Parfum Goldea de la Bvlgari

21.3.16

Parfumul Goldea a fost lansat de Bvlgari anul trecut in octombrie, insa eu am apucat sa-l miros de-abia in februarie cand am intrat in Sephora sa ma uit dupa ceva si cand m-a intrebat o domnisoara daca nu vreau sa incerc noul parfum Bvlgari. Doar nu puteam sa spun nu ... mi-a placut de la prima mirosire si l-am simtit pe piele si dupa ore bune, ceea ce m-a facut sa-l trec in lista din mintea mea cu produse pe care vreau sa le am candva.

Intamplator sau nu, l-am primit la inceputul lunii martie si m-am bucurat mult. V-am aratat atunci cat de frumoasa e cutia in care a venit si v-am spus cat de mult imi place si clutchul, insa nu v-am spus nimic despre parfum pentru ca am vrut sa ii dedic o postare separata. Istoria mea cu Bvlgari este una veche, de-a lungul anilor am avut diverse variante de Omnia. Omnia Crystalline e cel pe care l-am avut de cele mai multe ori si pe care nu l-am mai purtat de ceva ani. Ma bucur ca a aparut Goldea si am reluat prietenia cu parfumurile Bvlgari.


Goldea este un parfum oriental floral si a fost inspirat de aur si lumina, de aici si numele - Gold Goddess si, din cate am inteles, este inceputul unei noi colectii, aparuta dupa mai bine de 10 ani de la lansarea Omnia. Creatorul parfumului este Alberto Morillas, care a creat si colectia Omnia, dar care a lucrat si cu alte case de parfumuri. Este nasul din spatele unor parfumuri destul de cunoscute: Daisy de la Marc Jacobs, Bright Crystal de la Versace, Valentina de la Valentino, Mademoiselle Ricci de la Nica Ricci, Miracle de la Lancome, Flower by Kenzo, Hot Couture de la Givenchy, Sensi de la Armani si multe altele.

Mi-e greu sa descriu Goldea in cateva cuvinte, m-am tot gandit cum as putea sa va spun ca este insa nu am cum sa exprim bine explozia de arome. Este floral (dar notele florale sunt foarte usoare, nu e nimic taios in parfumul asta), senzual si cald. E dulce, dar nu este gretos. E un parfum puternic, dar este foarte purtabil. Notele de mosc, bergamota, ylang-ylang si iasomie se combina perfect cu notele de baza de ambra, patchouli si papirus egiptean. 

Sticla imi place mult, este eleganta si are un design clasic (daca ma gandesc la designul modern de la Omnia), iar parfumul cred ca merita toata atentia. Am citit o gramada de pareri negative despre el si nu am inteles de ce. L-am vazut comparat cu Olympea si La Vie Est Belle si iar n-am priceput de ce. Daca nu l-ati incercat pana acum faceti-o, s-ar putea sa va surprinda extrem de placut.

Eu l-am tot purtat in ultimele saptamani, dar cu siguranta o sa-l mai folosesc si seara in perioada urmatoare. L-ati incercat? Cum vi se pare?

11 comentarii

  1. Nu ma omor eu dupa parfumurile orientale, dar sunt curioasa in privinta acestuia. Din ce citesc eu aici nu-mi suna deloc a La vie est belle. E ciudata perceptia unora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e genul clasic de parfum oriental, daca ajungi sa-l mirosi o sa vezi cum e. Fiecare are alta perceptie, dar eu chiar nu simt nimic in comun cu LVEB.

      Ștergere
  2. De când n-am mai folosit un parfum Bvlgari... nu mai știu și nici nu știu de ce. M-ai făcut curioasă cu ăsta, trebuie să-l miros!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut o pauza mare, dar acum mi-a revenit curiozitatea. :)

      Ștergere
  3. Eu ador toate parfumurile Bvlgari, au ele acel "ceva" care ma imbata de fiecare data.
    Am incercat Goldea si mi-a placut ca este dulce(dar nu inecacios)floral, putin spicy.
    Nu este un parfum memorabil, mi se pare potrivit pentru o tinuta office, il vad purtat de o doamna la 30-40 intr-un "power business suit".
    Nu mi se pare ca seamna cu La vie est belle si nici cu Olympea ci imi aduce aminte de Samsara( ce dor imi este de el...)
    Un mare plus pentru ambalajul deosebit, eleganta sticluta.
    Sa-l porti cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu il percep ca un parfum elegant, cu o anumita prestanta, insa cred ca poate fi purtat si mai copilareste asa, dar de catre o femeie, nu de catre o domnisoara. :)

      Ștergere
  4. As fi curioasa sa-l incerc. Cred ca ti-am zis, unul din parfumurile ce ma caracterizeaza in perioada asta a vietii mele e Bvlgari Omnia Crystalline - poate din cauza lotusului ce-l contine? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place la nebunie Omnia Crystalline, insa pe mine nu miroase asa bine (asa cum l-am simtit eu pe alte persoane), deci inteleg bine de ce iti place. :)

      Ștergere
  5. Am sa intru intr-un magazin sa il miros! Sa il porti cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  6. este un parfum foarte scump pentru cata persistenta are adica 0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am nici o problema cu cat persista si nici n-am citit pareri proaste despre aspectul asta. Poate parfumul tau nu este original.

      Ștergere