DIY: difuzor electric (uleiuri esentiale)

20.10.12

Ma uitam intr-o seara la o emisiune despre uleiurile esentiale pe DigiLife (am descoperit cateva emisiuni interesante si ma uit din cand in cand) si am vazut un difuzor electric pentru uleiuri si mi-am amintit ca in ultima vreme nu prea le-am folosit si acum, ca a venit frigul, imi place sa ma bag seara in pat cu o carte buna si sa citesc si camera sa fie invaluita de un miros frumos care sa ma relaxeze.

M-am tot gandit cum as putea sa fac unul cu ce am in casa si m-am gandit ca as putea adapta un aparat electric pentru tantari (pe care oricum nu-l foloseam si era destul de vechi). Am taiat o bucata dintr-un burete pentru aplicarea fondului de ten care sa se potriveasca la aparatul meu, l-am potrivit in aparat, am pus cateva picaturi de ulei esential, l-am bagat in priza si asta a fost tot.



Nu arata nemaipomenit (mai ales ca aparatul meu era antic) si nu se vede extraordinar (buretele ramane patat de la uleiurile esentiale), dar isi face treaba si dormitorul meu miroase nemaipomenit.

Momentan folosesc un amestec de uleiuri - reteta este luata de pe un site (era trecut Christmas Blend) - cuisoare, lamaie, scortisoara si portocala. Imi place ... voi cum va "inmiresmati" casa?

13 comentarii

  1. Foarte intresant si ingenios. Nu conteaza cum arata:)

    RăspundețiȘtergere
  2. cu aparat luat din comert ,o sa incerc si eu a ta ideie .pop

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de buna e ideea asta, o sa o pun si eu in practica chiar astazi! De obicei folosesc lumanari pentru aromaterapie dar nu prea ma lasa inima sa adorm cu ele aprinse :D

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee foarte buna!!Cu siguranta am sa incerc si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce inventiv :D. Ma alatur si eu fetelor, care vor pune in aplicare ideea ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant!!!Nu m-as fi gandit, dar trebuie sa incerc si eu.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc "reed diffuser"; lasa o aroma subtila in toata camera sau una mai puternica daca pun "diffuser-ul" intr-o zona cu temperatura mai ridicata.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu folosesc tartele parfumate de la Yankee Candle! imi plac la nebunie si mirosul lor persista mult! am o gramada acasa si tot mai cumpar,ori de cate ori trec pe langa librariile Carturesti :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Astept sa-mi spuneti daca v-a iesit sau nu. :)

    Jade, n-am, dar ma uit sa vad cum e.

    Anonim, si eu folosesc tartele de la Yankee, chiar aseara am folosit French Vanilla si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut tipul acesta de parfumare a camerei si pe Fine Living de la UPC. Si, evident, l-am adaptat ca si tine, folosind un aparat impotriva tantarilor. Insa picuram pe o pastila folosita. Mi-e frica sa folosesc altceva de teama incendiilor. Care e perioada maxima de tinut in priza pana acum? Cecilia

    RăspundețiȘtergere
  11. Cecilia, eu nu l-am scos din priza si nu e nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vad ca nimeni nu a observat diferenta intre acest aparat artizanal si un difuzor de uleiuri esentiale: acesta din urma functioneaza cu ultrasunete, pe cand cel improvizat de Camelia functioneaza cu caldura. Se pare ca nebulizarea cu ajutorul difuzorului pastreaza proprietatile terapeutice ale uleiului deoarece se face la rece, nu se incalzeste uleiul esential. Dar folosit doar pentru parfumare poate e ok.

    RăspundețiȘtergere