Operatiunea "cumparaturi pentru mama"

18.3.15


Cand ma gandesc la copilaria mea ma gandesc la mama si la hainele ei incep sa zambesc, imi amintesc atat de multe detalii ... unde isi facea haine, de unde isi lua cercei, cum ii ziceam sa-mi faca si mie ceva cand imi placea un material pe care il avea, cum am inceput sa ii "fur" hainele cand am inceput sa cresc. Imi amintesc de pudra Caron si de parfumul Evasion, imi amintesc cum ii umblam printre lucruri si in mintea mea se nasteau imagini care duceau la povesti.

Insa undeva de-a lungul ultimilor ani n-am mai vazut aceeasi preocupare la mama in ceea ce priveste aspectul ei. O parte din mine intelege de ce si nu pot s-o condamn, insa cealalta parte din mine isi doreste s-o vada entuziasmata si dornica sa-si ia haine noi, sa incerce chestii noi si vreau cumva sa reusesc s-o fac sa-si aminteasca ... sunt multe de zis si unele sunt atat de personale incat dor. Tata intotdeauna ne-a luat haine, parfumuri, cosmetice, nu-mi amintesc sa fi zis vreodata nu daca am vrut ceva (in limita rezonabilului si bunului simt) ... as vrea ca mama sa-si aminteasca asta si sa aiba iar pofte de genul asta. Simt ca ii lipseste asta, desi nu-si da seama. Si d-aia incerc sa ii iau cate ceva de fiecare data cand pot.

La una din comenzile de acum ceva vreme de pe Sheinside i-am comandat cateva lucruri, am si facut poze la momentul ala (cu gandul s-o scot din rutina si sa simta ca face ceva, e un subiect delicat asupra caruia poate o sa revin candva pentru ca sunt sigura ca si voi va confruntati cu situatii d-astea), dar n-am mai apucat sa scriu nimic. Astazi m-am trezit foarte devreme si am zis ca e cazul sa va povestesc ... nu stiu daca intentia mea era sa va arat neaparat hainele, ci mai degraba sa va intreb daca mamele voastre inca isi doresc haine si au grija de imaginea lor.

Revenind la comanda de pe site - daca tot m-am apucat sa va spun despre asta - am luat o bluza bej cu un imprimeu vesel (un pic cam decoltata la gat, dar un material fin si placut la atingere) deloc stilul mamei, dar ceea ce am vrut a fost sa poarte altceva, o bluza in dungi bleumarin cu alb (pe care o am si eu, probabil vi-o amintiti din postarile mai vechi) si un cardigan subtire cu model aztec care nu a vrut deloc sa iasa in poze cum trebuie (eu am avut impresia ca e mai gros din ce am vazut pe site, insa este un material subtire si mamei chiar i-a placut mult). In comanda respectiva a fost si o rochie (o puteti vedea aici) pe care am luat-o cadou pentru cineva, dar n-am apucat s-o dau inca, poate reusesc sa ii fac si o poza sa vedeti cum arata si in realitate, in caz ca va tenteaza.


bluza imprimata - AICI
bluza dungi - AICI
cardigan - AICI

Si daca tot m-am apucat sa va spun de Sheinside trebuie sa va povestesc si patania de la inceputul saptamanii, am ridicat o comanda data acum vreo luna pe site si asteptam un pulovar bej (cel de aici pe care il am si pe negru), o bluza alba cu dungi negre (cea de aici, acelasi model ca cea bleumarin de mai sus) si o fusta neagra lunga. Surpriza insa a venit cand am desfacut coletul (mi s-a parut mie cam subtirel pentru ce comandasem) - desi pe colet era numele meu inauntru am gasit doua bluze care n-au nici o treaba cu ce-am comandat eu, clar au incurcat comenzile. Acum astept sa vad cum se rezolva situatia ... dar nu mi-a placut deloc. Ati patit asa ceva pana acum?

Nu uitati intrebarea: mamele voastre isi mai cumpara haine? Cum s-a schimbat stilul lor vestimentar?

22 de comentarii

  1. Camelia, ce frumos sa-i cumperi haine mamei tale. Mama este o femeie foarte frumoasa, cocheta si delicata, asa o vad eu, doar e mama. :) Si stiu exact cu cata atentie se ingrijea cand eram copil, stiu exact cum "faceam moda" prin casa cu hainele si pantofii ei. Cand noi eram adolescente, am avut senzatia ca ne cumpara doar noua, nu mai era loc si pentru ea. Acum, de cate ori merg acasa, constat ca-si cumpara una, alta si este cocheta din nou. Si tare ma bucur. In general nu-i duc haine, cosmetice, mici bijuterii, da. La haine m-as incurca. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa te bucuri de ea cat mai mult si sa ramana mereu asa. :)

      Ștergere
  2. Imi place foarte mult prima bluzita si ii vine foarte bine mamei tale . Si eu ii cumpar mamei mele haine de foarte multe ori , dar ii place sa isi cumpere si singura .Ma bucur ca mai sunt copii care isi rasfata parintii , pentru ca ei merita tot ceea ce este mai bun .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata trebuie sa le mai dam cate un imbold sa aiba grija si de ele. :)

      Ștergere
  3. E bine ca mereu te gandesti sa o faci fericita pe mama ta si ca incerci sa o binedispui cu lucruri noi, ce fiinta este mai minunata pe pamant, daca nu mama!
    Mama a incetat demult sa se mai preocupe de partea vestimentara, dar la ocazii speciale pentru noi imi place sa-i mai fac cate o surpriza!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce i-ai ales mi-a placut, ii vin bine.
    Inteleg ce spui legat de lipsa interesului fata de haine/aranjat, a mamei tale fiindca inteleg si motivul, dar cu ajutorul tau, usor usor, se va schimba ceva. Sunt sigura ca vazandu-ti entuziasmul cu care o incurajezi sa incerce diverse lucruri, va "ceda".
    A mea mama pot sa zic ca e mai cocheta ca mine, ba chiar trebuie sa o mai temperez din cand in cand in privinta accesoriilor si a hainelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa fie asa, chiar imi doresc sa-si regaseasca bucuria de a trai. Ai exemplu bun. :)

      Ștergere
  5. Arata ff bine toate ...sa le poarte mamica sanatoasa Si eu daca as avea posibilitatea I-lua tot ce si-ar dori ♥♥♥,....dar asta este ii iau ce pot cand am ocazia ♥♥♥ te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, isi cumpara haine ii plac parfumurile pt ca nu isi permite sa se lase...Trebuie sa ne sustina pe noi. :) E cea mai puternica femeie pe care o cunosc, nu cred ca mai exista cineva ca ea. Lasand la o parte faptul ca e mama mea si vorbind cat se poate de obiectiv. O admir cu toata fiinta si imi pare atat de rau ca in loc s-o ajut si s-o bucur, ii fac si mai multe probleme. E genul de femeie care poate sa faca imposibilul, care nu se opreste, nu se da batuta, pt care nu exista "nu pot". As vrea sa am si eu 10% din puterea si ambitia ei... Si da, printre picaturi se ingrijeste, ceea ce e admirabil. Pe langa faptul ca e o femeie extrem de frumoasa. Comentariul asta pare extrem de subiectiv, dar crede-ma e cat se poate de obiectiv.
    Imi place mult prima bluza :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place tot ce i-ai cumparat. Si eu cred ca mamele trebuiesc impulsionate. :) Fac la fel cu a mea, care se bucura mereu cand isi gaseste ceva dragut si ma suna sa-mi povesteasca. De fiecare data cand merg acasa ii duc cate ceva si o intreb daca vrea cosmetice, bluze si o cert daca nu-mi spune. Intradevar, acum are mai putin timp pentru ea ( bunicii, serviciul, casa) dar mereu se bucura cand mergem impreuna la cumparaturi si se sfatuieste cu mine. :)

      Ștergere
  7. SARUT MANA.NOI AM FOST O FAMILIE MAI SARACA SI NU PREA NE AM PERMIS SA NE CUMPARAM UNELE LUCRURI..AVEAM FOARTE MARE GRIJA DE TOT CE AVEAM.....IAR PENTRU MINE MAMA IN MOMENTUL DE FATA....E UN SUBIECT FOARTE DELICAT....TRIST....MAMICA MEA NU MAI ESTE LANGA NOI DE 3 ANI.....SARACA AVEA DOAR 38 DE ANI...ERA IN FLOAREA VIETII... :( :( andutu alex fb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asta e viata, nu avem ce face, va vegheaza de sus.

      Ștergere
  8. Mama ta e foarte moderna si chiar are un stil foarte fain, din ce vad. Si e dragut din partea ta ca o surprinzi cu cadouri. Eu ma tot chinui sa o " educ" pe mama sa nu mai uite de crema aia antirid :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La capitolul ingrijire a tenului nu prea are sanse sa scape ca o tot bat la cap, dar la altele i-ar folosi cate un imbold ... cat mai des. S-o bati si tu la cap pe a ta sa nu mai uite. :)

      Ștergere
  9. Mama mea seamana cu mama ta :) Dar mai fac o magie si ii mai apare o crema, o carte, o bluzita, ceva :)
    Ca tot veni vorba, sa stii ca foloseste cremele acelea Eucerin ce le-am castigat la tine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mama mea se vrea usor cocheta, dar fara sa investeasca. Nu isi cumpara mai nimic, dar totusi are cat de cat grija de ea. Ma bucur ca ne mai intreaba, ca a inceput sa se machieze mai mult si ca, desi protesteaza, primeste cadourile noastre. Eu incerc sa-i iau ce vad ca ii lipseste.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un subiect sensibil si delicat.Mama a fost profesoara,acum este pensionara si singura.Ca si la tine tata ne cumpara haine ,caci vorba ceea avea 3 fete.Pot spune ca datorita lui mi-am dezvoltat simtul pentru frumos.Acum ca el nu mai este ,noi incercam s-o facem pe mama sa nu uite ca tatei cel mai mult ii placea cand se aranja.Nu ieseam niciuna afara din casa pana nu defilam prin fata lui.Ii cumparam mici atentii,ii donam din garderoba noastra ,eu sunt responsabila cu cremele,cand ne vedem ii fac masaj si nu uit sa-i spun foarte des ca o iubesc. FLORINA A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc situatia, vine un moment in viata cand trebuie sa apelam la artificii. :)

      Ștergere