Curatarea pensulelor cu Spa Brush Cleaning Mat

5.3.16

Va aratam acum cateva saptamani ca am luat de pe ebay Cleaning Mat-ul pentru spalat pensule (este acelasi pe care il vinde Sigma, dupa cum vedeti e si branduit) si am dat pe el un sfert din pretul oficial, transportul a fost gratuit. Il gasiti aici si va recomand sa-l luati daca aveti multe pensule, de fapt nu daca aveti multe, ci daca vreti sa va curatati pensulele asa cum trebuie. Mi se pare fantastic si mai bun decat tot ce-am incercat pana acum (si stiti ca am si Brush Egg si manusa de curatare).

Texturile diferite fac toata treaba, se prinde direct pe chiuveta cu ventuze si nu se misca din loc, mainile va raman libere, iar rezultatul final bate orice am incercat eu pana acum. De multe ori m-am intrebat cat de bine reusesc sa curat pensulele (in special cele pentru fond de ten), iar dupa ce am inceput sa folosesc nebunia asta mi-au disparut si intrebarile. Nu va zic de multe ori aveti nevoie de asta neaparat, insa va zic de data asta - nu mai ezitati, cumparati dracia asta si o sa va faca viata mult mai usoara, iar spalatul pensulelor nu va mai fi o corvoada.


Are 7 texturi diferite: doua pentru spalat pensulele de ochi si de fata, doua pentru clatit, una pentru curatare si inca doua pentru curatare profunda. Eu le-am incercat in toate felurile, insa la modul ideal am udat perii, am pus gel de curatare pe partea de spalare si am frecat usor pensula (nu pot sa va spun cat de usor se curata) si m-am minunat. Pensulele de ochi se pot spala si mai multe in acelasi timp, iar cantitatea consumata de gel de curatare este mult mai mica. Pensulele pentru fata prefer sa le spal individual.

Dupa ce le spal, le trec pe sub un jet de apa si revin pe partea de clatit cu miscari sus-jos, le trec iar sub jetul de apa, si ma duc pe partea Refine de sus si daca simt ca e cazul folosesc si curatarea profunda (dar va spun sincer ca nu e nevoie). Pot parea multi pasi, insa e doar o iluzie, se curata o pensula de ochi si cateva secunde, iar cele pentru fata la fel de repede. La final mai trec pensula pe sub jetul de apa o data si elimin excesul de apa cu degetele (si asez si perii) si gata treaba. 

Nu mai am mainile ocupate, nu trebuie sa insist la anumite pensule cateva minute, pensulele arata impecabil dupa spalare (ma intreb cat de curate erau de fapt pana acum si vorbesc extrem de serios, chestia asta de silicon m-a facut sa regandesc niste chestii), iar totul dureaza mult mai putin. In sfarsit nu mai trebuie sa le curat fara pic de chef si sa mi se para timp pierdut.


Ati incercat Cleansing Mat? Va tenteaza? Cum vi se pare?

13 comentarii

  1. Eu nu am multe pensule, si cele pe care le am sunt de obicei pentru ochi (nu folosesc fond de ten de obicei) asa ca nu am folosit pana acum decat discheta(?) mica si roz de la DM. Mi se pare foarte ok pentru pensulele mele mici, dar intr-adevar nu ar face fata uneia mai mari.

    Oricum, ma gandesc ca daca si folosirea dischetei mici (nu cred ca are mai mult de 4/6 cm) mi-a facut spalarea pensulelor mele mai usoara, asta e intr-adevar un must pentru pensulele mari. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pentru pensulele de ochi foloseam Brush Egg pana acum, dar nu se compara cu dracia asta. :)

      Ștergere
  2. waaa merci mult de idee, si eu l-am vazut dar nu stiam daca e ca in poza! sa il folosesti cu spor !! xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, cred că îmi trebuie drăcia asta! Prea m-ai zăpăcit cu cât ți-ai mângait pensulele după ce le-ai spălat pe planșa asta. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ms de review, chia m-ai salvat! De cand imi doream asa ceva insa nu mi venea sa dau atatia bani pe ``dracia originala`` :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma gandeam eu ca o sa va prinda bine informatia asta. :)

      Ștergere
  5. Eu l-am vazut pe site-ul oficial si la 32 de dolari... well no way doar pentru home use. Chiar nu se merita. Dar asta de pe ebay la 5 lire parca parca... Cred ca azi dau comanda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cineva care are multe pensule cred ca merita si pretul oficial si spun asta dupa ce am vazut ce face, cand a aparut am zis ca-s nebuni ce pret au pus. :)

      Ștergere
  6. Ce interesant! Auzisem de brush egg, insa de treaba asta, nu.

    RăspundețiȘtergere