Ingrijirea buzelor in sezonul rece

9.1.17

In general nu scriu postari de genul Cum sa ... si nici nu-mi place sa le citesc, insa in ultima vreme am vazut o groaza de oameni cu buzele praf, care nu fac nimic sa se ajute, dar se plang ca au buzele extrem de uscate si de multe ori atat de crapate incat ajung sa sangereze. Buzele sunt cele mai expuse aerului rece si uscat din perioada asta pentru ca nu contin nici uleiuri si nici alte substante pe care pielea le are si le foloseste pentru a se apara. De-asta au nevoie de atentie sporita in perioada asta.


Eu imi exfoliez buzele de 2-3 ori pe saptamana in functie de cum am timp si-mi amintesc. Inainte imi faceam in casa un amestec din zahar brun si miere, insa in ultima perioada am preferat solutiile mai comerciale, sunt mai la indemana. Cele doua produse pe care le folosesc de ceva vreme sunt de la Eco Lips (luat de aici) si un baton solid de la Kiko. Cel de la Eco Lips este pe baza de zahar brun si il folosesc cand fac baie/ dus, iar cel de la Kiko e ca un ruj care se aplica cu miscari circulare si se sterge excesul cu un servetel. Ambele elimina pielea uscata si lasa buzele pregatite pentru balsam/ ulei.


Am multe produse pentru ingrijirea buzelor si le folosesc in functie de ce am chef si pofta (si uneori in functie de ce am la indemana), insa cele trei pe care le-am folosit cel mai des in ultima perioada sunt: balsamul Multi-performance de la Ivatherm (il gasiti aici), untul pentru buze de la Nivea (varianta Caramel Cream Kiss nu se mai produce, dar gasiti altele) si uleiul de buze de la Pupa (v-am povestit de mai mult ori despre el).

Ca si sfat, desi nu-mi place sa dau sfaturi, evitati produsele pentru buze mentolate (gen Carmex si multe altele extrem de laudate) pentru ca nu fac decat sa agraveze problema si atunci cand iesiti afara incercati sa folositi produse pentru buze cu factor de protectie. O sa vedeti o diferenta uriasa.


Ultima mea recomandare este Cicaderm de la Ivatherm, pe care il gasiti aici, v-am mai povestit pe blog despre acest produs. Daca obisnuiti sa va confruntati cu piele uscata in colturile gurii atunci produsul asta o sa va salveze. Eu l-am tot folosit in ultimele zile cand m-am confruntat cu efectele racelii, nu numai pe buze, dar si pe nas si pielea mea arata impecabil.


Buzele voastre in ce stare sunt?

11 comentarii

  1. Buzele mele? Ca două petale :) Congelate :)))
    Am ceva de la Y Rocher si Himalaya, dar nu am constatat decat imbunatatiri de moment. N-ar fi rău o exfoliere din aia, ia să cuget la asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ale mele sunt uscate desi folosesc 3 balsamuri de buze.
    La fix am citit postarea. Nu am sa mai folosesc Carmex deloc. Il foloseam concomitent cu Balmy Oil si cu un altul de la Burt's Bees (care mi se par bune). Am sa incep sa imi exfoliex buzele cu miere si zahar.
    In colturile gurii daca sunt uscate si eu folosesc Cicaderm, in 2-3 zile le vindeca. Supeeer!
    Merciii mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, bine ca mi-ai amintit de Burt's Bees, am unele colorate care imi plac mult, dar le-am cam neglijat.

      Ștergere
  3. eu am unul de la yes to carrots, bun, recomandat, dar nu stiu unde sa il mai gasesc. Cel de la yves rocher de para folosesc dar nu l-as recomanda. Mai am ala de menta de la i love si se mentine chiar si noaptea...am mai vazut ceva la bioderma, dar nu l-am incercat. Macar stau bine la buze, cu mainele inca mai caut creme bune. deocamdata victoria secret si crabtree evelyn.am una de la yves rocher pe galben hidratarea intensa, nu pare sa aiba efect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am incercat pe cel de la Bioderma, dar am citit de bine despre el.

      Ștergere
  4. Tocmai ce am citit ca va aparea Le Baume Liquide de la Yves Rocher in diverse nuante, cine stie poate seamana cu Balmy Oil de la Pupa. Speer! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Opa, interesant ... eu am fost cam departe de noutati. Trebuie sa ma pun si eu la curent. :)

      Ștergere
  5. In aceasta perioada balsamul de buze este la putere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am despoterit in aceasta iarna balsamul de la Carmex, mi-a rezolvat buzele crapate rau intr-o sigura seara. Nu pot sa nu-l laud... Iarna am mari probleme cu buzele si mainile. De atunci folosesc Carmex doar seara, ziua am un balsam de la TIS, cu aloe.

    RăspundețiȘtergere