Un minut cu Listerine

27.10.12

Trebuie sa incep postarea cu o marturisire: am cumparat apa de gura de multe ori si intotdeauna a ramas neatinsa pe polita din baie. In ultima vreme mi-am propus sa schimb asta si recunosc ca de data asta ceva ce-am auzit la televizor m-a facut sa-mi schimb gandirea ... dintii reprezinta doar 25% din cavitatea noastra bucala, de bacteriile din restul de 75% cum scapam?


Nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa gustul/ aroma sau cum vreti sa ii ziceti ... toate apele de gura mi se par puternice si-mi dau o senzatie nu prea placuta dupa ce le folosesc, dar trebuie sa recunosc ca dupa folosire am o senzatie de prospetime si respiratia este astfel.

Nu stiu daca imi va albi dintii sau ce alte efecte voi observa in timp, dar de data asta intentionez sa o folosesc si nu sa o abandonez cum am facut in trecut cu alte ape de gura.

Voi folositi apa de gura? (dupa 2 saptamani de folosire pot sa zic ca am observat ca nu mai am senzatia de dinti incarcati - nu stiu cum sa descriu altfel - care o aveam uneori pe parcusul zilei, iar in zilele cand am fost racita chiar mi-a facut placere s-o folosesc datorita aromei mentolate)

31 de comentarii

  1. listerine este diferita, mie mi se pare ca are gust de spirt. am mai folosit si oral b si colgate si pot spune ca sunt apa de ploaie pe langa listerine, nu apa de gura :))

    RăspundețiȘtergere
  2. nici mie nu-mi place gustul puternic aromat/mentolat :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Daa, eu o folosesc de cativa ani pe cea de la Sensodyne(este acum oferta Sensodyne: pasta de dinti+apa de gura gratis - in real si parca si la DM). N-as mai putea renunta la ea. Am auzit ca cea de la Listerine e intr-adevar cea mai puternica, dar pe mine ma tenteaza noua apa de gura de la Asla Vital :). O apa de gura foarte proasta este cea de la Lidl de la Dentalux, absolut horror, am cumparat candva din curiozitate. In schimb, ata dentara de la Dentalux, care e cea mai ieftina(vreo 5 lei) imi place foarte mult si nu am observat diferenta fata de altele de la marci renumite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi se pare ca Listerine are gust de spirt. Cea mai buna mi se pare de la sensodyne. Nici nu se compara cu listerine. Oricum multa reclama nu inseamna ca e produs bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. flori0304, este puternica, asa e, dar in final cred ca asta e si scopul unei ape de gura :)

    miha.ela, d-aia si eu am tot luat si am abandonat sa folosesc, dar acum ma "autoeduc" :)

    aura, merci de informatii

    Gabriela :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Jules, nu mi se pare ca e spirt (nu cred ca as fi putut s-o folosesc asa la cat de "scarbos" e ficatul meu), acum m-ati facut curioasa cu Sensodyne, o sa ma uit dupa ea :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu fac la fel cu apa de gura, o uit pe raftul din baie dupa ce o cumpar. Postarile de genul asta sunt un fel de incurajare pentru mine, poate-poate incep si eu sa o folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aș vrea și eu să încerc Listerine, dar am o întrebare? Care din variante nu conține deloc camfor sau eucalipt, că nu le suport. Am mai luat o apă de gură pe care scria că e cu mentă, dar avea și miros de eucalipt și nu am putut să o folosesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Listerine mi-a uscat toata gura dupa o saptamana de folosire. Nu o mai folosesc. Am aruncat-o.

      Ștergere
  9. Oana, din cate stiu eu Listerine are ulei esential de eucaliptol - cel mai bine cauti pe net aceasta informatie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mulțumesc, Camelia, eu mă uitasem pe site-ul lor și nu m-am lămurit. Dar am mai căutat și așa e, toate conțin eucaliptol, așa că bye-bye Listerine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand am vazut postarea despre Listerine am zis ca trebuie neaparat sa comentez. De obicei folosesc Corsodyl, fiind recomandat de dentist, insa cum bugetul era la nivelul piciorului broastei am zis sa incerc si Listerine, cantitate mare pret ok insa big surprise: ma ustura in ultimul hal gura, dar ce zic? ma arde , de nu pot sa tin apa nici 5 secunde in gura si neaparat trebuie sa o clatesc cu apa (desi nu e recomandat). Am varianta Listerine Cool, cred ca nu e cea mai fericita alegere, cel putin pentru mine. Pentru mine e o dezamagire aceasta apa de gura si imi pare rau ca am dat banii pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nicole, tot sunteti diferiti si reactionam diferit la produse, de aceea e bine sa avem cat mai multe pareri despre un produs :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am auzit ca folosita timp indelungat, apa de gura Listerine pateaza gura. Nu pot baga mana in foc, dar din cate am inteles, folosita cu o pauza, nu ridica probleme.

    RăspundețiȘtergere
  14. Foloseam apa de gura si chiar si eu simteam ca aveam dintii mai curati, dar nu a intrat in obiceiul ca sa o recumpar. Ar trebui sa incerc si aceasta apa, pana acum doar de la COlgate aveam.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie mi-a zis stomatologul ca orice apa de gura trebuie diluata cu apa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am folosit Parodontax ..la recomandarea medicului dentist deoarece am avut probleme cu gingiile ..Dar am inteles k nu e recomandat sa folosesc Parodontax pe o perioada indelungata . asa ca voi apela la Listerine .. O parere? Imi poate afecta gingiile? [Ps:am gingii sensibile]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti ia limba foc (cl putin varianta Cool mint)Mie mi-a uscat gura. Nu mai folosesc.

      Ștergere
  17. listerine efectiv arde gura. nu stiu cum reusiti sa folositi listerin si sa o tineti mai mult de 5 secunde in gura. am folosit si colgate si aquafresh. ambele ok, nu aveam probleme clatind 30 de secunde. listerine doar diluata cu apa. nu stiu cum e permis la vanzare un asemenea produs.

    RăspundețiȘtergere
  18. La prima utilizare am crezut ca-mi ia foc limba :)),mi-au dat si lacrimile, nu mai zic ca mi-a amortit 1/2 de gura!
    Nu imi place aroma, nu imi place recipientul [pana am inteles cum se desface acel capac...a trecut ceva!:))) ..si cand ma gandesc ca radeam cand imi spunea un amic ca la englezi li se indica si directia de rotire a robinetelor sau a capacelor la diferite sticle. Buclucas capacul asta!:)))

    Pentru mine ramane apa de gura no.1 din cate am mai folosit (cel mai mult variante Colgate) si asta pentru ca a ajutat la indepartarea tartrului de pe anumite portiuni unde aparuse. Nu l=a indepartat complet,insa 80% tot a facut-o. Pot zice ca m-a scutit de o vizita urgenta la stomato.

    Nu stiu cum-s celelalte variante [nici eu nu-s fac eucalipt,de pilda], insa 'stay white' cu siguranta o sa recumpar. Trec si peste gustul de motorina :)) si peste faptul ca-mi amorteste gura si abia-abia reusesc sa o 'plimb' 30 secunde de colo-colo... :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Sugerez sa incercati Eludril sau Corsodyl. Eu le-am folosit la recomandarea stomatologului meu dupa niste extractii dentare, pe langa faptul ca ajuta dupa extractie , sunt foarte bune si in igiena zilnica a dintilor si a gurii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu folosec apa de gura de cativa ani. Am folosit ceva concentrat de la Amway pe care il combinam cu apa, am folosit Colgate, Dentalux de la lidl si Parodontax.

    Cea de la Amway a fost super urmata de Dentalux. Colgate a fost banala iar Parodontax am folosit o singura saptamana si am dat banii pe ea degeaba pentru ca mi-a colorat dintii oribil.. Cei doi dinti fara nerv au devenit negrii in doar o saptamana de utilizare, iar spatiile dintre dinti s-au innegrit de asemenea.

    Nu folosit Parodontax, va schimba culoarea dintilor permanent.

    RăspundețiȘtergere
  21. Exista si variante mai prietenoase la Listerine, cum e cea mov. O folosesc de ceva timp si mi se pare incredibila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie mi se parea cea mai suportabila varianta mov, insa a avut cineva varianta galbena la Listerine?nu cea cu aroma de citrus,ci Antispetic, asa scrie pe ea...am vazut ca poate fi folosita si pentru matreata :)) :)))...sa fie doar in SUA varianta asta galbena?

      Ștergere
  22. Folosesc apa de gura de aproximativ 4 ani. Prima incercare a fost Listerine. A fost greu la inceput pentru ca este greu de suportat, dar am inteles pe proprie piele ca este cea mai eficienta!! Am avut acoazia sa incer aquafresh, e apa de ploaia! Intamplarea din care am inteles ca Listerine este nr1: mi se terminase sticla iar mama a cumparat paradontax, o alegere buna la prima vedere. Eu am un inceput de tartru pe cativa dinti, dupa o saptamana de folosit paradontax imi mirosea gura la 15 min dupa ce ma spalam pe dinti, aveam gura plina de tartru iar gingiile mele erau albe+ ca incepeau sa se retraga. La 2 zile dupa ce am revenit la listerin, nu imi miroase gura, gingiile mele nu mai coboara iar tartrul nu se mai dezvolta.
    Concluzie: Listerine e nr1, iar paradontax mi-a facut o paguba de 200lei (pretul detartrajului la dentist)

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie imi place Listerine, folosesc de cativa ani, nu pot spune exact. Data trecuta am cumparat Colgate albastru si nu mi-a placut deloc: are gust si miros de spital, ma duce cu gandul doar la spitale si medici.
    Listerine imi place si cred ca isi face efectul.

    RăspundețiȘtergere
  24. Recomand apa de gura curasept , costa ceva mai mult decat restul 36 de lei ... Se gaseste destul de greu , eu una am gasit o doar la help net . Este singura apa de gura incercata care nu are nici gust nici miros , nici nu ingalbeneste dintii :) .. Puteti gasi mai multe informatii pe google

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu am 2 ape de gura in baie una de la listerine de 1l si una de la colgate in general o folosesc pe cea de la listerine ca mi se pare foarte puternica fata de cea de la colgate. Da de curand le folosesc pe ambele dimineata pe cea de la colgate si seara pe cea de la listerine ca e mult mai puternica! Mi se pare ok asa.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu mai aruncați apa de gura care nu va place. Potenți sa o folosiți punând seara în lighean cu apa pt. bai la picioare. Este f. buna.

    RăspundețiȘtergere