3 retete de incercat

3.3.16

Asa cum probabil ati vazut in ultimele postari din seria "7 intr-o saptamana" m-am reintors in bucatarie si am inceput sa gatesc din nou, iar asta nu poate sa vina la pachet decat cu chestii gustoase si sanatoase. Am ales pentru voi astazi 3 retete rapide si sanatoase pe care trebuie sa le incercati daca sunteti adeptele unui astfel de stil de alimentatie. Si am si cateva recomandari de produse de pe iHerb pe care eu le folosesc tot timpul in bucatarie.

Dupa nenumarate esecuri in ceea ce priveste clatitele sanatoase (ou si banana - imi pare rau, dar eu n-am putut sa le inghit, desi am incercat de cateva ori) am gasit in sfarsit o reteta buna si extrem de gustoasa. Am adaptat o reteta pe care am vazut-o intr-un video pe youtube si a iesit ce vedeti mai jos. Am pasat 2 banane mici (coapte), am adaugat 2 oua, 2 lingurite de unt din seminte de floarea soarelui (cel de aici - daca va place untul de arahide puteti foarte bine sa-l folositi pe acela), cateva picaturi de Stevia English Toffee (o gasiti aici - a fost o masura de siguranta, nu eram sigura ca o sa iasa ceva) si un varf de cutit de praf de copt. 

Au iesit 12 clatite mici (le-am facut intr-o tigaie Tefal pentru clatite, pe care o folosesc de ani de zile), am urmarit cand au inceput sa faca bule si sa se coloreze pe margine si le-am intors, nu stiu sa va zic ca timp, insa nu s-au lipit. Sunt mai umede decat clatitele normale, insa gustul a fost nesperat de bun. Eu am pus 4 pe o farfurioara, am adaugat mai putin de o lingurita de nectar de agave light (eu il folosesc pe cel de aici - are 60 calorii/ ligurita) si am decorat cu o capsuna taiata felii. Pot si mancate si la micul dejun, dar sunt si un desert gustos si sanatos.


Urmatoarea reteta este una care m-a surprins mai mult decat ma asteptam. Eu nu sunt mare fan conopida (si ca sa "dau din casa" - o tot cumpar si pana la urma o arunc, evit mereu sa fac ceva cu ea), insa de cand am descoperit reteta asta am cumparat-o si de 2 ori intr-o saptamana. E cam impropriu spus am descoperit-o, am vazut un video pe Facebook cu cineva care facea un fel de hash brown din conopida si mi-am amintit ca am si eu una mica in frigider, care sta de ceva vreme. Asa ca am adaptat reteta si asta a iesit.

Conopida am maruntit-o in Extra Chef de la Tupperware (v-am povestit de el aici, inca il folosesc aproape zilnic si il recomand) pana am obtinut ceva gen boabe mici de orez, am adaugat un ou, putina ceapa (maruntita la acelasi Extra Chef) si condimente (eu am adaugat curcuma, praf de usturoi si ceva de la Mrs. Dash de care v-am mai povesit - il gasiti aici). Am incins o tigaie, am adaugat putin ulei de cocos de la Solaris (n-am crezut ca va veni ziua asta) si le-am lasat sa se coloreze. E nevoie de putina atentie cand le intoarceti, dar merita.

Din conopida mea micuta au iesit cam 8 bucati cat jumatate de palma (insa le puteti face si mai mici), iar cand le-am gustat mie nu mi-a venit sa cred. Daca nu stiam ce-am pus in ele n-as fi stiut ca mananc conopida. Super gustoase au iesit, se pot manca atat calde, cat si reci, eu am mai facut o tura a doua zi, chiar va recomand sa incercati, mai ales daca n-ati gasit pana acum un mod de a manca conopida (care sa va si placa).


Ultima reteta e mai degraba o idee decat o reteta, nu implica gatit efectiv. Budinca de chia eu am tot mancat in ultimii ani, dar nu pot sa zic ca mi s-a parut vreun deliciu pe care sa-l mananc cu placere, asta pana acum cateva zile. Mi-a ramas niste lapte de soia (cu aroma de vanilie) si aveam si o punga de seminte de chia (mai era ceva pe fundul pungii), asa ca le-am amestecat intr-un pahar si le-am pus la rece seara cu gandul ca mananc ceva dimineata urmatoare. Insa dimineata nu se legase ce era in pahar (nu stiu sa va spun cauza), asa ca am mai adaugat 2 lingurite de seminte, am amestecat din nou si le-am bagat din nou la frigider.

A doua zi mi-era cam foame si eram intre mese si mi-am amintit de budinca mea. Am pus intr-un castron micut cateva lingurite de budinca (din ce preparasem initial am mancat de 3 ori) si am adaugat deasupra NutriBrunch de la Native Box (imi place la nebunie mixul asta - ce-am pus eu pe budinca asta nu reprezinta nici 20 grame), a fost un deliciu, asa ca sfatul meu este sa lasati mult mai mult amestecul la rece (daca obisnuiti sa faceti budinca de chia) si sa folositi laptele de soia aromat (in functie de preferinte).


Astept parerile voastre in comentarii ca sa stiu daca sa va mai arat asa ceva sau nu, iar daca incercati vreuna dintre retete astept sa-mi spuneti si daca v-a placut sau nu.

13 comentarii

  1. Putin off-topic. Am gasit ceva atat de frumos, da' atat de frumos incat m-am gandit sa-ti las si tie :)
    https://www.facebook.com/ziarulmetropolis/videos/982119161874461/?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  2. Clatitele alea cu banane sunt geniale! Le-am facut si in tigaie si la cuptor. Au avut gusturi diferite, dar au fost ambele exceptionale!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi inchipui ce gustoase sunt toate! Am tot vazut clatitele cu pricina on line la alte fete, dar nu m-am pus sa citesc reteta. Daca le-ai facut tu, am sa le incerc, ca arata tare bine si imi plac ingredientele. Sunt fara strop de faina?
    Am facut conopida la cuptor din reteta ta mai veche si biscuitii cu Nutella care au disparut de pe farfurie in 5 minute. :))
    Mai vreau sa ne mai arati retete faine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara nici un fel de faina, alea pe care le tot vezi sunt doar banana si ou, eu n-am reusit sa le inghit asa, d-aia am si adaptat si am ajuns la asta. Sigur o sa-ti placa si astea, sunt foarte gustoase.

      Ștergere
  4. Intr-adevar toate 3 trebuie incercate, mai ales ca mie imi plac toate ingredientele din ele

    RăspundețiȘtergere
  5. Clatite am facut si eu de cateva ori cand aveam pofta de faguri. :)
    Conopida cel mai mult imi place pane insotita de mustar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o singura data am mancat o conopida pane care sa-mi si placa, la un restaurant in Viena, pe malul Dunarii. Au fost mai multe legume pane in meniu si mi s-au parut delicioase toate. :)

      Ștergere
  6. Nici eu nu sunt fana conopida, dar aceste chiftelute o sa le incerc garantat! Budinca de chia imi place cel mai mult n combinatie cu lapte de cocos facut in casa, si cu o lingura de dulceata de prune, tot home-made, fara zahar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt o gramada de combinatii care se pot face cu semintele de chia, in functie de preferinte. :)

      Ștergere
  7. Clatitele arata foarte bine, o sa incerc reteta.

    RăspundețiȘtergere