Obiceiuri de dimineata

26.3.16

In ultima luna a trebuit sa incerc sa fac lucrurile diferit si tot programul meu a fost dat peste cap, am ajuns sa ma duc in pat mult mai devreme (asta nu e neaparat un lucru rau) si sa ma trezesc si mai devreme (fortat si nu intr-un mod prea placut), asa ca a trebuit sa caut solutii sa nu pic din picioare. Cert e ca nu e o situatie tocmai placuta si randamentul meu e la cote foarte scazute.

V-am spus si pe Facebook ca am ceva probleme cu vecinii de la etajul de jos; au peste 90 de ani si nu mai gandesc foarte clar, prin urmare se trezesc de cateva ori pe noapte si urla unul la altul, el e surd, ea se misca greu, cosmar ... ce sa zic - am incercat cu totii sa fim intelegatori, au o varsta si niste probleme, dar situatia e intr-un punct aiurea in care viata noastra e afectata de problemele lor, sper sa se rezolve cat mai curand pentru ca e o situatie care dureaza de saptamani bune si ne afecteaza tuturor stilul de viata.

Chestia care ma supara pe mine cel mai tare este ca reusisem sa am un program de dimineata care imi facea bine, incepusem sa fac treptat si ceva miscare (si genunchiul meu se obisnuise cu ritmul asta), mancam la o ora fixa, insa totul s-a dat peste cap. Cand reusesti sa dormi 3-4 ore si alea cu pauze nu-ti mai arde de nimic. Insa incerc si asa sa ma ajut cat pot si sper ca situatia cu vecinii sa se rezolve mai repede sa-mi vad de ale mele.

Am ajuns sa ma trezesc la maxim 7 (ceea ce pentru unii poate parea ceva normal, insa pentru mine nu e si organismul meu nu se adapteaza deloc la asta, l-am convins eu de multe de-a lungul timpului, dar asta cu trezitul brusc in urlete si la ore d-astea nu tine), sa-mi fac o cana de ceai, sa-mi prepar ceva usor de mancare (fructele si cateva nuci/ alune castiga aproape de fiecare data), folosesc o tarta parfumata (oscilez intre Festive Vanilla de la AirPure si Vanilla Lime de la Yankee Candle) si unul din uleiurile de la Aura Cacia. E un mic ritual care ma ajuta sa ma relaxez si sa incep ziua cu un zambet.


In ultimele doua-trei saptamani am renuntat la ceaiurile mele aromate (nu de tot, inca le consum pe parcursul zilei) si am incercat ceaiurile TeaTox de la NutriPlan. De NutriPlan mi-a povestit o prietena care a incercat programul lor Gold (sunt 3 variante - le gasiti aici daca vreti sa cititi mai multe, chiar cred ca merita citit ce contine macar ca idee daca sunteti in cautare de informatii despre un stil de viata sanatos) si a fost extrem de incantata.

Eu personal am o anumita reticenta cand aud cuvantul detox, probabil de la atatea prostii pe care le-am tot vazut/ citit in ultima perioada. Stiu ca a luat amploare chestia asta cu ceaiurile de detox si cum programul asta nu e tocmai ieftin cand mi-a propus sa-mi trimita ceaiurile sa le incerc (din cate am inteles a prins o promotie buna acum ceva timp pe site si a luat mai multe) am zis ok, n-am nimic de pierdut.

Mi-a trimis Morning TeaTox si Bedtime TeaTox (le puteti vedea mai jos si puteti sa cititi pe eticheta si ce anume contin) si le-am consumat in ultimele saptamani. Sunt ok la gust (m-am temut ca vor fi "prea" naturale si n-o sa le suport), il prefer pe cel de dimineata, cel de seara nu ma incanta in mod deosebit (nu stiu ce anume nu-mi place din ce contine, dar nu-mi place in mod deosebit). 

Am mers mai des la toaleta decat inainte si dimineata parca imi simt corpul si picioarele mai usoare (stiti problemele mele cu circulatia limfatica), alte efecte nu pot sa zic ca am observat. Parca ma tenteaza sa incerc tot programul, dar n-am momentam finante pentru asa ceva. Insa am in casa cateva chestii pe care le-am vazut in programul lor si o sa incerc sa le iau asa. Voi ce pareri aveti de programele de genul asta? Ati incercat vreunul?


Daca tot v-am zis de ce fac eu dimineata in ultima perioada m-am gandit sa va arat si alte doua variante de mic dejun pe care le-am tot repetat - terci din ovaz cu lapte de soia/ migdale si fructe proaspete (kiwi si capsuni in general) pe care il indulcesc cu o banana coapta pe care o pisez cu furculita, adaug uneori si ceva fructe uscate (coacaze, aronia, merisoare) si caju crud. Eu nu prea consum oua, dar cand o fac prefer scrambled eggs cu ceapa verde si ciuperci, pe care le mananc de obicei cu rosii cherry sau ardei.


Dupa ce termin cu micul dejun si momentele mele de relaxare, imi acord cateva minute pentru a-mi ingriji tenul, folosesc un spray parfumat pentru corp daca nu am nici o iesire planificata in prima parte a zilei, o crema de maini si un balsam de buze si-mi verific agenda (care s-a dovedit destul de utila in ultima vreme, intre munca, blog si viata de zi cu zi am inceput sa uit anumite lucruri), dupa care trec efectiv la treaba si fac ceea ce am in plan in ziua respectiva.


Ma gandeam in timp ce scriam ca mi-ar fi destul de greu acum sa ma reintorc la un job care presupune mersul zilnic la birou (m-as putea adapta, ca doar asta am facut atatia ani), sunt aspecte care nu-mi plac cand vine vorba de munca de acasa, dar partea asta in care nu ma grabesc dimineata si nu trebuie sa ma agit intr-un trafic nebun chiar imi place si ma bucur de ea.

Diminetile voastre cum sunt?

17 comentarii

  1. Eu de obicei ma scol la 6 si îmi beau cafeaua de dimineața

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi place cafeaua, nu suport nici macar mirosul. :)

      Ștergere
  2. E foarte drăguță farfuria aceea împărțită cumva în două( cea în care sunt ouă și roșii). Ai idee cam pe unde as putea găsi ceva similar?
    Nu cred că vrei să știi ce obiceiuri am dimineață :P Am un ritual, cafea și fumuri pe scaunul meu de la geam. Nimeni să nu facă ca mine, nu e bine :) Uneori mai fac și niște pilates - asta intră la categoria așa da :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am vazut pe nicaieri, eu am primit-o cadou (si cred, dar nu sunt sigura, ca a fost luata de la Hello Free Z One Discount), insa stiu ca inainte s-o primesc am cautat o gramada si n-am gasit nicaieri. Nu comentez fumurile tale. :)

      Ștergere
  3. Eu personal nu sunt fana a dopurilor de urechi, dar am vazut ca prietenul meu le foloseste cu succes atunci cand la supermarket-ul de peste drum incepe alarma la ora 2 noaptea out of the bloom.
    Poate ar fi asta o solutie temporara, macar sa te poti odihni mai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nici nu vreau sa aud, stiu si eu persoane care le folosesc cu succes, dar nu sunt de mine. Weekendul asta m-am odihnit, asa ca sper ca ramana doar o amintire neplacuta.

      Ștergere
  4. Eu ma trezesc la 5 fix :)) Nu imi place deloc si primele 30 min sunt crunte insa imi prinde bine sa ies devreme de la birou si sa prind lumina pentru diverse activitati, inclusiv poze pentru blog. Partea trista e ca sunt pe fuga, nu am timp sa savurez o cafea sau sa imi pregatesc ceva de rontait.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahh, mi s-a strans inima cand am vazut 5 ala. Banuiesc ca te duci la culcare foarte devreme ca sa poti sa te trezesti la ora aia.

      Ștergere
  5. M-am mutat de curand intr-o zona nu tocmai linisita,la care se adauga un caine care latra noaptea.Dupa ce mi-a trecut deprimarea😨,am gasit solutia dopurilor de urechi si acum dorm f bine.e adevarat ca oferta este limitata la noi,dar am gasit ceva sa ma multumeasca intr-o calatorie in germania.sper sa te ajute,te inteleg perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu si eu persoane care folosesc dopuri si sunt multumite, dar pe mine ma deranjeaza numai gandul de a sta cu ceva in urechi. Multumesc de recomandare.

      Ștergere
  6. Camelia, eu de cand te urmaresc mi se pare ca faci detox mai ceva ca orice firma cu astfel de specific ! Cred ca sunt eficiente astfel de cure , insa nu stiu daca cred in aceste programe scumpe ...mai degraba cred intr-un regim sanatos , cum vad ca tu ai ... si eventual la curele de sezon cu alimentele de sezon...primavara o cura verde mi se pare suficient de detox ptr mine :-)) Eu de exemplu fac cure cu sucuri de sfecla, morcov, mar ...cu care sper si zic eu ca-mi ajut ficatul..in rest... terci de ovaz mananc si eu in fiecare dimineata , mai ales acum in post e ideal:rapid , gustos, nutritiv ;) 3 lg lapte praf de ovaz, 3 linguri fulgi de ovaz, o banana mare, jumatate lg scortisoara , o cana de apa . Date prin blender si savurate incet :-D Yami-yami ! In schimb....sunt in cautarea unui ceai bun...pana acum nu m-a satisfacut nici unul :-) as incerca ceaiul Nutriplan :-P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clar alimentatia e cea mai importanta, insa de multe ori nu e suficienta. Eu nu mai am fiere de mai bine de aproape 15 ani si oricat de atenta sunt la anume chestii sunt perioade cand ficatul meu tipa dupa ajutor. Mie sucurile nu-mi prea plac, am tot incercat, insa nu pot sa beau/ mananc ceva daca nu-mi plac cu adevarat. Acum am inceput sa imi fac iar smoothieuri si sa folosesc niste super alimente, poate o sa va povestesc si despre asta.

      Ștergere
  7. Trezit cu greu, păpat (obligatoriu), puțin machiat, plecat spre birou.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu sunt o matinala nici acum după 2 ani și ceva în care am fost însărcinată și cresc un copil. Când eram însărcinată, deja în ultimul trimestru dormeam prost. Mă chinuiam de pe o parte pe alta. După aia cred ca vreun an nu am dormit o noapte întreagă fără treziri la 2-3-4 ore. Apoi au aparut trezirile matinale care sunt final 5 fie la 7 fără ceva, iar când am noroc chior la 8. Nu ma plang, dar cred ca nevoia te determina sa faci lucruri anume dar nu te transforma in a morning person sau a night hawk dacă tu nu poți și basta. Dar sa te întreb: ce au pățit vecinii tai dintr-o data? Bănuiesc ca îi ai vecini de multa vreme, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au imbatranit, mintea le joaca feste, probleme de sanatate. Nu cred (si nici nu-mi doresc) ca voi fi vreodata o persoana matinala, fiecare dintre noi are un ritm propriu, eu am nevoie de alea 2-3 ore de somn dimineata, corpul meu le cere.

      Ștergere
  9. Tu ai probleme de genul cu vecinii tai si eu am alte probleme cu vecinii mei, un vecin de lamga mine, cheama mereu hingherii sa ia niste bieti caini de pe strada..dar dar mereu face asta.. si ma doare incredibil de tare..
    Vecinul asta e obsedat de politie, cheama mereu politia (ca mai vad pe balcon la mine, stau la curte) si o cheama numai pt nimicuri... sincer.. si zice ca nu o cheama el..
    Off.. sa nu mai zic de unii care locuiesc cu chirie la alti vecini de ai mei, si vara se injura, se bat se cearta ca la usa cortului.. eu le am tot spus sa inceteze.. au si doua fete de vreo 10 ani si cealalta 8 sau 9 ani, habar n am.. si ele fac o galagie.. si se injura..daca le auzi.. ramai cu gura cascata.. dar stai ca ei mai au copii la tara la Moldova de umde sunt ei, aia sunt mai mari..ii cresc bunicii parca.. da, si.nu vrei sa stii ca e aici in fiecare vara de cativa ani.. de cand stau cu chirie amandoi cu fetele, si se imbata amandoi si se injura, deci e groaznic.. crede ma!
    Deci nici la curte nu e usor :)) asta e...
    Si in privinta trezitului, ma trezesc la 5:20 sau 5:30dimi, ma pregatesc cu spalatul pe dinti si ce mai trebuie si imbracarea si la scoala, ca intru la 8.. :( groaznic.. doar miercuri intru la 9:40.. dar stam mai mult la scoala.. asta e.. cu Dumnezeu Inainte.. e ultimul an.. licenta, emotiile.. Doamne ajuta!
    Recunosc ca nici eu nu sunt matinala.. acum.. mai ales acum.. :))
    Desi Dumnezeu ne indeamna sa ne trezim dimineata sa ne facem treba.. etc. Da, deci, inca lucrez la asta.. trebuie.. musai!
    Draga mea.. am scris mult.. dar mai prind si eu timp si scriu :( acum printre referate, proiecte, ascultari, licenta :(
    Doamne ajuta si pupici!

    RăspundețiȘtergere