REVIEW: pensule Sigma - partea a 2a

3.6.10

Asa cum am mai povestit intr-o postare anterioara, am comandat de pe ACW cele 4 pensule Sigma pe care mi le doream, respectiv: SS131 (actuala F15), SS134 (actuala F20), SS138 (actuala F25) si SS165 (actuala F35) (a durat 6 saptamani pana mi-au ajuns pensulele deoarece au fost expediate exact in perioada cu vulcanul din Islanda si a fost o intreaga aventura pana au ajuns la mine, dar important este ca s-a terminat cu bine).

Acum sa incep sa povestesc despre pensule. Si trebuie sa incep prin a spune ca se pare ca eu am avut noroc (pensulele primite de mine au exact forma prezentata pe siteul sigma), am citit multe reviewuri in care se pomenea de faptul ca pensulele SS138/ F25 si SS165/ F35 nu au forma ascutita, asa cum ar fi normal si ca ultimul set de pensule lansat nu are calitatea primelor pensule Sigma. Toate pozele din aceasta postare sunt luate de pe siteul www.sigmamakeup.com.

Pensulele nu miros (am citit despre ceva probleme cu mirosul), au manerele bune, la prima spalare a curs putina vopsea (mi s-a intamplat si cu pensule MAC) dar nu cat sa ma ingrijorez.

O sa incep cu pensula pe care mi-am dorit-o foarte mult, si anume SS134/ F20 (bronzer brush). Tanjesc de ceva vreme dupa pensula asta si desi mi-am dorit-o pe cea de la MAC, trebuie sa spun ca pensula SS134 de la Sigma este o pensula foarte buna si ma bucur ca o am: este pensula ideala pentru bronzer. Nu pierde peri, aplica bronzerul perfect pe fata (se poate folosi pentru all-over the face sau pentru aplicarea precisa pe anumite zone ale fetei). Are aceeasi forma ca pensula mea MAC 136, doar ca este mult mai mare (dubla, as spune) si densa. Desi n-am folosit-o decat pentru bronzer, sunt sigura ca poate aplica cu succes orice fel de produs pudra pe toata fata.



A doua pensula despre care o sa vorbesc este SS165/ F35 care imi place la nebunie. Este ideala pentru highlight (am folosit in acest scop de la MAC: 225, 188 si 109), aplica cantitatea perfecta, iar forma usor ascutita o face perfecta. La fel de buna este pentru conturarea fetei, forma si dimensiunea permitandu-i sa fie precisa si in acelasi timp sa amestece perfect culorile.


Pensula SS138/ F25 (tapered powder brush) este pensula de care sunt cel mai putin impresionata, si asta nu pentru ca nu este o pensula buna, insa am atatea pensule pentru blush (168, 129, 109), incat nu mi se pare ca face nimic deosebit. Am observat la aceasta pensula cate un par pierdut din cand in cand. Probabil ca voi incerca sa o folosesc pentru contur, intrucat incercarea mea de a aplica blush mineral Nuance de la MAC (citisem un review superb cu aplicarea acestui blush) nu a fost tocmai o reusita (a aplicat mult prea pronuntat culoarea pentru gustul meu).


Am lasat pensula duo fiber SS131/ F15 ultima pentru ca am luat-o fara sa am cu adevarat nevoie de ea si nici nu stiam cum o s-o folosesc. Am inteles ca este perfecta pentru aplicarea blushurilor crema (eu nu folosesc) si ca este recomandata pentru blushuri minerale si skinfinishuri. A pierdut cate un par din cand in cand (asta mi s-a intamplat si cu 187 si 188 de la MAC) si a aplicat foarte frumos blushul mineral si skinfinishul MAC, dar acelasi lucru fac si celelalte pensule duo fiber pe care le am. Am citit ceva reviewuri ca aplica foarte bine fondul de ten lichid (n-am avut curiozitatea sa incerc).


Probabil ca voi reveni cu updateuri pe masura ce am sa le incerc in diferite moduri si am sa descopar lucruri noi.

Ati incercat pensulele de la Sigma? Cum vi se par? Este vreo pensula la care visati si noaptea? Astept cu interes raspunsurile voastre.

12 comentarii

  1. Utile aprecierile de mai sus si chiar interesante, mai ales ca personal nu cunosc prea bine utilizarea fiecarei pensulici.

    Cel mai mult mi-a starnit curiozitatea stippling brush-ul. Am tot vazut si citit review-uri referitoare la ce poate face aceasta pensula, insa pana acum n-am avut ocazia sa teztez una.

    Regret sa aflu ca ii mai pica fire ... dar daca la Sigma mai pica fire, nu ar trebui sa am pretentii prea mari la pensulicile comandate de la Coastal Scents, despre care tot aud ca au aceasta problema. (Printre ele si un stippling brush,of course :)

    Btw - joi am primit avizul ca mi-au sosit (dupa mai bine de 1 luna de asteptare, insa abia joia viitoare au program cu publicul cei de la Oficiul Vamal la mine in oras).

    Te-as intreba daca ai un Flat Top Brush?

    O sa fie urmatoarea mea achizitie. Mi se pare o multi-purpose brush.

    PS: Sigma Bronzer Brush trebuie sa fie fantastica! O am si eu in vedere!

    Si inca un amanunt... vulcanul este islandez daca nu ma insel. Ai scapat o litera. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ada, am facut corectura la tara de origine a vulcanului :) (la cat de obosita eram cand am scris reviewul, bine ca n-am incurcat decat o litera). Am de la Coastal Scents flat bronzer (am si scris intr-o postare) care am luat-o pentru aplicare fond de ten lichid, insa nu-mi place deloc (as vrea sa incerc SS197 de la Sigma).

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicio problema.;) Ma bucura faptul ca n-ai uitat de review. :) Tot de pe CS intentionez si eu sa mai iau pensulici, dar nu-s 100% hotarata. Pretul acceptabil ma motiveaza, sincer. Insa, cand ma gandesc ca o pensula buna, bine intretinuta, te poate tine multi ani... parca as investi in alte produse.

    Apropos de SS197 de la Sigma, ai cumva si un kabuki? sa fie chiar utile pensulele de acest tip? am vazut online ca este si varianta kabuki on a stick (mai practica, as zice) ... dar cam micut.

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa-ti spun parerea mea sincera (si vorbesc din punctul meu de vedere al unei femei care are o tona de pensule, intr-un mare procent fiind pensule MAC, si care a cheltuit o gramada de bani pe ele): nu ai nevoie de atatea pensule pe cate vrei sa cumperi (daca ar fi sa dau sfat, ar suna cam asa: investeste mai bine in cateva pensule de calitate si care sunt multipurpose decat sa ai 30 pensule pe care in final sa ajungi sa nu le folosesti).

    In ce priveste pensulele kabuki, am cateva: prima care merita mentionata este retractable kabuki brush de la Too Faced (care este cea mai buna pensula kabuki ever - Epurica, astept intariri la spusele mele) - care este extrem de moale si nu a pierdut in viata ei vreun par, 181SE de la MAC (varianta mini) care aplica skinfinishurile si produsele minerale nemaipomenit, SS182 de la Sigma (despre care am citit reviewuri nemaipomenite, dare care pe mine personal m-a dezamagit deoarece naparleste atat de rau incat nu o pot folosi) si alte cateva care nu m-au impresionat de nici un fel.

    In ceea ce priveste utilitatea unui pensule kabuki cred ca principalul mod in care se poate folosi este pentru aplicarea fondului de ten mineral si implicit a oricarui produs pulbere (Too Faced este ideala in acest scop - eu am folosit-o mult timp pentru a aplica MSFN de la MAC, iar cu 181SE de la MAC imi place sa aplic skinfinishul peste un blush mat).

    Insa cea mai utila mi se pare aceasta pensula atunci cand ai exagerat cu blushul sau bronzerul si ai nevoie de o corectare a aplicarii fara sa o iei de la cap. Poti folosi kabuki pentru a estompa (eu mai prefer sa pun Fix+ de la MAC pe o pensula gen 187 si sa revin pe zona prea intens "colorata").

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti dau dreptate mai sus, in privinta alegerii pensulicilor. In plus eu, in general, nu obisnuiesc sa fac un machiaj de la A la Z, cat mai simplu, cat mai natural imi place sa fie, sa arate.

    Nu pot sa nu intreb de unde ti-au putut achizitiona kabuki-ul de la Too Faced? :)L-am analizat pe site-ul lor www.toofaced.com. Tare cute mai este! :)

    Un MAC Brush 181SE (SOLD OUT, din pacate) am gasit si pe www.allcosmeticswholesale.com, insa acestia cred ca nu mai expediaza folosind optiunea USPS 1ST Class International? Am incercat o simulare si nu mai merge. Celelalte variante sunt ceva mai scumpe. :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca de pe www.hqhair.com (am verificat si este este si acum pe siteul lor la 19 lire cu mentiunea "multi task") - daca te hotarasti sa-ti iei aceasta pensula, n-o sa mai ai nevoie de alta pensula kabuki multa vreme de acum inainte (singurul "inconvenient" al pensului este ca se usuca destul de greu dupa spalare fiind asa de densa)

    Eu 181SE l-am luat intr-un set cu un skinfinish, un blush mineral si un fard duo mineral. Stiu ca nu mai este disponibila optiunea first class la ACW tocmai din cauza problemelor cu intarzierile mari cu livrarile first class.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pt site. Intru si eu acum sa vad pensula si ce se mai poate gasi acolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna!
    vroiam sa te intreb cand ai dat comanda la cei de la Sigma,cand ai mers la posta sa platesti ,comanda ti' a venit in dolari?:)
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, ce anume sa platesti la posta? Produsele se platesc on-line in momentul comenzii, de la posta ridici coletul, nu platesti nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ok,atunci cand ai platit ai platit cu cardul in dolari,lei?

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa cum am scris si la postarea cu shopping on-line, eu folosesc Visa Electron in lei la plati sau platesc direct din contul de paypal. Gasesti detalii la acea postare.

    RăspundețiȘtergere