Shopping on-line

27.4.10

Inspirata de postarea Camelcutzei, m-am gandit sa va impartasesc din experienta mea privind cumparaturile on-line (si zic eu ca am ceva ani de cumparat on-line ca sa pot sa-mi dau cu parerea). Ceea ce se vrea aceasta postare este o lista de siteuri de unde am cumparat si pot sa le recomand sau sa-mi exprim nemultumirile. Tin sa precizez ca imi place sa cumpar on-line desi de multe ori aceasta "placere" este conditionata de lipsa timpului de a umbla prin magazine.

As imparti postarea asta si implicit cumparaturile on-line in 3 categorii:
- Romania
- zona UE
- restul lumii

O sa incep cu Romania desi nu ma pot lauda cu prea multe achizitii:

http://www.cosmetice-naturale.ro/ - am comandat de mai multe ori de la ei (in special masti Dermasel si produse Greenland), de fiecare data a fost o experienta placuta si produsele mi-au placut (cred ca la toata comenzile am primit cateva mostre din produsele lor, s-a confirmat comanda telefonic de fiecare data, coletul a ajuns repede)

http://www.lush.ro/ - vreo 2-3 comenzi cand vroiam neaparat ceva si nu aveam timp sa ma duc sa-mi cumpar (prima experienta a fost un esec, dar urmatoarele au fost in regula)

http://www.cosmeticeonline.ro/ - nu am comandat in ultimele luni, dar experientele trecute au fost mai mult decat placute (livrare rapida prin curier, promotii la anumite produse)

http://www.okazii.ro/ - mi-am luat produse pentru par Tresemme si John Frieda (pe care nu am putut sa le iau din afara datorita costului foarte mare al transportului la asemenea produse) si desi sunt constienta ca se vand la super pret (in magazinele de afara la promotii le iei cu cativa dolari, iar la noi se vand la de 3 ori mai mult) sunt foarte multumita ca am de unde sa le achizitionez; o singura experienta negativa am avut pe okazii (in calitate de cumparator) cu o pereche de cercei pentru care am platit in jur de 40 ron si am primit niste cercei de plastic de 5 ron (invatare de minte sa nu mai iau bijuterii - desi vanzatorul avea peste 200 calificative pozitive pe acest timp de produse)

si ar mai fi ceva siteuri de margele, dar nu-mi mai amintesc detalii

Spatiul UE - coletele vin direct la oficiul postal, nu trec prin vama deci se scapa de grija tva-ului si a taxelor vamale (in principal eu cumpar din Anglia):

http://www.ebay.co.uk/ - daca alegeti cu grija vanzatorii de la care cumparati si folositi paypal ca sistem de plata nu ar trebui sa intampinati nici un fel de problema (cumparaturile mele in acest domeniu sunt vaste, de la cosmetice, haine, bijuterii, aparatura electronica pana la o gramada de nimicuri de care nici nu-mi mai amintesc) - ce as remarca aici: posibilitatea de a cumpara mini produse care se ofera ca mostre, "gift with purchase" sau "travel size" (un exemplu concret - pe Revlon Colorstay am dat in Romania pe 30 ml in jur de 65 ron, iar de pe ebay mi-am luat 10 mostre de 5 ml - total 50 ml cu 6 lire cu tot cu transport - in jur de 30 ron si am primit si 10 mostre gratuite de primer pentru fata de la Revlon sau la fel de la un vanzator din Italia imi luam cate 10 mostre de 5 ml de creme de la Lancome, Estee Lauder care costa peste 200 ron in magazin cu 50-60 ron cu tot cu taxe de transport); acest gen de tranzactii au facut din ebay prietenul meu de nadejde

http://www.lookfantastic.com/ - au perioade cand sunt niste promotii nemaipomenite, iar gama de produse este foarte diversificata (am avut o singura problema cu un colet mai mare trimis prin curier care pana a ajuns la mine s-a plimbat cateva zile in Bucuresti fara vreo explicatie)

http://www.hqhair.com/ - am comandat de mai multe ori si am numai cuvinte de lauda

http://www.beautybay.com/ - am prins niste oferte foarte bune

http://www.love-makeup.co.uk/ - numai cuvinte bune (cu o singura exceptie cand mi-a trimis o alta trusa MAC in loc de ce am comandat, s-a oferit sa mi-o schimbe dar dura prea mult pt. ca vroiam sa o fac cadou; am primit si ceva mostre de pigmenti MAC la comenzi mai mari)

http://www.cocktailcosmetics.co.uk/ - seriosi, produse originale

http://www.amazon.co.uk/ - nu au fost probleme

http://www.duoboots.com/ - incaltaminte pentru persoanele cu diverse probleme (picior lat, ingust; pulpe prea subtiri sau groase)

si ar mai fi multe siteuri de scrapbooking dar sunt prea multe sa le insir acum

Restul lumii:

http://www.ebay.com/ - la fel ca si ebay.co.uk este prietenul meu fidel (mi-am luat de la genti Guess pana la haine pentru catei); ce vreau sa mentionez aici sunt cumparaturile din zona Hong Kong, Thailanda, etc. unde am gasit de la prostioare pe care am dat cativa banuti pana la inele fantezie la super preturi (2-3 ron/ bucata), stickere pentru unghi (1 ron/ folia), placi pentru desene pe unghii (4-5 ron/ bucata) si multe altele de care nici nu-mi mai amintesc

http://www.victoriassecret.com/ - la cele 2 "semi-annual sale" mi-am golit contul si nu o singura data s-a intamplat asta

http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm - nu am avut probleme cu livrarea produselor, insa despre produse am multe de spus (poate o sa fac o postare separata despre Coastal Scents)

http://www.makeupgeek.com/store/ - mostre de pigmenti MAC, un blush de la Nars (intotdeauna mi-a placut de Marlena si mereu am fost uimita de cat de repede au ajuns produsele)

http://www.strawberrynet.com/ - prea multe comenzi ca sa le numar acum (prima comanda a durat mult pana la validarea cardului, dupa aceea totul a mers ca pe roate) - super oferte si cu reducerile de fidelitate de multe ori iei produsele la preturi de nu-ti vine sa crezi

http://www.buymebeauty.com/ - in trecut am luat de la ei, dar acum au pus niste taxe la transport pe nu se mai merita (si incepusem sa am dubii pt. ce mereu erau aceleasi produse si mi-au facut impresia ca sunt vechi)

Sunt convinsa ca am uitat multe magazine in care m-am reintors de-a lungul timpului, dar sper ca postarea asta lunga sa fie de folos si altora. Care sunt experientele voastre? Imi recomandati un site anume?

PS: Cum bine mi-a spus Epurica, am uitat un site important de shopping on-line:

http://www.allcosmeticswholesale.com/ - diversitate mare de marci cosmetice, produse originale, preturi mai mult decat ok (nu chiar la toate produsele, dar la marea majoritate), livrare rapida; eu nu am platit niciodata taxe vamale la coletele de acolo ca au fost mereu bifate gift (insa am folosit la shipping numai First Class) si nici nu am intampinat alte probleme (sper sa-mi ajunga si coletul cu pensule pe care il astept de cateva zile si nu vrea sa apara).

34 de comentarii

  1. Sunt curioasa cu strawberry (as vrea sa fac prima mea comanda). Daca e sa comand cosmetice stiam ca vin din UE (deci la oficiul postal nu la cel vamal). Iar daca iau si parfum si cosmetice tot asa. Doar daca iei doar parfumuri vin la posta vamala. Ma poti lamuri si pe mine? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate coletele vin la oficiul vamal deoarece sunt expediate din Hong Kong (pentru parfumuri se plateste si o taxa de transport).

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua draga Camelia - prima data cand iti scriu, desi te-am descoperit de vreo 2 sapt. Eu chiar acum cautam niste magazine online pt a cumpara ceva cosmetice si tu mi-ai scris exact despre ce cautam. Merci!
    Mi s-au recomandat si mie produse JFrieda de niste fete. Cum sunt? Care anume gama ai folosit de la ei?
    Le-am gasit in UK disponibile pe britstore.co.uk :)
    De pe siturile din UK e sigur ca nu mai platesc si alte taxe in Romania?
    De pe strawberry se platesc taxe vamale? Ei spun ca le ramburseaza. ai incercat vreodata?
    Ai platit numai prin paypal sau si cu card normal? In general pt bilete de avion eu folosesc un Mastercard.

    RăspundețiȘtergere
  4. Utile informatiile. Multumim, Camelia!! ;)

    As avea o rugaminte: poti sa activezi rss-ul pe blog? [ca sa pot urmari postarile noi; eu n-am blog sau cont aici si nu stiu cum te pot urmari mai usor. Astept cu nerabdare review-ul la pensulici (cand or sa ajunga) si pt a nu mai insista asupra lor, mi-ar fi mai usor sa urmaresc mesajele prin RSS.]

    RăspundețiȘtergere
  5. Referitor la produsele Coastal Scents achzitionate, as fi interesata sa aflu parerea ta despre ele. Cand ai timp, te rog fa-le un review (daca ai si pensule :),te rog, nu ezita sa spui doua cuvinte despre ele:). Merci!

    De la Victoria Secret, ce ti-ai luat? Ai glumit cu "golirea contului"? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela: Tocmai am pus o postare referitoare la produsele John Frieda pe care le-am incercat - cred ca iti vor fi utile. La nici un colet din spatiul UE (inclusiv UK) nu platesti nici o taxa deoarece vin la oficiul postal, nu trec prin vama. Eu personal la strawberry nu am platit niciodata taxe intrucat coletul nu vine insotit de factura deci nu au la ce valoare sa-ti calculeze, insa stiu cazuri cand s-au incasat taxe vamale dupa cheful vamesului in ziua respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ada: De la Coastal Scents nu am multe produse. Despre fondul de ten Undercover HD Foundation si despre Camo Quads am vorbit in niste postari mai vechi, iar in ceea ce priveste pensulele, nu am decat 3 pensule mari si late pe care nu le prea folosesc: IB103 Flat Bronzer care o luasem pentru fondul de ten lichid insa nu-mi place cum aplica si nici nu am incercat s-o folosesc pentru altceva, IB104 Deluxe Soft Fan - pensula evantai care o folosesc doar pentru pometi din cand in cand (banuiesc ca orice pensula de acest tip foloseste la acelasi scop) si o pensula minuscula (pe care nu scrie nimic si a carei dimensiune minuscula a fost o adevarata surpriza) careia nu i-am gasit alta intrebuintare decat iluminatul in coltul intern al ochiului, dar parca nici pentru asta nu e suficient de mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ada: Nu am glumit cu VS - toata lenjeria mea e VS si am o gramada de tricouri si maieuri de bumbac luate de acolo. Mi-am mai luat genti (Jessica Simpson, Guess) si haine de iarna cand au fost reducerile mari.

    RăspundețiȘtergere
  9. Camelia, cat este shipping-ul in medie pt produse de pe www.love-makeup.co.uk? Am incercat sa simulez o comanda dar nu-mi arata. In cate zile ajunge un colet din UK? (din experienta ta)

    RăspundețiȘtergere
  10. Este 6.25 (e trecut pe site undeva) si sunt trimise produsele International Signed For deci sunt asigurate la intreaga valoare. Mie mi-au ajuns intre 3-10 zile (au fost cazuri cand am primit coletele si in 2 zile).

    RăspundețiȘtergere
  11. Stii cumva daca la noi se pot lua mostre de la lush? Ca in strainatate te duci la magazin si ceri mostre si iti da 4 ! Chiar as vrea sa le incerc dar sunt cam scumpe sa le iau pe ghicite! Cam cat iti ajung 100 de g dintr-un sapun de la lush?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Camelia, ieri am dat prima mea comanda pe HQhair - vreau sa-ti multumesc pt articolul de aici care a fost foarte util si mult success in continuare! te tin la curent cum a evoluat comanda

    RăspundețiȘtergere
  13. Camelia, tot eu :) intre timp au aparut ceva probleme cu comanda mea: HQhair nu mi-a livrat decat 2 produse din cele 3 comandate, si au zis ca vor retrage doar suma platita pe ele aprox 25GBP. ca in cazul celui de-al treilea produs nu au putut retrage banii. azi m-am uitat pe site si produsul avea stoc epuizat. totusi eu am blocate 40GBP la banca, cat era comanda initiala. Am vb cu ei si au promis ca dupa ce ajung produsele astea dc sunt de acord vor incerca sa mai retraga o data din contul meu banii pe ultimul produs si mi-l trimit, fara sa mai platesc shipping separat. Sunt de incredere totusi? N-am mai patit niciodata la bilete de avion asa o incurcatura. sunt putin speriata

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna, Gabriela. Da, sunt seriosi, nu-ti face probleme (mi s-a intamplat si mie sa-mi trimita produsele in 2 transporturi separate si nu am achitat nimic in plus - se mai intampla sa fie probleme de stocuri la comertul on-line). Tine legatura cu ei si sigur vor rezolva orice fel de problema.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bun articolul bravo! am si eu ceva similar pe blog www.beautysak.blogspot.com poate gasesti ceva interesant si facem schimb de idei. deja am intrat pe cateva site-uri recomandate de tine. abia astept sa vad ce pot gasi. am o mare problema sa cumpar MAC. ce site recomanzi cel mai mult pentru cosmetice MAC? eu mi-am luat doar din afara dar nu plec asa de des si dorintele sunt foarte dese. hehehehe! toate bune si pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.allcosmeticswholesale.com/, http://www.love-makeup.co.uk/, http://www.cocktailcosmetics.co.uk/ au cosmetice MAC autentice si destul de diversificate.

    RăspundețiȘtergere
  17. probleme cu costul transportului ai avut?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ada-AllPink, in ce sens probleme?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, Camelia,
    Am o mare rugaminte la tine: te rog sa-mi spui de unde pot cumpara masca de par de la John Frieda ( pe care am folosit-o si de care am fost foarte incantata, fiindu-mi data de catre o colega).

    RăspundețiȘtergere
  20. Despre ce masca este vorba? John Frieda nu gasesti in Romania (poti folosi ebay pentru produse John Frieda sau daca iesi din tara DM/ Muller). Si pe okazii este posibil sa gasesti cateodata produse John Frieda. Si, din cate stiam eu, in afara se gasesc si in Sephora.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cand sunt sales la Victoria's Secret? Si cam cat e shippingul? :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Iunie-iulie si decembrie-ianurie; gasesti pe site taxele (in functie de valoarea comenzii).

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna Camelia. Vroiam sa te rog cand ai timp fa un mic ghid de folosire al ebay. Sa-ti zic de ce: tot caut produse pe ebay.co.uk si invariabil raspunsul este nu se trimite la aceasta adresa din Romania. Se pot selecta numai anumitit vanzatori care trimit in Romania? si in afara magazinele din UK cele din Europa - ceva exemple? Lira e mult mai scumpa decat euro, si ma gandesc ca ar fi mai profitabil sa platim cu euro.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si eu mi-am golit contul de nenumarate ori pe VS
    :))

    Tocmai astept sa-mi vina o comanda acum, mi-am luat tot asa la semi annual

    oricum, ce voiam sa te intreb, vreau sa-mi iau ceva de pe ACW, si am inteles ca e legit site-ul, dar tu cand ai comandat te-ai si asigurat? Ca ei mentioneaza acolo insistent pt international sa te asiguri, si si asa shippingul e cam pricey, si se cam duce tot scopul de "mai ieftin".. bine, oricum imi comand ca au niste farduri MAC discontinued dupa care tanjesc, dar de idee:D

    thanks!

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu, mereu am folosit First Class la shipping (singura problema am avut-o cu un colet trimis in perioada cu eruptia vulcanului care mi-a ajuns dupa 2 luni, in rest n-au existat probleme).

    RăspundețiȘtergere
  26. am inteles:D
    eu mi-am luat o groaza de chestii de pe net pana acum (cherryculture, coastalscents, vs,etc) dar de data asta nu stiam cum sa procedez!
    multumesc de raspuns:D

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Camelia.tocmai mi-am comandat ceva pe ACW (Priority mail ptr ca First Class imi spunea ca nu exista ptr adresa mea din Craiova). As vrea si eu sa stiu cam in cat timp ajung produsele in Romania

    Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna, vroiam sa te intreb in legatura cu o comanda pe care am lansat o pe beautybay unde mi am lasat ca adresa pe cea de la munca si la zip code am trecut 7000 pentru ca nu stiam ce sa trec...la ce oficiu postal imi vine comanda si cum voi fi anuntata ca a ajuns??? Mentionez ca adresa este foarte simpla...un nume de strada si un numar? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim, nu stiu cum livreaza acum beautybay ca nu am cumparat de ceva timp de la ei. Insa ca sa poti ridica un colet de la oficiul postal, trebuie sa ai adresa pe care ai facut comanda in cartea de identitate ca adresa de resedinta (sau sa ai mutatie pe ea). Daca tu ai trecut adresa unei firme e foarte posibil ca postasul sa nu stie pe cine sa avizeze.

    RăspundețiȘtergere
  30. buna,pentru comanda de la VS se platesc taxe vamale? Coletul vine la posta sau cum se procedeaza?
    As vrea sa imi golesc si eu contul .....
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim, n-am comandat de ceva vreme de la VS - depinde de greutate (vine ori la posta vamala ori prin curierat - UPS se livra inainte), se platesc si taxe vamale si TVA.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna Camelia.Am descoperit aplicatia Cute si nu stiu daca e de incredere sau daca se platesc ceva taxe vamale.

    RăspundețiȘtergere