Concealer - aplicarea ideala?

4.6.10

De ceva vreme vreau sa scriu aceasta postare despre concealer/ corector/ anticearcan sau cum vrem fiecare dintre noi sa-l numim.

Eu sunt de parere ca pentru un aspect rafinat si natural ai nevoie de un concealer (pentru semne lasate de acnee sau diferite probleme ale tenului) si de un corector (care in genere este colorat) pentru zona de sub ochi sau pete de culoare pe fata.

In cazul meu n-a functionat niciodata varianta concealer cu o nuanta mai deschisa decat fondul de ten pentru zona de sub ochi pentru a o lumina (eu ma confrunt de ceva vreme cu cearcane din cauza unor probleme cu ficatul - nu am pungi sub ochi sau alte probleme, doar cearcane) si am observat ca ma ajuta corectoarele cu tenta roz (Ideal Pink Studio Lights de la MAC este preferatul meu) sau somon (cel din Undercover Pot de la Laura Mercier de care am vorbit intr-o postare trecuta).

Pentru aplicarea in zona asta folosesc ori pensula MAC 224 (fluffy brush) ori o pensula de la Smashbox (travel foundation brush). Despre aplicare am mai povestit, dar repet acum: folosesc Photo-Op de la Smashbox sub ochi pentru a lumina zona, aplic fondul de ten si dupa corectorul roz/ somon.

In ceea ce priveste acoperirea diverselor probleme de pe fata (cosuri, semne, pete de culoare, etc.), alegerea unui concealer bun este esentiala. Am incercat destule la viata mea, insa imi plac Laura Mercier Undercover Pot si MAC Studio Finish. Visez la Bobbi Brown pentru ca am citit numai lucruri bune despre concealerul si corectorul de la aceasta firma.

Aplicarea: mult timp am folosit degetele, am folosit dupa aia pensulele 194 si 195 de la MAC, a urmat pensula 224 de la MAC (truc luat de la pixiwoo de pe youtube) care inca imi place la nebunie si de cateva zile folosesc MAC 188 (small stippling brush) care imi place pentru ca lasa un aspect airbrushed.

Despre ce vreau sa mai vorbesc sunt corectoarele colorate (verde, galben, etc.). Eu nu ma impac deloc cu corectorul verde (desi mi-as dori sa-mi fie prieten bun pentru a-mi neutraliza roseata de pe fata). Am incercat diverse tipuri de la diverse firme, insa orice as face mi se pare nenatural. Cele cu pigment galben am vazut ca acopera foarte bine zonele cu roseata (am un corector galben de la MAC PRO, insa este foarte pigmentat si trebuie folosita o cantitate foarte mica si trebuie blenduit bine, mi se pare prea multa munca pentru un om care se trezeste tarziu dimineata).

Voi ce experiente ati avut? Ce recomandati? Aveti ceva trucuri de aplicare?

PS: Am uitat sa vorbesc despre momentul aplicarii: eu intotdeauna am aplicat peste fdt lichid, insa stiu ca sunt persoane care aplica inainte, daca folosesc fdt mineral aplic si eu inainte ca nu ar avea sens altfel. Voi cum aplicati?

6 comentarii

  1. Eu de obicei (*daca imi amintesc) il aplic inainte de fdt. Mi se pare o aplicare mai naturala. Il aplic ce la mai bine cu degetele, am o sensibilitate marita in zona si nu ma dau in vant dupa pensule.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am unul de la Bobbi Brown -Brightening Spot Treatment Corrector SPF 25 (light bisque) si unul de la Nvey Eco - neutral. Cel de la bobbi este foarte bun si l-am folosit insistent de mult, insa acum este pe finish si mi l-am luat pe acesta de la Nvey, fiindca mi-am luat mai multe produse de la ei. Eu il aplic cu degetele, cu pensula mi se pare mult prea complicat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc mac studio finish iar la acest concelear daca folosesc pensula mi se pare ca nu intra bine in piele. In schimb ca si tine aplic concelearul dupa fondul de ten.

    RăspundețiȘtergere
  4. @half_a_devil de cateva zile am inlocuit 224 cu 188 la aplicare concealer si este mai mult decat perfect (incearca o pensula stippling cu Studio Finish si vezi cum ti se pare).

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am incercat mai multe anticearcane dar,niciunul nu mi-au acoperit indeajuns de mult cearcanele.Ce imi recomamdati?

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, eu acum folosesc corectorul de la Bobbi Brown si cel de la Laura Mercier, insa nici unul nu e perfect.

    RăspundețiȘtergere