Ingrijirea picioarelor cu Bottega Verde

27.10.16

Ingrijirea picioarelor a fost si va ramana intotdeauna un subiect sensibil pentru mine. Daca ma cititi de multa vreme probabil va amintiti ca v-am spus ca in urma cu multi ani am avut o dermatita de contact pe laba piciorului care a dat in cangrena si era sa se termine urat de tot pentru mine. Spre norocul meu finalul a fost unul fericit si nu am ramas cu semne (desi am avut mari dubii ca pielea se va mai reface vreodata in totalitate), dar am mereu grija ce incaltaminte port si ce produse folosesc.

Vara asta n-a fost una prea buna pentru mine din punctul asta de vedere, nu prea am suportat nimic in picioare, iar contactul cu razele solare s-a lasat cu mancarimi si mici eruptii de dermatita, asa ca acum incerc sa-mi tratez picioarele si sa le aduc intr-o stare mai buna. Am vazut pe siteul celor de la Bottega Verde o intreaga gama de produse pentru picioare si am stiut ca vreau sa le incerc. Mi-a fost destul de greu sa ma decid pentru ca sunt multe produse, aici puteti sa le vedeti pe toate.


Intr-un final am ales 3 produse, dar cred ca o sa-mi mai iau cateva pe viitor pentru ca imi cam plac. Cele la care m-am decis sunt peelingul exfoliant cu samburi de caise, crema hidratanta cu ulei de jojoba si deodorantul pentru picioare cu aloe vera. Le-am tot folosit in ultimele doua saptamani si mi se par super misto, iar pielea picioarelor (in cazul meu cea de pe laba piciorului pentru ca acolo e problema la mine) arata si se simte mult mai bine.

Atat peelingul cu samburi de caise, cat si crema hidratanta au 100 ml si sunt extrem de blande cu pielea. Peelingul nu este deloc dur, este mai degraba o crema cu mici bucati exfoliante, care curata si hidrateaza, iar mirosul este unul extrem de placut - de caise, dar deloc sintetic. Poate fi folosit si pe o piele sensibila - cum este a mea - fara nici un fel de probleme. Crema hidratanta cu ulei de jojoba imi place la nebunie si face o treaba nemaipomenita. Eu o folosesc seara cu sosete si dimineata ma trezesc cu pielea fina si fara urme de grasime cum mi se mai intampla cu alte creme (mi s-a intamplat de multe ori sa intru la dus dimineata si sa-mi plece picioarele in toate directiile, insa nu si cu crema asta). In plus are in compozitie si ceva mentolat (care nu irita deloc) care in momentul in care o aplici da o senzatie de caldura perfecta pentru serile reci de toamna.

Sprayul cu aloe vera poate fi folosit atat pentru reimprospatarea picioarelor (si pentru a scapa de senzatia de picioare obosite), cat si pentru a scapa de mirosurile neplacute pe care le poate capata incaltamintea. Sprayurile de acest gen contin alcool si nici asta nu este diferit, deci nu e de folosit pe pielea cu rani sau taieturi. Eu obisnuiesc sa-l folosesc pe talpi daca merg mult intr-o zi sau pe gambe atunci cand imi simt picioarele grele. Pentru incaltaminte inca nu l-am folosit pentru ca n-a fost nevoie, dar e bine sa ai si asa ceva in casa.

Din gama asta pentru ingrijirea picioarelor ma mai tenteaza tratamentul pentru picioare uscate cu acid hialuronic, ulei de migdale si vitamina E, sarurile pentru picioare (sunt doua variante si nu stiu pe care o voi alege pe viitor), dar si crema cu acid salicilic si balsamul anti-uscare. Mi se pare o gama extrem de reusita, imi plac si ambalajele, dar si cele trei produse pe care le-am incercat pana acum.

Ati incercat ceva din gama asta? Ce produse pentru ingrijirea picioarelor folositi de obicei?

8 comentarii

  1. Arata foarte profi produsele. Nu am incercat gama asta, de obicei folosesc o crema hidratanta de la Scholl sau de la Farmec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut (si inca mai am) produse Scholl, inainte imi placeau mai mult, acum nu prea ma mai atrag, nu stiu de ce.

      Ștergere
  2. Interesante produsele. Eu de obicei folosesc cremele pentru picioare de la elmiplant sau Gerovital, dar despre cea de la Gerovital inca n-am apucat sa vorbesc pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca de la Gerovital am incercat si eu una care mi-a placut mult.

      Ștergere
  3. In acest moment folosesc o crema de la Balea de care sunt multumita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca am incercat produse Balea pentru picioare, o sa ma uit si eu in DM sa vad ce au.

      Ștergere