Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul (Robin S. Sharma)

11.10.11

Am stiut ca trebuie sa citesc cartea asta (scrisa de Robin S. Sharma, care este o autoritate in domeniul dezvoltarii personale si imbunatatirii vietii, dar care a scris si patru carti foarte apreciate) cand am vazut intamplator un citat din carte. Am luat cartea on-line si a durat ceva pana a venit la mine (probleme cu librariile on-line, a trebuit sa ii contactez de cateva ori pana au expediat cartea si de cand mi-au zis ca s-a expediat pana a ajuns la mine a mai durat niste zile bune - asta insa e alta poveste) si desi de-abia o asteptam, a durat alte cateva zile bune pana am deschis-o. 

Am simtit ca am nevoie sa fiu intr-o anumita stare si cu mintea deschisa ca sa inteleg mesajul. De fapt ceea ce am simtit a fost ca dupa ce o citesc, nimic nu va mai fi la fel. Nu stiu daca e asa, dar oricum sunt lucruri care s-au schimbat. Intr-un fel ma asteptam sa fie altceva (dupa ce recenzii citisem), dar in acelasi timp nu m-a dezamagit cu nimic. Poate doar mi-a confirmat niste lucruri pe care le stiam, dar nu eram dispusa sa le accept ...


CĂLUGĂRUL CARE ŞI-A VÂNDUT FERRARI-UL este povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza stilului de viaţă dezechilibrat ajunge la un pas de moarte suferind un atac de cord într-o sală de tribunal aglomerată. Colapsul fizic îi generează o criză spirituală obligându-l să-şi înfrunte condiţia şi să caute răspunsuri la cele mai importante întrebări ale vieţii. Sperând să-şi găsească fericirea şi împlinirea, el porneşte într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potenţialului minţii, trupului şi sufletului şi învaţă să trăiască cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit şi într-o pace deplină. îmbinând în mod strălucit înţelepciunea spirituală nemărginită a Estului cu principiile de succes avansate ale Vestului, această poveste vă inspiră şi vă arată pas cu pas calea pentru a vă trăi viaţa cu mai mult curaj, în armonie, abundenţă şi bucurie.

Asta e descrierea oficiala si eu nu am sa incerc sa comentez cartea ca nu are sens. Nu este o lectura de vacanta sau ceva care sa te binedispuna, e o lectie de viata, pe care o inveti sau nu, pe care alegi s-o traiesti sau nu, depinde de fiecare in parte.

Daca simtiti ca in viata voastra ceva nu este in regula (chiar daca aparent totul e la locul lui), ca lipseste ceva, ca drumul pe care mergeti desi e lin, nu e ceea ce va doriti, daca simtiti ca e cazul sa faceti o schimbare, dar va lipseste curajul, daca simtiti ca aveti nevoie de altceva si aveti mintea suficient de deschisa incat sa acceptati si un alt tip de experienta, atunci cartea asta s-ar putea sa fie si pentru voi.

Daca vreuna dintre voi a citit-o sau o va citi, mi-ar face o deosebita placere sa stiu cum vi s-a parut.

Un comentariu

  1. Da, si eu am citit-o! Este minunata, numai ca este cam greu sa poti ramane bolnav de optimism si de ganduri pozitive prea mult timp in jungla in care traim :( Am scris si eu cateva randuri dupa ce am citit cartea: http://www.pentrudive.com/2011/10/voi-pentru-ce-va-multumiti.html

    RăspundețiȘtergere