Ser de galbenele de la Secom

23.3.15


Serul cu galbenele de la Secom (il gasiti aici) mi s-a parut mai mult decat ideal de avut intr-o casa unde zgarieturile, arsurile si micile accidente sunt la ordinea zilei si mereu e o bucata de piele care are nevoie de ajutor. Contine extract din flori de galbenele si ulei de masline extravirgin si promite un efect calmant, regenerare cutanata si cicatrizare optima. In ultimele saptamani l-am tot incercat in diverse moduri si astazi pot sa va spun daca face ce promite sau nu.

Cand a ajuns coletul eu aveam o taietura proaspata pe bratul stang (probabil va amintiti ca v-am si povestit cum m-am taiat in coltul unei cutii de carton) si m-am gandit ca e tocmai bine sa-l aplic si sa vad ce face. Rana s-a vindecat mult mai repede, pielea a fost hidratata in permanenta si astfel nu mi-am mai rupt coaja (un obicei prost pe care il am si de care nu scap), iar in urma a ramas un semn foarte subtire care in mod sigur o sa dispara, deci testul asta l-a trecut cu brio. L-am incercat si pe o zgarietura facuta de pisica cand i-am facut baie si s-a vindecat mult mai repede si nici nu m-a mai usturat. 

Un alt mod in care l-am folosit cu succes si mi-a placut a fost pe unghii si cuticule, dar si pe palme, l-am masat usor pe pielea uscata pana s-a absorbit complet (a durat ceva, trebuie sa precizez) si mi-a placut mult cum a ramas pielea. Mirosul nu pot sa zic ca ma incanta in mod deosebit (miros de plante, specific multor uleiuri), insa sticla maro cu pipeta mi se pare foarte practica si cred ca e cel mai bun ambalaj pentru produsele de genul asta.

N-am avut curiozitatea sa-l incerc pe par (daca ati citit postarea de duminica probabil stiti ca nu ma omor dupa uleiuri) si nici nu cred ca o s-o fac, insa l-am incercat pe corp pe zonele foarte uscate (coate si genunchi) sau care ma mancau si mi s-a parut eficient si calmant, dar pielea ramane uleioasa si produsul intra destul de greu asa ca am evitat sa-l mai folosesc asa pentru ca nu am rabdare si nici nu ma atrage mirosul.

Am avut insa si o experienta mai putin placuta cu el si nu-l recomand sub nici o forma pentru ten, desi producatorul spune ca poate si folosit si ca ser pentru ten. Am aplicat cateva picaturi seara si am masat bine, iar a doua zi m-am trezit cu cateva cosuri sub piele destul de dureroase, in conditiile in care n-am avut un cos de luni de zile pe fata si nici nu am un ten sensibil care reactioneaza la produse. Am stiu din prima clipa ca el este vinovatul pentru ca n-am schimbat nimic altceva. N-am mai avut curiozitatea sa vad daca aplicat local ajuta la vindecarea unui cos sau la disparitia semnelor, pe fata mea nu mai ajunge.

Mi se pare foarte bun pentru rani (ajuta la o vindecare rapida si la cicatrizarea fara semne) si are un efect calmant pentru mancarimi (am mai avut un episod ca cel de care v-am povestit saptamanile trecute), dar tenul meu a reactionat ciudat de tot la el si n-as mai risca sa-l aplic pe fata. 

Mama a avut o rana in palma, o basica care s-a spart si o ustura destul de rau, a aplicat uleiul 3 zile pe rana si a masat bine si vindecarea a fost mult mai rapida desi a tot folosit mana si fara sa vrea se tot atingea in zona aia, deci pot sa zic fara dubii ca functioneaza foarte bine pentru asta, insa din punctul meu de vedere nu este un produs multifunctional care poate fi aplicat si pe corp si pe ten. Il recomand pentru rani (chiar e bun pentru vindecare rapida si cicatrizare) si piele iritata care da mancarimi, insa nu pentru folosirea pe ten.

Chiar as vrea sa-mi spuneti daca l-ati incercat si ce experiente ati avut cu el.

10 comentarii

  1. Ma bucur mult ca ti-a fost de ajutor, eu nu stiam de el...dar merita incercat, daca spui ca este bun pt taieturi, pt noi cei care avem animalute mai ales pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt bune produsele de genul asta unde sunt zgarieturi si rani. :)

      Ștergere
  2. Nu l-am incercat dar e bine de stiut ca ajuta la vindecarea ranilor . Si apropo de postarea trecuta , eu nu suport uleiurile pe ten si pe corp , insa le ador pe par .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a luat mult timp pana am incercat un ulei pe ten, acum am invatat sa le apreciez. Ti-am trimis un mail zilele trecute si, cum n-ai raspuns, sunt aproape sigura ca nu l-ai vazut. :)

      Ștergere
  3. Nu l-am incercat, in schimb stiu ca in general galbenele fac minuni, in creme, ceaiuri am incercat si chiar am avut rezultate.
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema cu galbenele am si eu mereu in casa, e foarte utila.

      Ștergere
  4. Nu l-am incercat insa folosesc o crema cu galbenele de ceva timp care imi place super mult.
    Te pup.
    http://www.miu-miu.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt bune cremele cu galbenele, am si eu mereu in casa. Sa ai o zi frumoasa :)

      Ștergere
  5. Toate produsele pe baza de galbenele mi se par super bune. Eu am zilnic la mine o crema de galbenele pentru buze(pentru ca le am foarte uscate). E buna la orice: de la arsuri la zgarieturi. Cred ca acest ser e si mai eficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, probabil ca e si mai concentrat, de aici si reactia tenului meu. Cred ca daca ar scoate niste variante mai mici (30 ml) ar fi si mai bine.

      Ștergere