Despre protectie solara si alegeri inteligente

10.6.22

Mai am sa va povestesc multe lucruri din vacanta, insa pana atunci vreau sa scriu despre ceva care este extrem de important si care inca e neglijat de foarte multa lume: protectia solara, care ar trebui sa fie o prioritate tot timpul anului, insa in perioada asta cand soarele arde atat de puternic, ar trebui sa fie primul lucru la care sa va ganditi daca vreti sa aveti o piele sanatoasa si cu aspect tanar, dar mai ales daca nu vreti sa dati in alte belele peste ceva vreme.

Unul din lucrurile care m-a socat in Croatia a fost modul, prostesc de-a dreptul din punctul meu de vedere, in care turistii, dar si localnicii, stateau cu orele la soare fara sa aplice produse cu protectie solara, orele total nepotrivite care le petreceau pe plaja (am vazut oameni care mergeau spre plaja la 12-13, cand soarele este de-a dreptul periculos), dar mai ales cat de rosie era pielea lor - arsa efectiv, nu stiu de cata informatie mai e nevoie ca sa pricepem ca o piele rosie inseamna o trauma si ca nu are cum sa fie si sa duca la ceva sanatos.

Eu n-am plecat in vacanta sa stau la soare, insa am petrecut cateva ore pe plaja, sub umbrela, am folosit (si reaplicat) produsele cu SPF extrem de des si am avut grija in permanenta la aspectul asta. Am avut in geanta o crema cu SPF pentru ten (filtre minerale pentru ca altfel ochii mei ar fi reactionat urat - am avut o varianta la 15 ml care mi-a ajuns la fix), un balsam de buze cu SPF50 pe care l-am reaplicat la 30-40 minute si am cumparat de acolo un spray pentru corp cu SPF50 (am plecat pe avion doar cu bagaj de mana si n-am putut sa iau nimic) care a facut o treaba foarte buna si pe care l-am aplicat si pe gat si decolteu.

Ce as fi vrut sa am la mine? Sprayul La Roche Posay Anthelios SPF50 de care v-am mai povestit, care mie vara nu imi lipseste cand stiu ca petrec mult timp afara - am si varianta de la Garnier, care e mai accesibila, insa ochii mei nu o tolereaza la fel de bine, asa ca o folosesc mai rar. 

Intrucat e foarte cald si nu-mi mai arde deloc sa ma machiez m-am reintors la un produs cu SPF50 de la Neostrata, din gama Defend pe care l-ati mai vazut la mine, pentru ca il folosesc de cativa ani si care imi place mult. E colorat si uniformizeaza usor tenul, e pe baza de filtre minerale si ochii mei il tolereaza foarte bine, asa ca pentru mine este alegerea cea mai buna in perioada asta calda, insa mai am cateva produse care imi plac, dar o sa va povestesc despre ele cu alta ocazie.

Am mers foarte mult cat am fost plecata si am folosit produsele cu protectie solara in fiecare zi, insa nu am uitat de ingrijirea de dupa expunerea la soare, indiferent ca e vorba de o crema sau de o lotiune dupa plaja, important este sa avem grija de piele. Eu prefer sprayurile sau spumele ca textura, cat am fost plecata am luat un spray cu 10% panthenol care a fost exact ce aveam nevoie, iar acasa am inceput sa folosesc o spuma cu aloe vera si panthenol de la Altermed, un brand pe care l-am descoperit recent pe Notino si care mi se pare extrem de interesant. Hidrateaza, calmeaza si are un efect racoritor, exact ceea ce caut dupa ce mi-a incins soarele pielea.

Protectia solara este un subiect de care eu scriu de foarte multi ani si care face o diferenta majora, mi se pare de-a dreptul stupid cand ai acces la atatea informatii si cand sunt atat de multe produse din care poti alege (din toata gamele de pret, balsamul de buze de mai sus costa pana in 15 lei) sa iti expui pielea la arsuri si traume, fara sa te gandesti ce consecinte va avea asta in timp. Petele inchise la culoare, ridurile si multe alte probleme de piele sunt cauzate de expunerea neprotejata la soare ...

Trimiteți un comentariu