La ce ajuta Omega 3?

18.10.11

Intrucat Omega 3 nu poate fi sintetizat de organismul uman trebuie suplimentat prin dieta sau suplimente alimentare de foarta buna calitate (gasiti aici postarea de ieri). Cititi cu atentie prospectul suplimentelor alimentare intrucat nu toate contin ulei de peste de calitate buna.

Care sunt de fapt beneficiile aduse de acizii grasi nesaturati de tip Omega 3 in organismul nostru? Prin scaderea trigliceridelor si mentinerea colesterolului in limite normale au o actiune mai mult decat benefica in afectiunile cardiovasculare deoarece astfel se combate ingrosarea sangelui si formarea de cheaguri care duc la accidente vasculare (pentru mine personal asta este cel mai mare beneficiu intrucat eu dupa ce-am facut infarct un an de zile a trebuit sa iau anticoagulante si nici nu vreau sa-mi amintesc cat de dureroase sunt anticoagulantele injectabile in burta).

Insa nu la asta se reduce actiunea acizilor grasi Omega 3 in organismul nostru. Ajuta la scaderea moderata a hipertensiunii si la mentinerea sanatatii articulatiilor (recomandat in special pentru cei ce sufera de artrita reumatoida), reduce simptomele de amorteala de dimineata si durerile de incheieturi si nu in ultimul rand ajuta la buna functionare a creierului (prin dezvoltarea sistemului nervos si imbunatarirea functiilor creierului si de asemenea creste atentia si vitalitatea si reduce riscul depresiilor). 

Studiile facute asupra acizilor grasi Omega 3 au demonstrat de asemenea ca au un rol important in vindecarea anumitor afectiuni dermatologice (dermatite, acnee, urticarii, psoriazis). Omega 3 are de asemenea rol anticancerigen prin asigurarea unei functionarii corecte a celulelor, protejand astfel impotriva proceselor degenerative maligne.

Nu am realizat pana acum cate lucruri bune pot face pentru organismul si sanatatea noastra grasimile bune (acizi grasi Omega 3) desi toate informatiile astea le citisem si le stiam. Parca stranse la un loc au un alt impact!

Un comentariu

  1. " intrucat nu toate contin ulei de peste de calitate buna "

    Camelia, te rog, spune-mi care sunt bune si care sunt de evitat.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere