De ce imi plac concentratele anti-aging de la Paula's Choice

30.1.16

V-am povestit pe blog atat despre Resist 1% Retinol Booster (aici), cat si despre Resist Hyaluronic Acid Booster (aici) de la Paula's Choice, asa ca astazi n-o sa va spun ce face fiecare (gasiti detalii in postarile de care am pomenit inainte), insa vreau sa va spun ce-am observat dupa cateva luni de folosire si de ce imi place atat de mult sa le folosesc si nu vreau sa-mi lipseasca din casa.

Anul asta implinesc 37 de ani, n-am avut niciodata probleme majore cu tenul, insa anii au trecut si peste mine si, din fericire, asta nu se vede pe chipul meu. Cand vine vorba de piele conteaza extrem de mult mostenirea genetica (si cine nu recunoaste asta habar n-are despre ce vorbeste), din punctul asta de vedere eu sunt o norocoasa, dar am si avut grija sa ii ofer tenului meu ceea ce are nevoie. Am cateva riduri fine sub ochi (si le am de mult timp, poate 15 ani, datorita faptului ca nu port mereu lentile de contact si cand nu vad bine ma "stramb"), cearcane (aparute in ultimii ani), o pata mai deschisa la culoare sub ochiul stang (aparuta acum cativa ani, peste noapte, si pentru care nu am nici in ziua de astazi o explicatie), pistrui (de cand ma stiu) si ... cam atat. 

Incerc sa nu folosesc produse cu parfum (sau care sa contina iritanti) pentru ten (si asta nu pentru ca am citit undeva ca fac rau, ci pentru ca am simtit pe tenul meu ce inseamna sa folosesc ceva cu iritanti dupa o perioada cand am folosit numai produse "curate"), folosesc protectie solara si aleg produse care sa aiba ingrediente care sa-mi si ajute tenul, sa faca ceva concret pentru el, nu doar sa le pun pe fata ca asa trebuie sau pentru ca miros frumos. Retinolul, acidul hialuronic, vitamina C, niacinamidele sunt printre preferatele mele atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului. Am citit destule informatii si am incercat destul de multe produse, asa ca aleg ceea ce stiu ca imi prieste si chiar ma ajuta.

Concentratele anti-aging de la Paula's Choice m-au intrigat de cand au aparut, mi se pare extrem de interesant si practic conceptul - adaugi o picatura sau doua serului sau cremei si potenteaza efectele produsului pe care il folosesti sau le poti folosi singure pe post de tratament.


Am inceput cu Hyaluronic Acid Booster in varianta mica (3,5 ml) si mi-a placut atat de mult incat cand s-a terminat i-am simtit lipsa, asa ca am vrut sa am varianta full size pentru ca vazusem deja ce face. 1% Retinol Booster nu exista in varianta mica, insa eu incercasem deja tratamentul Clinical de la Paula's Choice cu 1% retinol si mi-a placut la nebunie, asa ca am stiu ca o sa-mi placa si asta si asa si este. Eu am toleranta ridicata la retinol, nu-mi usuca pielea, pot sa-l aplic si zilnic fara probleme (insa nu fac asta pentru ca nu e nevoie), insa trebuie sa aveti grija daca introduceti un produs cu retinol in rutina voastra si sa experimentati pana gasiti varianta buna pentru voi (ca numar de aplicari).

Cand v-am povestit despre Clear Skin Hydrator de la Paula's Choice (aici gasiti postarea) v-am spus ca-mi place la nebunie combinat cu astea doua concentrate. Insa nu le-am folosit doar cu ser/ crema de la Paula's Choice, ci cu diverse seruri sau creme si-mi plac mult de tot. Le-am folosit si singure atunci cand am simtit ca tenul meu a avut nevoie de ajutor, iar Hyaluronic Acid Booster l-am folosit destul de des pe post de crema de ochi.

Ce am observat dupa cateva luni de folosire? Liniile de sub ochi nu mai sunt asa evidente, nu au disparut si nici nu astept asa ceva, dar cateva mici de tot nu mai sunt vizibile si asta ma bucura mult. Pata de sub ochi incepe sa se estompeze si nu mi-au aparut cosuri nici macar in acele perioade ale lunii, tenul meu are un aspect mai uniform si pare mult mai luminos, iar in perioada asta cand a fost atat de frig si pielea a avut de suferit nu am avut portiuni de piele uscata, tenul meu este la fel de elastic si ferm ca si pana acum.

Mi se par extrem de practice, nu am nevoie sa cumpar 10 produse, pot sa le folosesc cu ce am deja, iar in functie de cum imi simt tenul pot sa aleg doza potrivita pentru mine (o picatura sau mai multe, ambele concentrate sau doar unul) si sa ii ofer tenului exact ce-mi cere.


Nu sunt produse ieftine, insa nu vorbim de produse pe care le iei, le folosesti o luna si s-au terminat, ci vorbim despre produse care iti vor ajunge luni de zile (poate si un an), care maresc eficacitatea celorlalte produse pe care le folosesti, care te vor ajuta sa lupti cu semnele lasate de trecerea anilor pe chipul tau. Si asta este ceva pe care eu sunt dispusa sa cheltui bani, mai ales cand vad si rezultate.

As vrea sa stiu parerea voastra despre concentratele anti-aging, daca folositi, cum vi se pare conceptul.

8 comentarii

  1. Cred ca am sa încerc și eu... am pata maronie și niște riduri la ochi care as vrea sa se mai reduca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca-le, insa ai rabdare ca nu vezi rezultate spectaculoase de pe o zi pe alta.

      Ștergere
  2. Sunt complet de acord cu tine. Eu momentan am doar variantele mici (si la tratamentul cu retinol - cumparat deja a 2-a oara - si la acidul hialuronic) si incerc sa experimentez cu ele. Primul m-a convins deja, la al 2-lea trebuie sa mai vad.

    Dar daca stau sa ma gandesc la cate alte creme incercam inainte si le aruncam neterminate pentru ca nu ma multumeau, e clar ca in timp aste aau pe langa efecte benefice asupra tenului si efecte ok asupra buzunarului.
    In final, nu mi se pare atat de mult 250 de lei (sa zicem) pentru un produs pe care il folosesti tot anul (cam atat cred ca ar tine tratamentul cu retinol) si care e superior oricarei creme pe care o vad prin reviste si care isi bazeaza publicitatea pe informatii care nici macar nu au sustinere chimica. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vine un moment cand incepi sa le apreciezi cu adevarat si sa-ti dai seama pe ce merita sa dai bani si pe ce nu. :)

      Ștergere
  3. Sunt de acord cu tine ca pielea frumoasa este o mostenire genetica. Desi am cateva riduri in jurul ochilor (fiindca refuz sa port ochelarii), inca nu ma simt pregatita sa incerc produsele anti-aging. Cel mai probabil voi apela la ele dupa 30 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mostenirea genetica joaca un rol important si nu putem s-o ignoram. Poti sa-ti ajuti de acum tenul cu produse cu ingrediente care sa lupte cu trecerea timpului.

      Ștergere
  4. Anul acesta vreau sa incerc si eu PC. Asta zic de cativa ani, insa sper ca anul acesta sa imi achizitionez niste variante mini.

    RăspundețiȘtergere