Epilarea - cand, cat si mai ales cum

11.6.10

Pentru ca tot am avut cereri si tot au fost discutii privind epilarea, a venit si postarea. Nu cred ca sunt vreo experta in ale epilarii, insa pot sa va impartasesc din experienta mea si sa schimbam impresii si sfaturi.

Lama de ras - cred ca asta a fost inceputul pentru fiecare dintre noi si cred ca este "pacatul" la care ne intoarcem si acum. De ce nu este recomandat? Stim foarte bine: parul este taiat de la radacina si creste mai des si mai tepos si cel mai important creste repede (in cazul meu, dupa 24 de ore deja inteapa si e vizibil - neajunsurile de a fi bruneta) si daca esti neatenta poate deveni o preocupare periculoasa. Recunosc insa ca este metoda care o folosesc la axila (si din comoditate, dar mai ales din motive medicale - nu suport nimic in zona axilei - daca pun crema, ceara, etc. imi apare imediat o eruptie de dermatita de contact si nu mai scap saptamanii intregi). Avantaje? Costul, in primul rand, si faptul ca este la indemana (te poti "aranja" in orice moment acasa).



Crema depilatoare - eu folosesc Veet pentru piele sensibila. O varianta destul de costisitoare (eu pana acum vreo 2 luni luam la tub de 100 ml, insa mi-am luat de curand tubul de 400 ml care e mult mai convenabil), insa destul de usor de folosit - aplici crema, astepti 3-5 minute si iei cu spatula. Ce nu-mi place? Parul nu este smuls din radacina, ci este taiat/ retezat la fel ca in cazul lamei de ras. Ce-mi place? Este o metoda rapida (5 minute), o poti folosi acasa in orice moment si nu mi se pare ca indeseste parul ca in cazul lamei, insa creste cam in toate directiile. "Veţi obţine picioare netede pentru de două ori mai mult timp decât dacă aţi folosi lama de ras" = mi se pare exagerat (as zice ca dureaza ca o zi, doua mai mult decat rasul). Un alt punct in favoarea ei ar fi faptul sa se poate folosi pe orice zona (atentie!!! daca aveti rani sau iritatii pe anumite zone, nu aplicati pe zona respectiva)



Crema depilatoare spray - este valabil ce am scris mai sus la crema, cu mentiunea ca faci "mizerie" (si ma refer aici ca in timp ce crema o aplici pe portiuni, sprayul se imprastie peste tot) - eu una ma simt alunecoasa cand o folosesc si dupa trebuie sa fac curat in toata baia. Am folosit metoda asta de vreo 2 ori pe maini si picioare (cand a nascut tipa care ma epila cu ceara) si a fost o adevarata aventura. Chiar nu recomand - bani multi, mizerie si afecte de scurta durata.



Epilare cu ceara fierbinte - cea mai sigura as spune eu. Avantaje? Pe termen lung, rareste parul si il subtiaza si cel mai important il smulge cu radacina cu tot (eu am portiuni unde nu-mi mai creste par deloc si mi s-a rarit vizibil dupa ani de zile de epilare cu ceara). Dureaza mai mult decat oricare din celelalte metode. Dezavantaje? Costul (o epilare totala costa destul de mult in functie de salon), faptul ca trebuie sa-ti faci timp sa ajungi la cosmeticiana si timpul de asteptare (pana iti creste parul astfel incat sa poata fi luat cu ceara) si cel mai important in majoritatea cazurilor - durerea (eu ma numar printre norocoase intrucat nu prea simt discomfort si nici nu ma irit foarte rau, dar trebuie sa astept sa-mi creasca parul destul de lung pentru a se smulge, daca e prea scurt, se rupe si nu am rezolvat nimic). In cazul epilarii cu ceara este foarte importanta "mana" cosmeticienei - cred ca asta e secretul: sa se miste repede si sa aiba experienta. Consider ca este foarte important sa exfoliezi pielea inainte cu o zi de mersul la cosmeticiana, sa o hidratezi bine dupa epilare si daca stii ca ai pielea sensibila si se irita imediat sa folosesti o crema de calmare (cum i-am scris Adei intr-un comentariu la intrebarea ei, o prietena de-a mea jura pentru crema DIPROGENTA care se gaseste in farmacii). De asemenea de ajutor pot fi cremele dupa expunerea la soare care au proprietatea de a calma pielea incinsa si agresata.



Benzi de ceara rece - folosesc acelasi principiu ca epilarea cu ceara fierbinte, doar ca le poti folosi acasa. Mie nu-mi prea plac deoarece eu am firul de par destul de gros si de cele mai multe ori nu reusesc sa smulga parul si daca ai pilozitate excesiva, devine o metoda destul de costisitoare. Insa pentru anumite zone (mai sensibile) este o metoda foarte buna si sigura. Probabil ca trebuie sa incerc si alte tipuri de benzi si poate voi gasi ceva ce mi se va potrivi.


Ce alte metode ar mai fi? Epilatorul - un mare NU in cazul meu (nu-l suport deoarece mi se pare groaznica durerea - banuiesc ca are mare importanta si grosimea firului de par, insa tot nu m-as mai incumeta sa incerc dupa cateva experiente ingrozitoare cu aparate de firma si cu atenuator de durere). In ceea ce priveste epilarea definitiva, nu am experienta, nu stiu cazuri, deci nu ma pot exprima.

Pentru mine, sfanta este epilarea cu ceara fierbinte, insa mai pacatuiesc cu lama de ras si crema de epilat atunci cand am urgente.

Va astept cu experientele voastre, cu sfaturi, trucuri si alte informatii utile privind epilarea intrucat cred ca putem invata una de la alta cum sa ne facem viata mai usoara.

8 comentarii

  1. Camelia, din cate stii, daca alegi epilarea cu ceara, alunitele de la nivelul pielii (ma refer la cele care apar ca niste punctulete) au de suferit in vreun fel? Pe fiecare antebrat, de exemplu, am intre 5-7 astfel de alunite. Sunt mici, aproape imperceptibile...si totusi, nu au de suferit la epilatul cu ceara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, Ada, nu sunt afectate cu nimic. Ceara nu afecteaza nici un strat de piele, ci doar smulge firul de par.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ada sa stii ca eu am avut probleme cu o alunita (de fapt un fel de alunita ca nu era maro ci culoarea pielii) din cauza epilatului cu ceara dar acum cand ma duc la epilat o rog pe cosmeticiana sa imi puna ceara in jurul ei
    mi-a curs sange odata cand a tras ceara si m-am speriat foarte tare dar repet nu e alunita ci un fel de semn/veruca
    alunitele maro neiesite in relief nu patesc nimic de la ceara

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Camelia pentru articol :) Eu am folosit ceara traditionala ani intregi, de cateva luni ma tot irit si imi raman cat mai multe fire de par sub piele. Si daca as sta sa le scot pe fiecare in parte ar insemna sa nu mai ies niciodata din casa...
    Am fost la dermatolog si mi-a spus ca posibil de la ceara in sine sa ma irit, fiindca contine parafina. Mi-a spus sa incerc alt produs, dar care fiindca 3 le exclud din prima: lama, crema si benzile.
    Benzile de ceara veet eu le-am folosit si mi se par foarte proaste.
    Apoi cand mi-am cumparat produsele de machiat bio de la rangali.ro am vazut ca au si ceara bio de epilat. Ma tentat o ceara de/cu zahar (ma gandesc ca zaharul are efect de scrubbing )si scap si de firele de sub piele. Luni probabil o sa-mi iau, ca au si la acestea promotie.
    Pot sa-ti dau un link sa razi de nu mai poti? este al unui tip care s-a dus sa se epileze la salon.

    RăspundețiȘtergere
  5. dono.ro/un-barbat-adica-eu-la-epilat/ si dono.ro/la-epilat-partea-a-doua-posibil-ultima/

    Enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte util articolul:). eu am incercat cam toate metodele si momentan am ramas la ideea cu lama din pacate,dar intentionez sa trec pe ceara si eventual sa merg intai la un salon,ca sa ma tina mai mult.epilator am dar pt ca am firele prea groase nu pot sa l folosesc,pt mn e un cosmar total si mi raman picioarele rosii 2 zile .la fel,am incercat si acasa cu ceara dar dureaza(mai ales daca n ai experienta) si nu e nici prea comod.benzile de ceara rece mi se par o mare porcarie,mai ales cele de la veet..le am incercat de mai multe ori si fie nu se lipeau cum trebuie de picior,fie lasau multe fire de par

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant articolul, eu dupa cum se poate observa l-am gasit mai tarziu.
    Acum 2 zile m-am epilat cu crema pe picioare si astazi am observat ca deja a iesit la suprafata parul.
    Am incercat sa il iau cu epilatorul, si desi probabil are 1 mm doare teribil! Nu sunt facuta pentru asa ceva, clar. As incerca si cu ceara, a ramas singura pe care nu am incercat-o pana acum. Sunt mai mult decat sigura ca ma va durea teribil, sunt pregatita sa dau si cateva lacrimi, si sper sa rezist! Sa am succes! :))

    RăspundețiȘtergere