Mug cake low carb in 5 minute

15.7.20

Retetele rapide si sanatoase sunt preferatele mele si astazi vreau sa va arat un mug cake low carb care se poate face in doar cateva minute si care este delicios si satios. L-am incercat in diferite combinatii si variante si de fiecare data a iesit la fel de bun, cel de care vreau sa va povestesc astazi este unul cu cacao si are gust de ciocolata, pe care si eu, care nu sunt deloc o amatoare de chestii cu ciocolata, am ajuns sa il apreciez. Nu are pic de zahar, toate ingredientele sunt low carb si se potriveste foarte bine unei diete keto.


V-am mai aratat in urma cu cateva luni o varianta de mug cake cu pudra proteica, insa varianta asta mi se pare mult mai gustoasa si va garantez ca oricine o gusta n-o sa stie ca nu contine zahar. Pentru o portie amestec intr-un vas 2 linguri de faina de cocos, 2 linguri de pudra de cacao (neindulcita, raw si fara gluten este cea pe care o folosesc eu), 1/2 lingurita praf de copt, 1 ou, 2 linguri lapte de migdale (puteti folosi si de cocos daca va place), 2 linguri ulei de cocos, indulcitor si arome dupa gust. Amestecul il torn in vas si il bag fie la cuptorul cu microunde (in jur de 2 minute), fie in cuptorul normal (7-8 minute).

De cele mai multe ori am savurat prajitura asta cu un sos fara zahar si calorii, alaturi de fructe de padure, insa se pot face diverse combinatii si se pot adauga in compozitie fulgi de ciocolata, fructe uscate, nuci sau orice altceva va place. Eu am incercat reteta asta fara pudra de cacao si am adaugat aroma de cheesecake si a iesit nebunia pe care v-am aratat-o aici, asa ca puteti sa va jucati cum vreti cu reteta asta si sa faceti de fiecare data alta varianta.

O alta idee pe care am incercat-o, dar n-am mai facut poze, a fost sa o fac in forma mic de chec, am taiat-o felii si am consumat-o cu unt de nuci si a fost super misto. Mi se pare o reteta versatila, extrem de simplu de facut, fara batai de cap si care iti permite sa mananci ceva dulce si sanatos oricand vrei. Iar pe partea de toppinguri se poate personaliza in functie de preferinte, iar daca vreti sa o impartiti cu cineva drag se poata taia in jumatate portia si fiecare sa-si puna ce ii place.


Va inspira retetele de genul asta? Sau ramaneti la clasicele prajituri?

4 comentarii

  1. Doamne ce minunatii sanatoase faci! Nu pot sa cred ca nu are zahar si totusi e dulce! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pot face multe chestii sanatoase fara zahar, iar mie chiar imi place sa experimentez cu retete.

      Ștergere
  2. Ce bine arată!Trebuie să încerc și eu această rețetă 😋

    RăspundețiȘtergere