Cosmetice fake de pe Aliexpress

5.10.16


Subiectul acestei postari nu este unul nou pe blogul meu, insa este unul pe care nu l-am abordat de mult timp. Si nu pentru ca nu as fi avut ce sa scriu, ci pentru ca nu am simtit sa scriu. Insa invazia de produse fake de pe anumite grupuri/ pagini de pe Facebook (unde de altfel poti gasi si produse originale la preturi bune daca ai rabdare si stii ce sa cauti) m-a facut sa imi fac timp sa adun material si sa scriu. Asa ca postarea asta este strict pentru cine vrea sa vada/ auda, chiar daca stiu sigur ca va fi o buna sursa de inspiratie pentru anumite persoane. Dar nu despre asta e vorba ...

Nu stiu daca sa rad sau sa plang cand vad produse din colectii "limitate" care sunt sold out afara intr-o zi si la noi sunt disponibile zeci de bucati. La fel e cazul cu anumite nuante care afara nu sunt niciodata disponibile (atat de repede se vand) dar la noi se gasesc la discretie. Nu va mai zic de editiile limitate care au 3-4 nuante si la noi sunt 10-12. Pana la urma tine si de inteligenta fiecaruia. Eu personal nu vad sensul sa arunci bani pe niste produse despre care nici macar nu te informezi, nu mai zic de provenienta si multe altele, dar este strict parerea mea.

Aliexpress este un site care mie imi place extrem de mult (mai mult decat ebay) si de unde cumpar extrem de des diverse produse - daca vreti sa fac o postare cu cateva recomandari spuneti-mi si o sa o trec pe lista - eu ma refer in postarea asta strict la fakeuri care se cumpara de pe site la preturi de nimic si se vand si de 10 ori mai scump pe diverse siteuri/ grupuri. Nu va spun sa nu cumparati de pe Aliexpress, ci sa cascati ochii la ce platiti.

Cele mai comune fakeuri care se vand (si se vand bine de tot) sunt cele de rujuri lichide. O sa va las linkuri sub poze ca sa vedeti si voi la ce preturi se achizitioneaza si sa comparati cu preturile la care se vand. Kat Von D, Anastasia Beverly Hills, Colour Pop, Dose of Colour si mai nou Huda Beauty si NYX au invadat Aliexpress. De MAC si alte branduri mult mai bine vandute nici nu mai spun, deja au vechime. Am uitat copiile dupa kiturile de buze de la Kylie care se gasesc cu preturi mai mici de 6 lei.
1 - AICI / 2 - AICI / 3 - AICI

Palete de farduri, de blushuri, de iluminatoare si altele - e plin de ele: Too Faced, Urban Decay. Anastasia Beverly Hills, The Balm si multe multe altele, probabil multe la care nu ma gandesc nici eu. Am vazut copii extrem de reusite dupa Kat Von D, Lancome, Dior, Lorac, Laura Mercier, Smashbox si multe multe altele. E foarte adevarat ca sunt palete gen BH si Morphe care se vand la preturi mult mai mici decat pe siteurile care doar le branduiesc si poate chiar merita incercate, dar nu despre asta povestesc eu astazi.
1- AICI / 2 - AICI / 3 - AICI / 4 - AICI / 5 - AICI

Sunt extrem de multe produse care se vand pe Aliexpress si sunt sigura ca nici macar eu care am tot pierdut timp pe site, uitandu-ma dupa diverse, nu am vazut decat o mica parte. Va las mai jos doar cateva exemple ca sa va faceti o idee cam care sunt produsele cu care va puteti pacali extrem de usor: blushurile de la Hourglass, pudra Ben Nye, gene Huda Beauty, adeziv Duo pentru gene si chiar Beauty Blender in ambalaj original.

1- AICI / 2 - AICI/ 3 - AICI / 4 - AICI / 5 - AICI/

M-am gandit mult daca sa pun si pensulele in postarea asta, motivul pentru care o fac este pentru ca la noi se vand la niste preturi nesimtite - de exemplu primul set de 4 pensule e mai putin de 5 dolari (si pensulele sunt comparabile cu cele de la Sigma), iar la noi se vand cu 80 lei si chiar mai mult. Copiile dupa Zoeva au invadat efectiv siteul si preturile sunt extrem de mici, eu am luat pentru o prietena un set ca cel pe care il am eu original si mi-a fost foarte greu sa descopar diferentele (in timp manerele de la setul de pe Aliexpress nu s-au mentinut foarte bine, unele s-au si dezlipit usor, insa perii sunt moi, nu cad si-si fac treaba foarte bine).

De Real Techniques nici nu va mai spun - sunt pensule individuale, seturi din cele clasice, copii dupa Bold Metals si pot sa pun pariu ca printre ele sunt si produse originale. Pe langa astea exista o gramada de pensule extrem de bune si foarte ieftine - pensula Maange copie dupa 3DHD de la Sigma este o pensula care costa mai putin de 10 lei si e foarte buna, v-am si povestit despre ea pe blog. Si sunt multe altele si de asemenea si bureti inspirati de Beauty Blender care chiar merita banii.

Daca la cosmetice am propriile mele retineri si nu m-as aventura nici din curiozitate, nu pot sa zic acelasi lucru despre pensule. Daca nu aveti bani multi, dar aveti nevoie de pensule clar Aliexpress este o varianta extrem de buna pentru voi si chiar merita sa va faceti timp sa cautati. Dar nu platiti pe diverse grupuri/ pagini preturi mari pentru ca nu aveti de ce.
1 - AICI/ 2 - AICI/ 3 - AICI

As putea sa continui postarea asta, dar cred ca ati inteles ce-am vrut sa spun. Nu dau sfaturi (cumpara/ nu cumpara), ceea ce vreau este sa cumparati (indiferent de locul unde o faceti) avand toate informatiile si facand cele mai bune alegeri pentru voi. Iar daca aveti chestii misto pe care le-ati descoperit pe site si credeti ca merita recomandate astept comentariile voastre.

12 comentarii

  1. Cred ca sunt si imitatii bune, insa singurele lucrurile pe care nu le-as incerca sunt cele care intra in contact direct cu pielea sau pe care le mananci (ruj) pt ca pot sa contina ORICE. M-ar interesa insa o postare cu alte chestii interesante pe care ti le-ai cumparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt unele perfecte, daca nu stii multe despre produse/ brand e foarte usor sa te pacalesti.

      Ștergere
  2. Vai, ce aiurea... Eu am nuanta Double Dare de la KvD originala. Am comandat acum aceeasi nuanta de pe Aliexpress sa vad daca si care sunt diferentele.
    Am vreo 3-4 nuante cumparate tot de pe grupuri de beauty de pe FB si incep sa am emotii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt diferente de la cer la pamant, la 1 dolar si ceva n-au nici o treaba formulele (si se vad diferente si pe ambalaj - la stopper si multe altele).

      Ștergere
  3. Chiar sunt curioasa daca e diferenta la textura. Double dare sunt 99% convinsa ca e original. Cele cumparate de pe grupurile de FB au venit fara cutie si fara eticheta pe fundul tubului, dar sunt rezistente, miros ok si devin repede mate. Vreau sa vad cum e cel de pe aliexpress, sa-mi dau seama daca am si eu fake-uri printre cele luate de pe grupuri. Stau cu emotii o luna, pana vine comanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti videouri pe youtube cu comparatii real/ fake si poti sa-ti dai seama usor.

      Ștergere
  4. Eu am incercat cateva cosmetice de curiozitate doar insa evident nu am.fost prea multumita. Dar pensulele chiar mi-au placut si cred ca sunt o achizitie buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era de asteptat ca produsele cosmetice sa aiba o calitate proasta, desi eu am vazut o paleta identica cu una de la NYX si ingredientele erau aceleasi.

      Ștergere
  5. La capitolul pensule de acord cu tine, sunt unele foarte bune, chiar daca sunt "fake" sau dupe-uri. Mie mi se pare uneori si exagerat sa dau 30 de euro pe o pensula cand gasesc una la fel de buna cu 1-2 dolari pe Aliexpress sau ebay. La farduri e riscant un pic, ca nu stii pe ce dai banii si ce lucruri contin, poate niste farduri m-as risca sa iau, de curiozitate, sa fac o comparatie, oricum stiu din start ca sunt fake-uri. Cred ca atunci cand cumperi din surse riscante si neoficiale, iti asumi riscul si trebuie sa gandesti putin, cum ai zis si tu... nu sa ai pretentia sa gasesti produsele perfecte si apoi sa faci critica inutila. Pe piata mereu va exista aceasta zona de fake, in toate domeniile, si haine, si genti si cosmetice si orice.... se face imitatie dupa iPhone, asa ca ce ne miram ca apare si MAC falsificat. Alta problema este incrucisarea lanturilor de productie, furnizori, cu piata neagra, de multe ori ies produse sau ingrediente din fabricile unde se fac si produsele originale, despre asta am vazut candva si ceva reportaj TV despre piata de parfumuri, ca sunt angajati care fura practic formula sau esenta sau o refac ei in alt laborator neoficial. Cand vrei sa fii sigur 100% , se cumpara direct de la sursa, cand nu, iti asumi riscul si nu te lupti cu morile de vant aiurea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt ferm convinsa ca uneori si originalul si fakeul se fac in acelasi loc, doar sunt atatea produse identice si branduri diferit pe piata - bineinteles si cu preturi diferite.

      Ștergere
  6. Recunosc ca mi-a fost teama sa incerc cosmetice de pe AliExpress! Imi esre teama sa nu conțină cine știe ce prostie si sa fac o alergie de ție mai mare dragul. Am preferat sa cumpăr orice in afara de cosmetice.
    Cel mai des am cumpărat Water decals(abțibilduri pentru unghii). Cele la set de 50 au fost mai bune ca foliile individuale. Încărcătorul de mașina pentru IPhone a fost ok.
    Sapt asta am dat o comanda cu adidași cu beculețe Hello Kitty pentru fetița mea, geaca cu minnie si un trening cu Hello Kitty. Pana acum nu am mai luat haine dar sper sa fie ok

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e nevoie si de putina inconstienta ca sa-ti pui orice pe fata si sa te astepti sa nu ai surprize neplacute. Ca peste tot sunt si chestii bune si proaste, de aceea e bine sa alegem produse unde exista feedback real (cu poze) de la clienti.

      Ștergere