Pensule de machiaj SIGMA

11.4.10


Pensulele fac diferenta! Asta este parerea mea sincera privind ustensilele folosite pentru reusita unui machiaj. Degeaba folosesti produse scumpe/ calitative daca modul in care le aplici nu este cel care trebuie. Parerea mea este ca o baza de machiaj buna (primer fata, primer ochi) si o pensula de calitate te pot ajuta sa faci din orice produs de make-up unul care sa arate bine.

Desi am un arsenal de pensule (peste 90% sunt pensule MAC), am vrut sa incerc si pensulele Sigma de care se pot vorbeste pe youtube si pe bloguri - preturi rezonabile si aceeasi calitate ca si pensulele MAC despre care se stie ca sunt de cea mai buna calitate.

Mi-am comandat acum cateva luni de pe siteul lor http://www.sigmamakeup.com/ "Professional Brushes Face and Eyes Kit" - 6 pensule 49.00 usd si am platit transportul in jur de 8 usd. Mai mult decat rezonabil as spune. Pe mine ma interesau din kitul respectiv pensulele SS150 (actuala F30) si pensula kabuki SS182 (actuala F45), restul avandu-le deja de la MAC insa m-am gandit ca nu strica sa am inca o pensula 187 si nici un 224 care este pensula mea preferata de blending (desi am si 217, 222 si 226 de la MAC). Coletul a ajuns repede si nu am avut probleme cu taxe vamale. Totul a fost ambalat foarte frumos, in colet era cadou si un fard de la ELF.

In ceea ce priveste pensulele, pot sa le compar cu cele MAC pe care le am deja si sa-mi exprim parerea referitor la cele 2 pe care nu le aveam:

- SS187/ F50 este la fel ca cea de la MAC (desi as spune ca cea MAC este mai densa, amandoua "fac treaba" la fel)

- SS150/ F30 - pensula pe care mi-o doream cu adevarat este densa, este foarte buna pentru
aplicarea pudrei pe toata fata (cateodata o folosesc si pentru bronzer), insa ceea ce nu-mi place este faptul ca inca naparleste (dupa atatea spalari si atatea folosiri)

- SS182/ F45 - kabuki brush - imi place foarte mult insa am aceeasi problema ca si la 150 - inca ma mai trezesc cu cate 2-3 fire de par pe fata dupa ce o folosesc ceea ce nu este placut deloc (insa trebuie sa mentionez ca si pensulele MAC mai naparlesc din cand in cand - de exemplu 109 pierde fire de par la fiecare folosire desi am spalat-o de nenumarate ori)

- SS239/ E55  - o pensula foarte buna pentru a aplica fardul pe pleoape; nu are aceeasi forma ca cea MAC insa are acelasi efect

- SS224/ E40 - foarte buna pentru blending, desi, ca si 239, are alta forma decat cea de la MAC

- SS219/ E30 - este ok (eu nu prea folosesc aceasta pensula) - cea de la MAC este un pic mai ascutita

Per total ma declar multumita de set desi daca cele 2 pensule nu ar mai naparli dupa tot acest timp as fi mult mai multumita.

Cand a fost lansat noul set "Professional Brushes Premium Kit" am fost tentata sa-l cumpar deoarece imi doream foarte mult niste pensule de acolo (134 pentru bronzer, 131 pentru blushurile minerale, 138 pentru contur si 165 pentru highlight - gasiti noile denumiri in cealalta postare cu pensulele Sigma) insa m-am gandit ca nu merita sa iau totul kitul pentru 4 pensule, restul avandu-le deja sau neavand nevoie cu adevarat de ele.

Zilele trecute insa am intrat pe http://www.allcosmeticswholesale.com/ (siteul meu preferat de
achizitionat cosmetice MAC si nu numai on-line) si am vazut ca au desfacut kitul respectiv si vand pensulele la bucata si mi-am achizitionat cele 4 pensule. Astept sa vina coletul, sa le folosesc si sa pot scrie un review la ele.

Sper ca v-a fost de folos experienta mea cu Sigma Brushes si astept sa-mi spuneti parerea voastra despre ele daca le-ati incercat.

45 de comentarii

  1. Buna Camelia!

    Ma bucur sa citesc pe blogul tau despre pensulele Sigma despre care eu am aflat de curand.

    Referitor la http://www.allcosmeticswholesale.com/, de unde spui ca ai mai comandat produse, as vrea sa te intreb urmatoarele [caci ma gandesc sa comand si eu cateva pensule Sigma]:

    - Unde ti-au venit produsele? La Oficiul vamal cumva?

    - Ai platit TVA 19% din valoarea coletului?

    - Alte taxe ai mai platit, in afara de costul produselorshipping-ul?

    - In cate zile ti-a ajuns plata?

    - Ce metoda de plata pe acel site ti se pare mai sigura: PayPal=ul sau plata direct cu cardul bancar? Nu am mai facut astfel de cumparaturi online, de aceea intreb

    Merci mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer scuze pt micile greseli,e o ora tarzie... am vrut sa intreb in mesajul anterior "In cate zile ti-a ajuns comanda?" si daca ai mai platit si alte taxe in afara de costul produselor si transport?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, am comandat de mai multe ori de pe acest site si niciodata nu am platit alte taxe vamale deoarece tipa care se ocupa de site mereu bifeaza "gift" pe colet (cel putin in cazul meu asa s-a intamplat de fiecare data). Eu folosesc paypal pentru toate cumparaturile on-line din afara tarii (este cea mai sigura metoda). Coletul ajunge in 10-14 zile si se ridica de la oficiul vamal. Sper ca ti-a fost de folos raspunsul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pt raspunsul prompt. Ma ajuta enorm mai ales ca ar fi prima data cand fac o astfel de comanda.

    M-a bucurat sa vad pe site ca sunt de vanzare variantele travel size ale pensulelor. Ai cumparat vreuna? M-ar interesa daca diferenta intre cea travel si cea normala consta doar in lungimea manerului sau si in lungimea/desimea firelor de par?

    Ce as dori sa te mai intreb este daca au peri fini si/sau daca le cad fire de par cand te machiezi cu ajutorul lor? Btw - cand ai timp, te rog sa faci un review la cele preferate. Ce spui? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am de la Sigma nici o pensula travel size deci nu pot sa-ti spun daca exista diferente (am de la MAC in schimb mai multe seturi special edition cu maner scurt si exista o diferenta clara intre cele special edition si cele full size - ma refer si la forma in care sunt asezati perii pensulelor si la desimea pensulei). Am scris in postarea asta parerea mea despre pensulele Sigma pe care le am si care dintre ele inca pierde peri (respectiv SS150), alte pensule nemaiavand de la ei. Am comandat de pe acw cele 4 pensule de care am scris deja si am sa fac un review la ele dupa ce imi ajung si le folosesc ceva timp incat sa pot avea o parere reala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru raspuns. Astept cu nerabdare review-ul!;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! Cum afli ca ti-a venit coletul si de la ce oficiu vamal trebuie sa il ridici?

    RăspundețiȘtergere
  8. Posta Romana trimite avize care vine in cutia postala si pe respectivul aviz apare oficiul de unde trebuie ridicat (depinde de adresa la care oficiu vamal apartine).

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah ok! Merci mult de tot! Imi comand si eu setul ca imi place prea mult si e imposibil sa gasesti niste pensule bune in Romania la fel de ieftine ca cele de la Sigma! Au mai naparlit pensulele?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eh asta e ! Multumesc mult de tot pentru informatii! Imi place mult cum scrii! O sa-ti urmaresc bloggul! Am facut pe youtube un canal despre frumusete in limba romana! Poate treci pe acolo! http://www.youtube.com/user/sacharisa ! Abia l-am inceput dar ma straduiesc :> Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Camelia, ai mai primit acele pensulici?

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate, nu si a trecut mai bine de 1 luna (am inteles ca ar fi existat mai multe intarzieri/ rataciri din cauza nebuniei cu vulcanul) de cand a fost expediat coletul. Sincer nu prea cred ca mai ajunge coletul acela la mine, dar stii vorba aia ... speranta moare ultima.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu astept un colet de aproape 1 luna ... nici un semn pana acum.

    Uneori imi vine sa ma lipsesc si sa ma multumesc cu ce gasim la noi ... dar unele produse sunt extrem de tentante, recunosc. :)

    Sper sa-ti ajunga coletul in cele din urma!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ada, mi-a ajuns astazi ... dupa 6 saptamani. Recunosc ca-mi luasem gandul de la pensulele alea.

    RăspundețiȘtergere
  15. wow!! Ma bucur pentru tine! Sa le folosesti cu mare placere, iti doresc, iar cand ai timp, pls...fa-le un review! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Camelia, cum iti cureti pensulicile? Folosesti o solutie speciala sau cu sampon obisnuit? La cate zile obisnuiesti sa le speli?

    RăspundețiȘtergere
  17. MAC Brush Cleanser 1 data pe saptamana (in weekend) la cele pentru fata si mai des la cele pentru ochi (in ultima vreme insa nu am mai folosit fard de ochi si atunci nu am ce curata) si la spalare folosesc ori un sampon de pensule de la Bare Escentuals, ori sapun lichid de la Touch. Nu le spal foarte des (doar atunci cand consider ca este cazul).

    RăspundețiȘtergere
  18. Merci pentru raspuns. Sampon de pensule de la Bare Escentuals se gaseste la noi? MAC-ul nu prea cred. Oricum, de unde le-ai putut achizitiona? De pe ce site?

    Sapun lichid Touch am mai folosit si eu, dar si sampon obisnuit, pentru par normal + cu apa calduta si chiar merge de minune astfel. Eu spal pensulele pentru fata (farduri fol. fff. rar) dupa 2-3 utilizari. As fi vrut insa si parerea ta, mai ales, ca tu ai o colectie destul de mare de pensulici.

    Btw-imi pare rau ca am pierdut stippling brush-ul Sigma oferit la sale. Am vz prea tarziu postul desi l-ai anuntat din timp. Oricum, buna ideea cu blog sale-ul.;)

    RăspundețiȘtergere
  19. De pe hqhair l-am luat, iar cel de la MAC l-am luat din Viena acum ceva vreme (mi-am facut stoc de 3 sticle atunci - acum am ajuns la ultima).

    RăspundețiȘtergere
  20. bunA camelia ,sper ca nu e prea tarziu sa postez asta. uite care e trb vreau sa`mi iau si eu pensulele de la sgima setul cu 100 de dolari. pt k nu`mi permit macul care e f scump si aici st multe pensule cam tot ce ii trebuie unui incepator ca mn si am auzit ca st ok.akum eu am o problema. eu am card ing de student dar pe el scrie si Visa .. pot sa imi comand cu banii de pe el? in lei am banii.. ce cod trb sa scriu? nu ma pricep nu am facut niciodata comenzi de pe siteuri din alta tara. alta intrebare. ce este pay pal ? platesti la posta cand vine coletul asta inseamna? asta ar fi minunat dar oare au ei incredere? multumesc frumos si ast raspuns. a da apropo pensulele de la mac d unde le-ai procurat? de pe siteul ACW ? (o sa il studiez acum) tu cum iti cumperi lucruri de pe siteuri americane.. deci zici ca sigma isi merita bani si st aproximatix la fel ca macul huh? multumesc inca o data. te pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Diana, daca cardul tau este pentru plati on-line, poti plati cu el (nu are importanta ca este in lei sau valuta, se face conversia automat). Nu exista posibilitatea de a achita ramburs, produsele se platesc in momentul cumpararii (paypal este un sistem de plata care permite plata catre comerciati fara a-ti dezvalui datele de pe card). Din magazine, de pe ACW, de pe ebay cateva de la vanzatori de incredere si testati.

    RăspundețiȘtergere
  22. da.. a citit pe google ce e cu pay palu asta.e un cont virtual in care iti virezi bani de pe card si platesti cu el.da cum se face cu el cm iti faci acest cont pay pal.trb sa te duci la vreo banca?primeste bani de pe orice card sau doar pt plati online? dak vrei putem vb p mail ca sa nu incurcam aici pt k am deviat d la sub.mc

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut, am intrat aseara pe net sa caut un set de pensule Mac(nu am experienta, de cateva zile ma pasioneaza make-up-ul si nu ma pricep deloc), vazusem pe okazii cateva, dupa care am dat de blogul tau si am citit despre falsurile la care chiar ma uitasem eu. Vreau sa-ti multumesc mult pt informatiile postate si sa stii ca este fooooarte interesant blogul tau, chiar l-am pus in bookmark.

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.sigmabeauty.com/?Click=19614

    RăspundețiȘtergere
  25. Bună :) Aş vrea să-mi dai un sfat cu pensulele. După ce le-am spălat, unele din ele (de fapt toate cele 3 pensule de faţă) prezintă ceva probleme cu perii. Nu ştiu exact la ce te referi tu prin năpârlire. La mine după ce le-am spălat nu a căzut nici măcar un singur fir de păr, însă unele fire stau aşa răzleţe (nu prea am idee să descriu ....) oricât am încercat să dau forma cât mai bună. De uscat le-am uscat pe un prosop, nu cu perii în sus. Oare aş putea să tai perii ăia? Sunt cam 1-2 fire pe-o parte a pensulei, alte 2-3 fire pe altă parte ....

    RăspundețiȘtergere
  26. anatati, ai nevoie de "brush guard" pe care le folosesti dupa spalara si ajuta ca pensula sa-si pastreze forma. Nu ai de ce sa tai acei peri, ci trebuie sa folosesti aceste protectii de plastic care redau forma pensulei.

    RăspundețiȘtergere
  27. brush guard aşa tip plasă nu am, dar am brush guardul cu care au venit pensulele (e tot din plastic, însă e complet neaerisit cu excepţia capetelor...). M-am gândit că nu se usucă bine pensulele dacă le sufoc aşa. Ce zici?
    De pierdut fire, nici măcar una din pensule n-a pierdut măcar vreun fir la spălare. Cred că e bine, nu?

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu sunt bune acelea, ai nevoie de brush guardul din plasa care permite uscarea si n-o sa mai ai probleme cu revenirea la forma initiala sau fire raslete.

    RăspundețiȘtergere
  29. Aha. Bine. Acuma dacă tot m-ai lămurit ai deja idee dacă le comercializează cineva în România?

    RăspundețiȘtergere
  30. Poti cauta palsa elastica la magazinele cu materiale de contructii/instalatii :)
    ia uite ce da la cautari pe youtube
    http://www.youtube.com/results?search_query=make+your+own+brush+guard&aq=f

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna Camelia! Azi ti-am citit postul despre pensule si mi-a venit o idee : de ce nu faci un giveaway in care sa dai pensulele pe care nu le mai folosesti?(eu una as fi interesata) pentru ca imi lipsesc unele pensule si mi-ar conveni mult mai bine sa le castig decat sa imi cumpar (chiar daca sunt folosite ,dupa o spalare sunt ca noi) :).E doar o parere ..

    RăspundețiȘtergere
  32. Cosmina, am dat de mult pensulele pe care nu le folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  33. stii cumva daca pensulele de la elf sunt bune de ceva?

    RăspundețiȘtergere
  34. Alice, am scris pe blog despre experienta mea cu ELF, parerea mea nu s-a schimbat: pentru mine, sunt un mare NU.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mi-am comandat si eu joia trecuta de pe site-ul US sigmabeauty.com
    Sunt foarte nerabdatoare sa le testez. Am auzit pareri pro si contra..
    Oricum pentru un buget mai saracut nu poti astepta calitate MAC.

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna Camelia, esti super!!!!!
    unde gasesc produse originale artdeco? (vreau o trusa profesionala)

    RăspundețiȘtergere
  37. Agentia Kruger-Brent comercializeaza produse ArtDeco din cate stiu eu.

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc frumos, esti o dulce!
    Ce parere ai despre produsele artdeco.....

    RăspundețiȘtergere
  39. Multumesc frumos!
    am sunat la cei de la Agentia Kruger-Brent, nici ei nu mai distribuie produse artdeco, doar make-up for ever.

    RăspundețiȘtergere
  40. nu ai pensule pe care nu le folosesti ...sa mi le dai mie...eu imi doresc fff mult cateva pensule dar nu imi permit:|

    RăspundețiȘtergere
  41. Produse art deco sunt in Douglas la noi, eu mi-am cumparat un corector solid si era la 32 lei, foarte ieftine.
    Cat despre pensule, am si eu colectia veche (prima) de la Sigma, cea numerotata cu SS si le-am cumparat acum 2 ani. Initial, cum spuneti si voi, iesea vopsea neagra la spalare si cadeau firele la unele pensule insa in timp am invatat de la un makeup artist un truc. Le spal cu sampon de bebelusi , le trec prin prosop ca sa nu se mai scurga apa din ele, apoi pun crema de fata pe varfurile degetelor ( ideala este cea cu ulei de masline de la cosmetic plant -10 lei ) si le ating usor perii fara a depozita multa crema pe ei. Pensulele isi revin, sunt fine, ca noi, ba chiar mai frumoase ca atunci. Nu-si mai schimba forma la uscare si-si fac treaba foarte bine. Nu incercati insa altfel de creme de fata de genul celor grase sau altele de maini fiindca perii se vor inmuia ( am incercat cu mai multe creme pana la cea de la cosmetic plant, aceasta are formula usoara, non grasa si contine si baza de machiaj in ea )...sper ca v-am fost de ajutor cu acest post.
    In mare, sunt foarte multumita de pensulele Sigma dat fiind faptul ca de doi ani fac o treaba grozava cu ele si spalandu-le o data pe saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  42. Am vazut foarte multe probleme pe aici cu pensulele astea de la Sigma, eu folosesc pentru machiaje pensulele de la Fraulein si MAC, precum si farduri tot de la MAC si Fraulein. Am achizitionat trusa de 32 pensule de la MAC la un pret nu foarte mare 140 lei, si unul de 34 pesnule Fraulein la 145 lei si sunt foarte multumita de ele. Eu fac machiaje pentru mirese si imi trebui produse de calitate care sa reziste intreaga zi. Ca si farduri folosesc MAC 21 nuante ( sunt mai scumpicele - 125 lei ) si Fraulein 180 culori ( sunt foarte multe culori la un pret accesibil si sunt foarte pigmentate - 140 lei), pentru rimel eu folosesc MAC - este cel mai rezistent si cel mai bun,si mai am tot de la Fraulein paleta de 28 nuante Blush, trusa de 66 rujuri - sunt superbe culorile!!, ...sper ca am fost de ajutor cu aceste recomandari!
    p.s. : produsele le-am cumparat din Romania de la o fata pe care am gasito intr-un anunt pe net , office@totalbeauty.ro este adresa de mail, puteti sa ii trimiteti un email si sa ii cereti sa va trimita un catalog de produse, eu le-am primit prin Urgent Curier , am platit doar 20 lei transport, cu posibilitatea verificarii coletului inainte de livrare- adica am vazut ce cumpar si abia apoi am platit! Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere