De vorba despre par cu Gabriel Ilie & Londa Professional

27.6.22

Saptamana trecuta am fost sa ma tund si daca ma urmariti pe Instagram stiti si detaliile - am primit o invitatie de la Londa Professional si am fost la Color by Vali Sava (salonul e pe Str. Argentina 30, s-au mutat de curand si inca mai au de finalizat lucruri) sa ma intalnesc cu Gabriel Ilie, trainer Londa si hairstylist cu experienta. Am stat la salon mai bine de 4 ore, o premiera pentru mine, si am vorbit mult cu Gabi despre par, despre ingrijirea lui, dar si despre viata. 

Iar zilele trecute cand imi periam parul intr-o seara m-am gandit ca e o idee buna sa va povestesc si voua cate ceva din ce-am vorbit cu el si asa am ajuns sa scriu postarea asta. Cu Gabi am facut click din prima si asta e primul pas: comunicarea, daca nu vorbesti deschis cu cel/ cea care are grija de parul tau si nu ii spui ce faci, cum faci, rezultatele nu au cum sa fie ceea ce speri.

Cand imi place un om si simt ca am ce sa discut cu el eu sunt foarte deschisa si pun multe intrebari, mai ales daca ma intereseaza subiectul si clar ingrijirea parului este ceva ce ma intereseaza. L-am intrebat pe Gabi ce parere are despre anumite produse care sunt foarte laudate (gen Tangle Teezer si produsele fara sulfati), despre perierea parului atunci cand e ud, despre vopseaua din comert si despre multe altele.

Insa ceea ce mi-a placut a fost ca m-a ascultat, a tinut cont de cat timp efectiv am eu sa ii acord parului meu, l-am intrebat ce ar schimba la lungime si la culoare in cazul meu si cum ar proceda sa ajunga la rezultat si de fiecare data am primit raspunsuri sincere si foarte logice. Am vorbit despre lucruri bune care le facem pentru par, dar si greseli care nu ne ajuta deloc, dar si despre cum ne afecteaza stresul si tot ceea ce traim. Am primit multe sfaturi strict legate de mine si parul meu, dar si cateva informatii care eu zic ca merita sa ajunga si la voi.

Una din intrebarile mele a fost legata de vopsitul acasa/ vopsitul la salon si Gabi m-a lamurit ca vopseaua din comert este destinata strict vopsirii radacinilor si ca lungimea parului necesita un alt tip de vopsea. Eu mereu cand merg la salon aud aceeasi placa "parul tau se usuca foarte greu" si pe un ton de zici ca e vina mea - am par ondulat, des si cu porozitate scazuta, e normal sa se intample asta. Am vazut cateva produse care se lauda ca ajuta la o uscare mai rapida, am pus intrebari legat si de asta - raspunsul iar clar si direct: sunt bani aruncati aiurea, lucru confirmat si de studiile pe par.

L-am intrebat ce imi recomanda pentru a nu se mai pata pielea si mi-a zis ca atunci cand vopseaua este intr-o nuanta inchisa ceara pentru par aplicata peste tot (inclusiv urechi) e ce trebuie, asa a fost si cand a folosit trucul asta la salon (crema nu functioneaza la nuante inchise si eu cautam o solutie care sa nu mai implice solutii de curatat ce au alcool si pe care trebuie sa le freci pe piele) am vazut ca este eficient.

Am vorbit mult si intrebarile mele au curs pentru ca am primit informatii utile, asa ca l-am rugat sa-mi spuna unul din pasii pe care ii considera esentiali in ingrijirea parului si raspunsul a fost: folosirea protectiei termice. Parul este agresat de caldura dupa fiecare spalare, intervine si actiunea mediului inconjurator (parul meu de la soare are tente rosiatice) si stresul care a dus in multe cazuri la aparitia timpurie a firelor albe de par.

Cu ce-am plecat eu in minte de la salon si intalnirea cu Gabi? Fac bine ce fac pentru parul meu, produsele fara sulfati nu sunt pentru toata lumea, trebuie sa ajung sa ma tund la 6 luni si sa-mi vopsesc doar radacinile acasa, negru imbatraneste doar atunci cand e aplicat unde si cum nu trebuie, modul in care traiesti si alegerile pe care le faci se vad si pe par. 

Daca sunteti in cautarea unui expert in colorare in Bucuresti va recomand o vizita la Gabi, stie ce face, e foarte realist, bine pregatit si discutia cu el o sa va ajute sa va intelegeti mai bine parul si nevoile lui. Lucreaza cu produse Londa si Sebastian si face lucrurile cu pasiune. 

NOUTATI LONDA

Si daca tot m-am apucat sa scriu despre asta vreau sa va arat si 2 lansari de anul asta de la Londa, care mi se par interesante. Prima este Color Tune - 6 tonere expres dedicate parului blond, care inglobeaza noua tehnologie Instant Metal Protection ce incapsuleaza metalele de pe par, impiedicand astfel formarea de radicali liberi, rezultatul fiind o culoare uniforma si stralucitoare, iar parul este protejat impotriva deteriorarii. In saloane gasiti si doua servicii noi - Express Blonde si Base Breaker - cu timpi de actionare intre 10 si 30 minute si care ajuta la nuantarea si corectarea culorii, dar si la realizarea de tranzitii usoare intre radacinile naturale si parul pre-decolorat.

Cea de-a doua lansare este gama Calm, pe care vreau si eu sa o incerc la un moment dat, care este gandita pentru a proteja scalpul atat in timpul serviciilor de colorare, cat si dupa incheierea acestui proces. Gama Calm are ca ingredient vedeta uleiul de marula, foarte bogat in antioxidanti, cu proprietati de regenerare si calmare si contine 4 produse: Color Primer, sampon, balsam si ser.

Vi s-a parut util articolul asta? Vreti pe viitor sa mai scriu chestii de genul asta?

2 comentarii

  1. Am fost si eu la Gabriel Ilie la inceputul anului si mi-a placut foarte mult atat cum m-a tuns cat si cum mi-a colorat parul ( eu am dorit un balayage blond ). Mi-a placut mult si toata discutia pe care am purtat-o despre starea, ingrijirea si nevoile parului meu, cred ca e primul hair-stylist care mi-a dat atatea detalii despre parul meu, care a vrut sa stie ce ii fac eu acasa, ce produse folosesc, cum il aranjez de obicei, cat timp am pentru asta si a avut rabdare sa imi raspunda la toate intrebarile. Din ce povestesti, pare ca ai avut parte de o experienta similara. Eu sigur o sa mai ajung pe la el, chiar daca nu locuiesc in Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa citesc ca si tie ti-a placut intalnirea cu el si ai aflat lucruri interesante. Cred ca asa ar trebui sa fie mereu.

      Ștergere