La cumparaturi: Montagne Jeunesse, Burt's Bees, StrawberryNET si altele

17.3.15


Ma uit de cateva minute la monitor (si la tastatura) si habar n-am cu ce sa incep ... o sa va ganditi ca ar trebui sa incep cu ... inceputul. Dar care e inceputul? Exista un inceput? ... prea multe intrebari ... sa revenim ... Despre rolplant.ro v-am mai povestit pe blog si stiti deja ca am descoperit produse noi (Jacob Hooy si Treats) pe siteul lor si ca-mi plac mult. 

Mi-a ramas insa gandul la mastile Montagne Jeunesse pe care le-am vazut pe site pentru ca unele sunt noi si nu le-am vazut nicaieri pana acum si, cum sunt extrem de curioasa, n-am putut - sau n-am vrut - sa rezist. Dupa cum puteti sa vedeti si voi in poza au fost multe tentatii (mastile in 2 pasi, mastile anti stress, mastile cu efect de incalzire, plasturii pentru pori si inca cateva despre care o sa va povestesc dupa ce le incerc). Ideea de a avea o masca de fata la tub de la ei a fost prea tentanta ca sa ii rezist, asa ca varianta cu trandafir de damasc si ulei de marula o sa o tot folosesc in perioada urmatoare. Am primit si niste variante mini ale mastilor de fata (trial size) care mi se par perfecte de luat in deplasari, tare mi-as dori sa le gasim si la noi in magazine. O sa va povestesc mai mult despre mastile MJ pe masura ce le folosesc, insa daca va tenteaza intrati pe site ca sunt multe variante.

Ce m-a mai atras de pe site sunt produsele Burt's Bees, am incercat cateva de-a lungul timpului, insa nu suficiente. De data asta am ales balsamul nuantator pentru buze (pe baza de unt de shea) si o sa incerc in perioada urmatoare 3 variante: Sweet Violet, Petunia si Hibiscus. Mai sunt si alte variante pe site, asa ca sigur gasiti si ceva pe placul vostru.


O alta tentatie careia nu i-am rezistat a fost un nou parfum de la Famous Luxury Perfumes - cu atatea vouchere oferite pe pagina de Facebook si cu mesajele voastre ca v-ati luat si va place ala si ala, parca am vrut sa incerc si eu ceva ... si am ales Mystery ... ramane de vazut daca o sa-mi placa sau nu. Daca va place Alien sigur o sa va placa si parfumul asta, eu am vrut doar sa incerc ceva diferit ... o sa va povestesc si despre el mai multe dupa ce il incerc.


Am dat o comanda pe StrawberryNET la inceputul lunii si am comandat doua produse: parfumul Boudoir de la Vivienne Westwood (care sunt aproape sigura ca va ajunge la mama, pe mine nu m-a impresionat la prima mirosire, dar ei i-a placut mult) si un fond de ten stick de la Becca (nuanta Banana - pe care il am si-mi place). Am avut surpriza neplacuta sa-mi ajunga coletul la oficiul 5 in Bucuresti si sa fie nevoie sa achit TVA ca sa-l pot ridica (am facut deja cererea de restituire TVA pe site si am facut si o reclamatie la Posta Romana sa ma lamureasca de ce a ajuns acolo coletul si am platit TVA, desi intre timp am descoperit ce e cu stickerul galben de pe colet si intuiesc raspunsul) si am un sentiment urat ca va fi din ce in ce mai aiurea cu comenzile on-line de afara.


Ultimul produs de care vreau sa va povestesc astazi este ceva ce seamana cu tartele de la Yankee Candle, de fapt m-am exprimat aiurea, nu seamana, sunt tot un fel de tarte - sunt 4 patrate intr-un ambalaj (gramajul total este 22 grame, ca si al unei tarte), pretul evident ca a fost mai mare pentru ca le-am luat de pe ebay si am platit transport, insa am vrut sa incerc si altceva. Aroma pe care am ales-o - Biscotti - este dementiala, toata casa miroase a prajituri, a vanilie, a scostisoara si-mi place la nebunie. Spre deosebite de tartele Yankee am putut sa folosesc si a doua oara aceeasi bucata si a mirosit la fel de intens. Nu cred ca se gasesc la noi produsele Woodwich (si lumanarile arata foarte bine), insa daca s-ar gasi eu sigur ar deveni client fidel.

Voi cu ce v-ati rasfatat in ultima perioada? Sau ce v-a tentat (ca tot am abuzat eu in postare de cuvantul asta)?

35 de comentarii

  1. Am si eu Boudoir de la Vivienne Westood si imi place muuult :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte sa dau un verdict o sa ma joc si eu putin cu el, dar in general stiu de la prima "mirosire" ce imi place si ce nu. Dar am mai intalnit parfumuri care s-au asezat altfel pe pielea mea si m-au surprins. :)

      Ștergere
  2. Despre ce sticker galben vorbesti? Si de ce crezi ca va fi nasol la comenzile online din afara? Banuiesc ca doar cele din afara UE, dar totusi, de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coletul meu a venit din Suedia care este in UE si a ajuns in vama ... tot ce-a fost trimis din afara cu tranzit pentru a se evita vama (respectiv prin Olanda, Suedia, etc.) ajunge in vama. Exista un sticket galben pe colete (si pe cele de la iHerb sunt) care spune ca produsele nu se incadreaza in art. 9 si 10 din Acordul European si astfel pot fi vamuite. Nu e nimic de facut ...

      Ștergere
    2. Mda, cam neplacut... Si eu care vroiam sa dau zilele astea prima mea comanda la iherb :(( La ei poti solicita TVA-ul inapoi, ca la Strawberry?

      Ștergere
    3. Nu poti solicita de la nimeni in afara de Strawberry, eu am o comanda de la iHerb pe drum, cand ajunge va spun unde a ajuns.

      Ștergere
    4. Mie mi-a ajuns luni o comanda Iherb la posta normala. :-s

      Ștergere
    5. Sper sa ma laud si eu la fel cand ajunge. :)

      Ștergere
  3. Ce dor imi era de o postare ca aceasta :D
    Si mie imi plac foarte mult mastile Montagne Jeunesse, le folosesc mereu cu incredere si cand le vad nu pot sa nu zambesc amintindu-mi de luna de miere cand l-am convins si pe sotul meu sa incerce masca de ciocolata...ce vremuri ...
    Imi place cum arata sticluta parfumului Boudoir si m-ai facut curioasa de mirosul Biscotti.
    In ultima prrioada nu prea am cu ce sa ma laud, decat cu o pereche de manusi de baie exfoliante si o vopsea de par Garnier Color Sensation negru safir!
    Iti doresc o seara frumoasa si relaxanta!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei de la Montagne Jeunesse au si masti pentru barbati, in caz ca vrei sa il convingi. Seara frumoasa si voua :)

      Ștergere
  4. Sunt singura care fuge de mastile Montagne Russe pentru ca au niste ambalaje care ma sperie? Nu rade :P Am testat cateva (primite cadou), mi-au placut, dar nu ma trage inima sa le mai cumpar pentru ca urasc ambalajul - mi se par creepy personajele alea cu mancare lipita pe ochi - imi imaginez ca le intra in ochi zeama de fructe si ii ustura ochii groaznic (cred ca ti-am mai povestit de piticul meu - pentru mine mancarea este de pus in farfurie, nu pe fata - mi-e scarba sa pun alimente pe fata - gen masti cu miere, ou, fructe si alte atrocitati).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a mai spus cineva acelasi lucru acum ceva vreme, mie nu mi se par deloc aiurea ambalajele, nici nu le dau prea mare importanta, deci nu rad. :)

      Ștergere
  5. Off, si mie mi-a ajuns un rimel de la Strawberry la oficiul 5 si nu inteleg de ce. Stii cumva care e legea de taxare?
    daca nu se respecta, vreau si eu sa depun reclamatie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa platesti TVA la colet, pe care il poti solicita inapoi pe siteul celor de la StrawberryNET, nu ai ce reclamatie sa faci (eu ma facut-o sa vad ce raspuns imi vor da) pentru ca stickerul ala galben le da liber la vamuire, e doar chestie de noroc si de mana aluia care triaza coletele.

      Ștergere
    2. Si eu am facut reclamatie ieri. Inca n-am ridicat coletul pentru ca am primit ieri avizul (tot pt. of.postal vamal). Va zic cum a fost cand il ridic :(

      Ștergere
    3. Am primit raspuns la reclamatie in care mi se spune ca trimiterea a fost indreptata de BSI catre of.postal vamal si ca pentru lamuriri sa merg/telefonez la respectivul of.postal. Misto, nu? :d

      Ștergere
    4. Stiu raspunsul, l-am primit si eu, practic se spala pe maini.

      Ștergere
    5. Am ridicat comanda si am scris articol pe blog despre cum a decurs.

      Ștergere
    6. Si eu am ridicat de la vamala coletul ieri ( Boudoir de 30 ml, 2 buc Cool Water de 30 ml si un luciu de buze CK), dar nu am platit nimic tva, era bifat gift pe el si trecuta valoarea de 171 ron. Am scapat usor!

      Ștergere
  6. Ce ma tenteaza mastile alea...si tartele de la final

    RăspundețiȘtergere
  7. Camelia, ai primit tot in vama si ce ai comandat de pe ebay in ultima vreme? Eu astept un colet din SUA, comanda data pe ebay, si nu stiu exact daca imi apare valoarea sau va trece gift pe el vanzatorul. Evident ca nu as vrea sa platesc tva. Recent mi-a venit un parfum luat tot din SUA si a trebuit sa platesc si tva si taxa de magazinaj si vamuire, desi costa doar 19,99$ (la tot ce depaseste 10 euro cica se aplica tva :( )
    Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, dar nici n-am avut colete multe si valorile au fost mici de tot (pana in 10 dolari).

      Ștergere
  8. Din cate vad nu sunt singura la care a ajuns coletul de la Strawberry la oficiul 5 :(
    Acum trebuie sa astept sa vad cand voi primi banii inapoi. Dupa coletul pierdut de la Iherb si plata tva nu cred ca voi mai comanda din strainatate
    Sunt curioasa cum ti se pare parfumul de la Famous Luxury Perfumes, am si eu un voucher si nu stiu ce sa aleg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parfumurile lor sunt reziste, dar totul depinde de gusturi.

      Ștergere
  9. Arata superrr toate mastile sunt bestiale, am si folosit deja din cele castigate la concursul tau, iti multumesc mult Camelia ca imi dai si mie aceasta sansa de a incerca produse de care habar nu am , si pe care nu mi le permit....iti multumesc enorm te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm ce de bunatati..sa le folosesti cu placere

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum ai facut cu cererea de restituire a TVA la Strawberry? Ieri am patit aceeasi chestie si eu si nu stiu de unde sa incep, linkurile din mail ma duc nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fetelor, este un site in UK, unde gasiti parfumuri si cosmetice la preturi bune si au in permanenta reduceri. www.fragrancedirect.co.uk. Poate ca deja stiti de el dar m-am gandit ca nu strica sa va spun de el. Mi-am cumparat si eu de la ei si sunt super ok. Iar taxa de livrare este 6 lire indiferent de valoarea comenzii. Camelia, tu il stii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, il stiu, cred ca am si comandat o data acum cativa ani.

      Ștergere
  13. Camelia, cum pot proceda pentru a intra in posesia unui voucher pentru parfum? Imi doresc Mystery atat de mult :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voucherele au fost premii la concursurile de la inceputul lunii, nu exista alta metoda.

      Ștergere