Review: Chanel Mat Lumiere

3.10.11

Folosesc acest fond de ten de mai bine de o luna si am incercat diferite metode de aplicare si diferite baze de machiaj cu el, astfel incat sa pot sa-mi fac o parere clara si sa pot da niste informatii corecte (gasiti aici prima mea impresie despre acest fond de ten in care spuneam ca nu sunt deloc multumita de cum arata pe fata).


Am ajuns la concluzia ca este foarte important ca fata sa fie foarte bine hidratata inainte (mult mai important decat in cazul altor fonduri de ten, conteaza foarte mult ce produs ai folosit inainte - asta face diferenta) si ca cea mai buna metoda de aplicare este cu pensula (dintre cele incercate de mine F80 de la Sigma ramane cea castigatoare), in cazul aplicarii cu degetele ramane foarte mult produs pe maini si astfel se pierde foarte mult.

Ce imi place?

- aspectul tenului este luminos si dewy, nici pe departe mat si pudrat cum te-ai astepta de la un fond de ten ce are cuvantul Mat in nume (de aceea e bine sa citesti tot ce scrie pe un produs - Long Lasting Luminous Matte Fluid Makeup)

- nuanta (in cazul meu 20 Clair - in poza de mai jos il puteti vedea langa Sheer Glow de la NARS in nuanta Deauville) se adapteaza perfect tenului meu si neutralizeaza roseata usoara



- se intinde foarte usor si timpul de uscare este rezonabil, are o acoperite medie (se poate aplica un alt doilea strat fara probleme pentru a ajunge la full coverage) fara sa incarce tenul

- rezista foarte bine pe fata (fixat cu pudra) si de abia dupa 8 ore am vazut un luciu usor in zona T (asta in zilele foarte calduroase)

Nu am nimic negativ de spus despre acest fond de ten decat ca trebuie cautata si gasita varianta ideala de aplicare astfel va fi o dezamagire (cum mi s-a intamplat si mie dupa primele folosiri). Mai sunt zile cand mi se pare ca in zona nasului scoate porii in evidenta, insa imi place aspectul tenului meu cand il folosesc si nu ma mai gandesc la ce nu-mi place. 

Nu as mai da atatia bani pe el pentru ca nu este fondul de ten minune, dar nici nu pot sa zic ca am aruncat banii aiurea pentru ca as minti. Este un fond de ten bun care lasa un finish foarte frumos, doar ca necesita ceva atentie la aplicare. O sa il folosesc cu placere si o sa ma bucur de el cat o sa il am.

5 comentarii

  1. Eu am vitalumiere de ceva timp si sunt si mai incantata. Imi place de mor aspectul dewy si rezistenta desi uneori am si eu zile proaste de aplicare :) Si tot cu F80 il folosesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt curioasa care este fondul tau de ten preferat :)
    eu folosesc acum prolumiere, insa mi-l doresc foarte tare pe cel nou, perfection lumiere

    RăspundețiȘtergere
  3. Ami, Vitalumiere mie nu mi-a placut. In loc de dewy imi simteam fata grasa. Nu ne-am inteles deloc.

    ABeautyTale, Nude de la Dior, probabil. Si in alte zile Sheer Glow de la NARS. Nu sunt perfecte, dar cel mai aproape de ce-mi doresc de la un fdt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu ce baza ti-a placut cel mai mult cum se intinde?

    RăspundețiȘtergere