Briose low carb cu aroma de cheesecake

4.11.20

De cate ori am pus pe Insta Stories briosele astea low carb am primit intrebari legate de reteta, chiar daca am tot lasat link catre reteta de pe Yummly din care ma inspir eu, asa ca m-am gandit ca e mai bine sa va povestesc pe blog cum fac briosele astea care starnesc interes de fiecare data. Le-am incercat in multe combinatii, cea care ne place cel mai mult si de care o sa va povestesc astazi este cea cu afine si aroma de cheesecake. Este pe baza de iaurt grecesc, nu are zahar si se prepara extrem de usor si poate fi adaptata dupa preferinte.

Eu prefer sa prepar aluatul in blender, mi se pare ca asa iese cel mai bine. Combin 150 grame de iaurt grecesc cu 3 oua, putina sare si esenta de vanilie, dupa 15-20 secunde pe modul pulse adaug 2 si 1/2 cups faina de migdale (cea cu care gatesc eu este asta bio, din tot ce-am incercat este cea mai buna pentru preparatele low carb, chiar daca e mai scumpa), 1/4 cup indulcitor (eu folosesc varianta Premium de la Green Sugar - are indice glicemic si caloric 0), 2 lingurite praf de copt (eu folosesc o varianta fara gluten) si daca aluatul este prea gros adaug putin apa (nu prea se intampla, dar daca nu gatiti cu faina low carb e nevoie de mai multe incercari sa ajungeti la o consistenta reusita). Daca folosesc arome speciale le adaug si pe ele in aluat inainte de a-l scoate din blender.

Din compozitia asta imi ies cam 10 briose medii, torn aluatul in forme (de obicei folosesc forme de silicon pentru ca le curat mult mai usor) si pun cam 5-6 afine in fiecare briosa pe care le introduc usor cu degetul - puteti sa le amestecati direct in aluat inainte sa-l turnati in forme, insa mie imi place mai mult cum arata asa. In functie de cuptor sunt gata cam in 15 minute la 160 grade (cuptorul trebuie incalzit inainte) si pot fi tinute in frigider pana la 4 zile, insa la noi nu rezista niciodata atat de mult. Nu au textura de briose pufoase, ci sunt cremoase si foarte aromate.

Ceea ce folosesc eu pentru a da gust preparatelor low carb pe care le fac sunt aromele de tip Flavdrops - cele din poza de mai jos sunt de la My Protein, insa am si de la alte branduri. Daca nu aveti cont la My Protein si vreti sa comandati ceva de la ei va las aici un link care va ofera 30% reducere la prima comanda de peste 200 lei de pe site. Eu am picaturile in vreo 8 arome de la ei si merg foarte bine cu iaurt, shakeuri, preparate coapte si multe altele - nu au calorii si nici grasimi si chiar schimba total orice prepari. Ce imi place mie sa folosesc ca si combinatii: cheesecake cu blueberry/ cheesecake cu caramel/ ciocolata alba cu vanilie, dar au multe arome din care puteti alege - cea cu lamaie imi place mult.

8 comentarii