Gandurile de astazi

24.7.20


M-am gandit mult in ultimele zile la viata, la alegerile pe care le facem in anumite momente din viata noastra si la modul in care ajung lucrurile sa ne formeze si sa ne marcheze pe masura ce timpul trece. Am avut multe discutii cu oameni apropiati mie despre modul in care evoluam, cum viata isi urmeaza cursul si cum relatiile cu anumiti oameni se schimba pentru ca noi ne schimbam si de multe ori nu evoluam in acelasi ritm. Si in loc sa acceptam schimbarile astea si sa urmam cursul vietii ne incapatanam sa stam captivi in relatii care nu mai ne produc nici o placere si ajungem pana la urma sa dam vina pe ceilalti pentru ca pur si simplu nu mai gandim/ simtim la fel.

De-a lungul timpului am vazut in jurul meu oameni care nu mai aveau nimic in comun si se incapatanau sa nu iasa din tiparul pe care il stiau, desi asta le producea si lor si celor din jur numai suferinta, care de multe ori venea la pachet cu frustrare si resentimente si in loc sa pastreze niste amintiri frumoase despre ce-a fost au ajuns la lucruri mult mai urate. Sa accepti ca celalalt (indiferent ca iti e ruda sau ca ai un anumit tip de relatie) nu mai are aceleasi valori, dorinte si perspective cu tine nu este deloc usor, asa cum nu este usor sa accepti ca ceva ce considerai sigur in viata ta o ia pe un drum care nu iti place.

Insa fiecare dintre noi are dreptul sa viseze si sa faca alegeri, tinand cont de ceea ce este intr-un anumit moment sau ceea ce-l face fericit strict in acel punct al vietii, si e foarte posibil ca acea alegere sau acel vis sa fie contrar cu ceea ce vrei tu sau ceea ce iti imaginai tu ca "ar trebui" sa faca/ sa fie acel om. Si unde duc toate astea? Sigur la nimic bun - cu cat te impotrivesti mai mult apar sentimente nu tocmai placute, se creeaza o tensiune care da in altceva si, mai mult ca sigur, finalul va fi departe de ceea ce iti imaginezi tu. 

Ceea ce voiam de fapt sa scriu este sa va urmati visul, indiferent cat de nebunesc sau lipsit de sens pare pentru ceilalti. Sa renunti la ce iti doresti cu adevarat pentru ca altcineva nu e ok cu asta sau isi imagineaza ca stie mai bine decat tine nu duce la nimic bun. Si nu ma refer sa calci pe alti oameni ca sa ajungi unde visezi si nici sa aduci nefericire in jurul tau, ci doar sa nu renunti la ceea ce esti si ce vrei de fapt ... pentru ca oamenii care conteaza vor ramane langa tine si se vor alatura drumului tau.

4 comentarii

  1. Da asa e ,este important sa ai langa tine o persoana care sa te inteleaga si sa te icurajeze mereu sa faci ceea ce iti place si invers si tu la randul tau sa incurajezi ! Atat de mult conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte important să îți urmezi visul dar și mai important e să ai alături persoane care sa te încurajeze în alegerile pe care le faci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, insa uneori e nevoie si sa le faci singur, fara sprijin.

      Ștergere