. Aroma este una proaspata si chiar imi place, pentru zilele cand nu am o activitate fizica intensa este tot ce am nevoie. Formula este umeda si trebuie sa fiu atenta sa astept sa se usuce inainte sa ma imbrac, dar pielea mea sensibila il tolereaza foarte bine.


Ati incercat vreun produs de la Officina Naturae?

2 comentarii

  1. Nu am incercat,dar șamponul și balsamul cred că le-aș incerca, mulțumim frumos pt că ne oferi impresii f importante care ne ajuta in alegerea unui produs😍😍😍😘😘

    RăspundețiȘtergere