Protectie solara multifunctionala de la Pupa Milano

22.7.20

M-am straduit sa nu scriu mult mai des pe blog despre produsele cu protectie solara pentru ca nu vreau sa devin plictisitoare si sa repet fara oprire ca primul pas anti-aging este folosirea unui produs cu protectie solara minim 30 in fiecare zi, indiferent ca e soare, ca ploua sau ca e plin de nori. Expunerea neprotejata la soare afecteaza pielea si cred ca stiti care sunt urmarile si ce efecte are asta pe termen lung, este un subiect extrem de important, insa unul pe care eu nu-l fortez niciodata intr-o conversatie pentru ca un om care nu vrea nu vrea si asta e. Sunt atat de multe studii on-line incat e imposibil sa nu gasesti informatiile care sa te convinga daca chiar te preocupa subiectul, mie imi place mult cum se dezvolta brandurile in directia asta si urmaresc cu interes ceea ce apare nou.


Produsele de care vreau sa va povestesc astazi sunt de la Pupa Milano pentru ca au relansat intreaga gama (eu am folosit si anii trecuti produsele lor si mi-au placut mult, v-am si povestit de ele pe blog pentru ca le-am tot cumparat) si mie imi place mult ce-au facut cu ambalajele, dar si cu formulele - au scos oxibenzona, unul dintre cele mai daunatoare filtre pentru ecosistemul marin, insa au avut grija ca formulele sa fie un amestec de filtre UVB, UVA si UVA lungi pefect echilibrate si sa contina o substanta activa de ultima generatie care contracareaza actiunea daunatoare a razelor infrarosii.

Un alt aspect care imi place la produsele astea cu protectie solara este ca au Melastim Tech, un stimulator exclusiv al melaninei, care asigura o bronzare rapida si care dureaza in timp. Formulele nu sunt perfecte pentru ca au parfum in a doua jumatate a listei, insa eu le folosesc pe corp si pe zona decolteului, asa ca nu este un aspect care sa ma deranjeze foarte tare. Toate sunt cu absortie rapida si nu lasa urme uleioase pe piele, au o tehnologie anti-nisip care chiar functioneaza si sunt multifunctionale intrucat pot fi aplicate atat pe corp, cat si pe ten, dar si pe scalp si par.

Cei de la Pupa Milano mi-au trimis 3 produse si le-am incercat pe toate ca sa va pot povesti despre ele. Crema solara hidratanta cu absortie rapida  poate fi folosita si ca tratament nutritiv pentru par, insa si pentru protectia scalpului, insa actioneaza la fel de bine ca o crema pentru corp cu protectie solara.  Chiar intra repede in piele, nu lasa urme albe sau unsuroase si are un miros care "striga" vacanta, eu am incercat-o doar pe corp (imi place mult pentru maini), nu si pe par pentru ca n-am avut ocazia. Varianta pe care o am eu are SPF50, insa exista alte 2 variante: SPF15 si SPF30.

Crema solara anti-imbatranire pentru fata vine in doua variante, SPF 30 si SPF 50, eu o am pe cea cu SPF50 si aproape am terminat-o pentru ca o folosesc in diminetile cand ma duc la sala pe gat si pe zona decolteului, dar si pe urechi. Nu am aplicat pana anul asta crema cu protectie solara pe urechi, insa am observat ca alunita pe care o am pe o ureche s-a marit, asa ca am inceput sa fiu atenta si nu mai sar peste urechi, asa cum faceam pana acum, mai ales ca, fiind atat de cald, imi prind des parul si zona este mult mai expusa.

Laptele tip spray hidratant este un produs care cred ca o sa placa multora pentru ca este extrem de usor si poate fi aplicat si pe par, dar si pe corp. Sunt doar doua variante, SPF 15 si SPF30, eu il am pe cel cu SPF30 si l-am folosit des in ultimele saptamani, mai ales in weekend inainte de a iesi la plimbare. Are o textura usoara, intra imediat in piele si are acelasi miros extrem de placut ca si celelalte produse. In gama asta sunt si produse fara protectie solara de tipul tan activator, dar si produse dupa expunerea la soare si ce-am vazut nou este ca au scos si variante travel size, perfecte pentru geanta si calatorii scurte. In trecut in gama asta a existat un stick cu SPF50 pentru tatuaje care mie mi-a placut la nebunie si pe care l-am tot cumparat, insa - din pacate - nu mai este disponibil si chiar imi pare rau.


Ultimele doua produse de astazi sunt cumparate de mine si nu aveam cum sa nu le amintesc in postarea asta pentru ca sunt cele pe care eu le folosesc cel mai des. Sprayul din gama Sport Addicted mi-a placut la nebunie acum 2 ani si am consumat 3 tuburi cat am stat la mare, asa ca atunci cand l-am mai gasit inca in magazin n-am ezitat si l-am luat, a ajuns direct in geanta mea de sala si este cel pe care il folosesc pe corp dupa antrenament. Are alcool ca prim ingredient (asa cum au majoritatea sprayurilor cu SPF), insa pe corp nu ma deranjeaza si are un efect racoritor care imi place mult dupa antrenament. Intra imediat in piele, nu este nevoie sa intinzi si sa astepti, poate fi aplicat si pe pielea umeda si nu se "lipeste" nimic de piele (si ma refer aici inclusiv la nisip pe plaja).

Multiprotection Invisible Sunscreen Spray (eu am luat varianta cu SPF50+, insa este disponibil si in varianta SPF 6, SPF15 si SPF30) este, dupa parerea mea, vedeta gamei, mai ales ca noul ambalaj este gandit din respect fata de mediu - distribuirea de tip bag on valve (bov) este un sistem nou cu aerosoli care nu utilizeaza gaze propulsoare, ci doar aer comprimat. Se poate pulveriza din orice pozitie, inclusiv pe pielea umeda, nu este nevoie sa fie intins cu mainile pentru ca formeaza o pelicula protectoare si se usuca imediat. Este produsul meu preferat cu SPF pentru corp (si se poate aplica si pe par, eu chiar am facut asta in trecut la mare) pentru ca este extrem de usor de folosit si face ce promite, daca nu ar avea alcool in formula l-as declara the best of the best.


Ati incercat produsele cu protectie solara de la Pupa Milano? Cum vi se par?

4 comentarii

  1. Nu am incercat niciodata produse Pupa pentru protectie solară, dar sunt sigură că sunt foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna eu pe urechi nu dau niciodata ,ce bine ca ai scris aici ca de acum.voi da si eu !

    RăspundețiȘtergere