5th Avenue pentru primavara asta

30.3.16

Prima mea intalnire cu parfumurile Elizabeth Arden nu stiu cand a avut loc ... si e ciudat sa spun asta pentru ca parfumurile sunt una din pasiunile mele si cam stiu ce am descoperit si cand. Insa in privinta celor de la Elizabeth Arden nu-mi amintesc, dar pot sa va spun ca sunt la a doua sticla de 5th Avenue in ultimii doi ani (si asta spune multe tinand cont de cate parfumuri am) si am mai adaugat si o alta varianta - 5th NYC Premiere.


Despre varianta clasica 5th Avenue cred ca v-am mai povestit pe blog in urma cu ceva vreme. Este un parfum lansat in 1996, iar nasul din spatele parfumului este Ann Gotlieb. Este un parfum floral, putin dulce si pudrat, dar proaspat, care se potriveste unei femei vesele, care este mereu in miscare. Cel putin asa il percep eu.

Are note de lilac, magnolie, mandarina si bergamota, dar si de ylang-ylang, iasomie, tuberoza, piersica si nucsoara, in timp ce notele de baza sunt ambra, moscul tibetan, lemnul de santal, irisul si vanilia. Este o combinatie proaspata, perfecta pentru primavara si mie imi place tare mult, mai ales ca este un parfum accesibil


5th Avenue NYC Premiere l-am primit spre sfarsitul anului trecut si n-am stiut cum e pana nu l-am incercat, insa imi place mult si varianta asta. A fost lansat anul trecut in februarie si l-au anuntat ca fiind o varianta mai senzuala. Mi se pare mai aromat, mai balsamic decat varianta originala, un pic mai cald si mai condimentat. Banuiesc ca notele de tonka si de patchouli ma fac sa-l simt mai cald.

Se simt notele florale si piperul roz, nu este la fel de proaspat precum varianta originala, insa are ceva care il face extrem de atragator. Pe mine miroase foarte bine si rezista destul de bine (8-10 ore), stiu sigur ca o sa-l port des in perioada asta si ma bucur ca il am.


Eu mereu astept cate o oferta buna ca sa imi cumpar un nou parfum Elizabeth Arden, de obicei prefer StrawberryNET (aici puteti sa vedeti ce oferte sunt acum) pentru ca am gasit de cateva ori niste preturi bomba, insa am vazut oferte bune si aici si aici (chiar mai bune decat pe StrawberryNET).

Ati incercat vreunul dintre cele doua? Aveti vreun parfum preferat de la Elizabeth Arden?

12 comentarii

  1. Eu folosesc primavara si vara Elizabeth Arden Green Tea.Mi se pare mirosul foarte fresh si bland.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca este destul de apreciat si Green Tea, trebuie sa-l mai incerc si eu sa vad cum mi se pare dupa atata timp. :)

      Ștergere
  2. Oh 5th Avenue by Elizabeth Arden e un parfum clasic, superb de primavara. Ador notele de liliac si magnolie ce se simt imediat dupa pulverizare.
    De cativa ani e la un pret excelent la 100 ml, mai am putin din el, trebuie sa ma innoiesc.
    Green Tea Eau Parfumee imi place la fel de mult, miroase ca o gradina de flori cu lamai. :)
    Knowing imi place iarasi, nu l-am avut, dar e parfumul preferat al unei prietene.
    NYC Premiere nu il stiu, m-ai facut curioasa, imi plac parfumurile calde spicy.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Knowing nu stiu cum e, o sa ma duc sa-l miros sa vad ce si cum. :)

      Ștergere
    2. Tu faci misto de mine? :)) Knowing e de la Estee Lauder. :)

      Ștergere
  3. Si pe Emag mai au uneori oferte bune la parfumuri :)
    Ma tenteaza tare, dar momentan stau cuminte, mi-am facut un abonament complex la o sala - sa vad cat ma tine si, mai ales, daca ma tine muschiu' :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am vazut si eu, dar comentariile de pe pagina lor de Facebook sunt pline de nemultumiri ca-s fakeuri, asa ca nu stiu ce sa cred. :)

      Ștergere
    2. Am primit recent un E Arden, ceva cu ceai verde si flori de cires. L-am verificat si e ok :) Dar e posibil orice :)

      Ștergere
    3. Probabil ca au si si ... parfumurile EA sunt accesibile, nu prea au sens fakeurile.

      Ștergere
  4. O mai patesc si eu cu unele parfumuri si ma oftic rau. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am incercat nici un parfum Elizabeth Arden. Din descrierea ta, par a fi fix pe gustul meu! Imi plac la nebunie parfumurile florale! Acum ma tenteaza rau, dar raaau de tot 5th Avenue!

    RăspundețiȘtergere