Ajutoare pentru un somn linistit de la Secom

25.3.20

Somnul este un subiect care ma preocupa si ma preocupa de multa vreme pentru ca este un aspect al vietii mele pe care nu il controlez asa cum mi-as dori si care mi-a dat de multe ori batai de cap. Stiu ca am partea mea de vina si sunt perfect constienta de ce trebuia sa schimb cu multa vreme in urma, dar - ca multi dintre noi - stau bine cu teoria si prost, extrem de prost, cu practica. In ultimele 3 luni insa lucrurile mi-au scapat si mai mult de sub control, asa ca mi-am propus sa rezolv aspectul asta si am gasit cateva mici ajutoare de care vreau sa va spun astazi.

Nu am de gand sa sustin ca sunt solutia la insomnii pentru ca n-am exagerat niciodata lucrurile, ci doar ca va pot face serile mai linistite si mai usoare. Nici nu o sa ma apuc sa va dau sfaturi de genul sa nu aveti televizor in dormitor (eu am, dar e acolo doar sa adune praful), sa nu butonati telefonul dupa ce va urcati in pat (o fac si pe asta), sa nu si sa nu ... Suntem diferiti si facem lucrurile diferit si ce functioneaza pentru cineva nu e niciodata solutia universala pentru ceilalti.

Ceea ce fac eu este sa creez o atmosfera cat mai placuta in dormitor, ma folosesc de lumanari si uleiuri esentiale (placeri vinovate la care nu renunt indiferent cat de "negre" sunt lucrurile in jurul meu) si incerc sa imi linistesc mintea si sa las in urma tot ce nu mi-a priit in ziua respectiva. Incerc sa fiu recunoscatoare si sa ma focusez pe lucruri frumoase si incerc - fara succes de multe ori - sa las toate problemele la usa dormitorului. Datorita stilului meu de viata actual am foarte multa energie si creierul meu este mult mai activ si asta mi-a dat bataile de cap de care va ziceam la inceputul postarii.

Asa ca de cateva saptamani am inceput sa iau Sleep Optimizer, il gasiti la Secom, atat pe site, cat si in magazinele lor, un supliment pe baza de aminoacizi si extracte din plante care sustine reglarea ritmului circadian si care ofera suport in cresterea calitatii somnului. L-am ales datorita formulei cu triptofan, valeriana si roinita, dupa ce am studiat mai multe produse de genul asta (am incercat in trecut si alte formule fara succes) si iau 2 capsule inainte cu 30 de minute sa ma duc la somn. Nu am vazut imediat schimbari, insa in timp lucrurile au inceput sa se miste in directia pe care mi-am dorit-o.


Despre ceaiurile de la The Republic of Tea v-am spus de mai multe ori in ultimii ani, m-am bucurat mult cand le-au adus cei de la Secom anul trecut, insa de-abia recent am incercat gama Be Well Teas - am doua variante si imi plac amandoua la nebunie, asa ca am mai trecut doua pe lista de dorinte. Sunt scumpe, dar din punctul meu de vedere - al unui iubitor de ceai care savureaza fiecare ceasca - merita din plin. Aici puteti sa vedeti ce variante au acum cei de la Secom, eu sper sa aduca si altele pe viitor pentru ca am incercat de la ei niste combinatii de vis.

Insa astazi vreau sa va spun despre get some zzz's, un ceai rooibos, fara cafeina si gluten, cu passiflora si valeriana, care pe mine m-a cucerit de la prima inghititura. Imi place gustul lui la nebunie, imi place starea pe care mi-o da, nu stiu cat de tare ma ajuta sa adorm mai repede sau sa dorm mai bine, insa ma linisteste si face parte din ritualul meu de stare de bine si pace pe care vreau sa o am inainte sa ajung in pat. Am terminat o cutie si am luat alta - pana acum l-am baut cald, insa se poate bea si rece (se folosesc 2 plicuri la o cana si se adauga gheata), asa ca am de gand sa continui sa-l savurez seara.


Voi cum stati cu somnul? Aveti probleme de genul asta?

2 comentarii

  1. Cu doi pitici care ma tin in priza de dimineață până seara nu am nevoie de absolut nimic pentru a adormi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o norocoasa, eu - oricat de obosita sunt - tot nu reusesc sa adorm imediat.

      Ștergere