Briose (fara faina)

28.3.15


De ceva vreme ma tot uit dupa o reteta de briose fara faina, am gasit o gramada, dar nu m-a tentat nimic. Ieri ma uitam pe Pinterest (nu cred ca o sa-mi dispara vreodata fascinatia pentru siteul asta) si am vazut o reteta cu doar 3 ingrediente - unt de arahide, banane si curmale. Nu stiu cum faceti voi, dar eu niciodata nu respect o reteta pe care o vad, mereu schimb ceva. Unt de arahide nu aveam si nici nu-mi place, cum nu-mi plac nici curmalele, asa ca am improvizat.

Am pus in blender 2 banane si cam 200 grame unt de alune de padure de la Solaris (tot ma gandeam de ceva vreme ce sa fac cu el) si am avut ceva rabdare sa devina o pasta mai consistenta. Aveam niste merisoare uscate in casa si m-am gandit ca s-ar potrivi la fix, le-am adaugat si pe ele in blender si am mai avut putina rabdare. Am turnat totul in tava (am preferat sa folosesc hartie de data asta, amestecul era destul de lipicios) si am bagat tava in cuptorul (preincalzit) vreo 20 minute la 180 grade. Vedeti mai jos cum aratau dupa 20 minute, am zis ca nu e suficient si am mai bagat tava inca 10 minute.


Dupa 30 minute de copt am obtinut 6 briose care miroseau foarte bine, insa va spun sincer ca eu eram destul de sceptica in ceea ce priveste gustul, dar m-am linistit cand am gustat. Sunt foarte gustoase si foarte satioase (nu ai cum sa mananci mai mult de una) si sunt perfecte pentru micul dejun langa o cana de ceai/ cafea. Chiar am de gand sa mai incerc si alte combinatii sa vad ce iese.
 

18 comentarii

  1. Mmm,arata foarte bine si sigur si gustul e pe masura! Sa fiu sincera, eu nici n-am mai auzit pana acum de briose fara faina,e prima data cand aud la tine si fiindca m-ai facut curioasa le voi incerca si eu. :D -Adriana Tudor-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai vazut retete, dar mi s-au parut prea multe ingrediente si prea multa bataie de cap.

      Ștergere
  2. arataaa superrr bine,si mi-ai facut o poftaa ,mamaaa :X:X:X,tocmai acum cand mi-a venit o pofta de ceva dulcee,,,mmmm,:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. yummy-yummy ce bine arata! Multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, arata mai bine decat ma asteptam eu si au si gust bun. :)

      Ștergere
  4. Pinterest este cool! Nici eu nu ma satur de el. Reteta aceasta pare grozava, mai ales ca este fara faina, insa oricum ingrasa :) untul de alune d epadure e si mai periculos intr-ale caloriilor. Dar ce mai conteaza? Eu oricum nu ma abtineam la una.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice mancat in exces ingrasa, de multe ori conteaza si calitatea caloriilor, nu numai numarul lor - aici e vorba de chestii ok si care mancate dimineata dau energie si ajuta.

      Ștergere
  5. Cand vad retete ca asta, asa ma enerveaza ca nu-mi plac bananele...
    Am mancat o tarta cu ciocolata, fara zahar, faina si alte dracii, foarte buna, a pregatit-o o prietena si am de gand sa fur reteta. Are um gust mai degraba de ciocolata amaruie, merge de minune cu capsuni langa - abia acum am inteles rostul capsunilor langa ciocolata, daca le mananci cu ciocolata normala fructele par nasoale la gust, in schimb ciocolata neagra le evidentiaza aroma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he, omu' cat traieste invata. Nu se simt deloc bananele. :)

      Ștergere
  6. Wow, super! Cu doar 3 ingrediente si mai mult de atat, fara pacatoasa faina. Cu siguranta le vom incerca. Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna tare bine reteta, pacat ca mie nu-mi plac bananele gatite - pe cat de mult imi plac crude, pe atat de mult imi displac gatite :(
    Tot din seria "dulciuri sanatoase" eu am in plan acesti biscuiti http://www.lalena.ro/1091-reteta-Biscuiti-cu-nuca-de-cocos-si-ovazde-post.html#.VRgyao6xVdh doar ca voi inlocui uleiul cu untul de cocos. si acesti biscuiti: http://www.lalena.ro/809-reteta-Biscuiti-cu-ovaz-si-migdale-de-post.html#.VRg0WI6xVdg
    Curmalele nu-mi plac nici mie in mod deosebit asa, simple, dar daca le las la inmuiat peste noapte in apa calda, iar a doua zi le transform in pasta, cu ajutorul blenderului, iese cea mai delicioasa crema din lume :) e numai buna de savurat cu biscuiti de ovaz, la cafeaua de dimineata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma tenteaza deloc curmalele, sub nici o forma, dar candva (intr-un viitor indepartat) o sa incerc crema asta. :))

      Ștergere
  8. Cred ca e prima reteta de briose sanatoase pe care o vad :P
    Trebuie neaparat sa o incerc si eu. Nu am inca untul (am terminat deja un borcan) si nici nu l-am gasit la plafar weekend-ul asta, dar o sa merg sa il caut.
    Abia astept sa le fac, cred ca sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vreau sa fac cu unt de caju si sa mai incerc cateva combinatii. :))

      Ștergere
  9. Vai, de bine arata! Chiar nu stiam ce sa fac cu untul ala, ca nu prea e bun la gust asa crud. Si cum am o obsesie pentru briose in ultimul timp, cred ca voi incerca reteta ta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place simplu, d-aia ma tot gandeam ce sa fac cu el (poti sa adaugi cate o lingurita in smoothie cu banane si eu l-am folosit si in dressing la o salada cu soba noodles).

      Ștergere