Acidul hialuronic in rutina de ingrijire a tenului

12.6.20

Zilele trecute va povesteam despre retinol si despre bakuchiol, doua ingrediente extrem de bune care fac o treaba nemaipomenita pentru pielea care prezinta semne de imbatrinire, iar astazi vreau sa va povestesc despre un ingredient mult mai cunoscut si mai folosit, care nu ar trebui sa lipseasca din nici o rutina de ingrijire si care poate fi gasit in diverse tipuri de produse. Este vorba de acidul hialuronic si am ales sa va povestesc despre cateva produse cu preturi extrem de bune pe care le gasiti pe Notino pentru ca nu sunt de la branduri atat de promovate, dar care merita mult mai multa atentie.


Acidul hialuronic este un ingredient nemaipomenit pentru piele, care are capacitatea de a preveni pierderile de apa din piele si care ajuta pielea sa aiba un aspect mai sanatos si mai ferm. Are un puternic efect antioxidant si retine de pana la 1000 ori propria greutate in apa, fiind astfel potrivit pentru orice tip de ten. Nu este un ingredient problematic, astfel incat oricine poate beneficia de proprietatile lui de restabilire a nivelului optim de hidratare a pielii si de calmare. Indiferent ca vorbim de acid hialuronic cu molecula mica sau mare (produsele care combina mai multe tipuri de acid hialuronic sunt si mai bune) o sa se vada clar beneficii in urma folosirii lui, iar pielea va avea un aspect mai neted, mai uniform si liniile fine se vor mai estompa.

Eu folosesc multe produse cu acid hialuronic si fac asta de multi ani, de la tonere la esente sau misturi si chiar seruri pentru ca imi place ce fac pentru pielea mea. Obisnuiesc sa folosesc produsele cu acid hialuronic la inceputul rutinei mele de ingrijire pentru ca sunt foarte bune pentru layering. Combinatia de mai jos este una care imi place mult de tot si o folosesc extrem de des. Hyaluron Mist de la Eucerin are o super formula plina de umectanti si poate fi folosit ca toner sau pentru reimpospatare pe parcursul zilei, iar Hyaluronic Acid Hydra Power Essence de la cosrx face o treaba nemaipomenit pentru hidratare, raportul calitate/ pret este unul bomba si este atat de usor incat e o placere sa il folosesti.


Dermedic este un brand polonez extrem de interesant si sunt sigura ca multe dintre voi nu ati auzit de el. Eu am vazut produsele pe Notino si am luat patru sa le incerc si sa vad cum sunt pentru ca au preturi foarte bune si formule interesante - parfumul este ultimul ingredient pe lista, insa ochii mei sensibili nu sunt deloc deranjati, astfel ca tind sa cred ca este intr-o cantitate minuscula. Dermedic apartine de concernul Biogened, companie farmaceutica de top in Polonia.

Produsele de care vreau sa va povestesc astazi sunt din gama Hydrain3 cu acid hialuronic, o gama care mie mi se pare mai mult decat interesanta, luand in calcul pretul produselor (mai mult decat decent) si formulele produselor. Hydrain3 Hialuro Enzyme Peeling este genul de produs care poate fi folosit de oricine si care merita incercat, mai ales daca aveti ten sensibil si nu puteti sa folositi exfiolianti chimici. Pe langa apa termala, uree si acid hialuronic, formula contine 6% AHA din enzime de fructe si arginina, astfel incat exfoliaza pielea si o scapa de celulele moarte in timp ce ii ofera hidratare si o ajuta sa aiba un aspect mai sanatos. Se aplica pe ten in strat generos si se lasa sa actioneze 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza surplusul de produs (daca este cazul) cu un servetel sau discheta de bumbac.

Serul hidratant din gama asta are o formula cu apa termala, acid hialuronic, ulei de migdale, vitamina E, glicerina si squalane si daca cautati un produs ieftin si bun merita incercat. Vine intr-o sticla opaca si are pipeta, intra repede in piele, se poate folosi atat dimineata, cat si seara si face ceea ce promite: hidrateaza, repara bariera de protectie a pielii si o ajuta sa aiba un aspect mai ferm si mai neted.


O alta metoda de a aduce un boost de hidratare pielii sunt mastile de tip servetel, care nu sunt esentiale intr-o rutina de ingrijire, dar care au beneficiile lor. Modul in care eu vad produsele de genul asta este simplu: o cantitate mare de ser cu ingrediente misto aplicat direct pe piele ca un tratament intensiv. Nu ma bazez pe masti pentru a-mi ingriji tenul, dar le folosesc frecvent si fac parte din ritualul meu de relaxare. 

Pe Notino gasiti o multime de masti de la foarte multe branduri, eu am ales sa va arat 3 astazi, toate cu preturi sub 20 lei. Ce evit la mastile de genul asta sunt uleiurile esentiale, e destul de greu sa gasesti masti servetel fara parfum, insa in general este printre ultimele ingrediente. Hydra Boost de la Neutrogena (mai exista si o varianta roz Radiance Boost) este o masca de tip hidrogel extrem de usor de folosit si care face treaba buna, nu am incercat alte produse din gama asta, insa cred ca pe viitor o s-o fac.

Missha 3-Step Hydrating Mask este un sistem in 3 pasi: esenta, masca servetel si crema si toate 5 variante merita incercate. E genul de produs misto de luat cand pleci intr-o deplasare scurta pentru ca ai tot ce iti trebuie si pielea se simte extrem de bine dupa folosire. Garnier Hyaluron Shot este probabil cea mai cunoscuta dintre cele 3 si cea mai accesibila - vine cu doua parti: masca de tip servetel si separat serul, iar cele 2 se combina in momentul folosirii.


Care este parerea voastra despre acidul hialuronic? Va place? Ce produse cu acid hialuronic folositi? Ati incercat vreunul dintre produsele de care v-am povestit?

2 comentarii

  1. Hyaluron Mist de la Eucerin am folosit și eu,celelalte produse nu le-am incercat încă

    RăspundețiȘtergere