Uleiuri care imi plac

22.3.15


In general uleiurile (de orice fel ar fi ele - ma refer la partea de ingrijire) nu sunt prima mea alegere (nu suport senzatia de ulei pe ten, piele si nici in par nu sunt mare fana), dar am invatat in timp sa le apreciez si sa le folosesc astfel incat sa ma si bucur de beneficiile lor, dar sa-mi si faca placere sa le folosesc. Iar astazi vreau sa va povestesc de cateva astfel de uleiuri (sau produse cu ulei) care au ajuns printre preferatele mele dintre multele incercate in timp.

Beauty Elixir de la Orofluido (il gasiti aici) este un serum pentru par si contine trei uleiuri (argan, pin si cyperus) si ma fascineaza mirosul lui - oriental, putin vanilat, persista in par cateva zile, este singurul pe care l-am folosit in ultimele saptamani, desi am o adevarata colectie de uleiuri pentru par. Imi lasa parul matasos si stralucitor, imi place sa simt aroma lui cand misc capul, imi place si gata. Nu am ce sa zic mai mult.

Uleiul de baie hidratant cu extract de migdale de la L'Occitane este o veche preferinta de-a mea si v-am mai povestit de el pe blog acum cativa ani. Se aplica pe pielea umeda, face putina spuma si se clateste. Pielea ramane hidratata si cu un miros mai mult decat placut. Este un produs scump, dar merita pentru ca se consuma greu si este un rasfat pe care il meritam din cand in cand.

Uleiul de argan Longevita de la Solaris a mai aparut pe blog acum cateva luni si continui sa-l folosesc de cateva ori pe saptamana pe ten cand simt ca am nevoie de o hidratare mai intensa si mi se pare ca are un raport calitate-pret mai mult decat bun. L-am mai folosit si pe cuticule si unghii, dar si pe zonele mai uscate de pe corp, pe par nu m-am incumetat (dar o s-o fac, macar de curiozitate).

Crema cu ulei de marula de la Balea am luat-o recent din DM, contine 40% uleiuri hranitoare de migdale si floarea soarelui, dar si vitamina E si-mi place mult, mai ales datorita mirosului - nu stiu sa-l descriu, e ceva exotic, usor dulceag, dar care mie imi place mult. O folosesc atunci cand simt nevoie de o hidratare mai profunda sau cand vreau sa ma relaxez.

Vanilla Cuticle & Nail Bed Treatment Oil de la Nubar (cu ulei de jojoba si vitamina D) este uleiul meu de rasfat pentru serile cand vreau sa ma simt bine. Nu-l folosesc des pentru ca as fi preferat o pensula in locul pipetei (trebuie sa il mut in altceva), dar imi place mult.

Nut Oil Masque de la Montagne Jeunesse (o gasiti aici - cu ulei de baobab si ulei de marula, ajunge pentru 2-3 aplicari) este un alt rasfat si-mi place mult pentru serile cand simt ca tenul meu are nevoie de putin ajutor. Stiti ritualul meu de rasfat, nu ma dezic ...

Ar mai fi cateva produse care in timp s-ar putea sa ajunga si ele aici, dar momentan astea sunt preferatele mele. Voi ce parere aveti de ingrijirea cu uleiuri? Aveti ceva produse preferate?

27 de comentarii

  1. Mi-as dori enorm uleiul de argan si cel de cocos.....nu folosesc niciun ulei...sper ça pe viitor sa folosesc ceva.Arata FF bine ale tale.o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt asa de scumpe, poate o sa ai ocazia sa le iei si sa le incerci.

      Ștergere
    2. Eu am ulei de argan.. l-am folosit pe par si pe ten. Mare chestie nu prea pare sa faca. :P

      Ștergere
  2. Nice! Mie una imi plac uleiurile...momentan folosesc doar 4: argan, cocos, Jojoba si ricin....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ulei de ricin nu cred ca am incercat, cel de jojoba mi-a placut si mie cand l-am avut.

      Ștergere
  3. Am scris in ultima perioada chiar des despre uleiuri pe blog pentru ca imi plac si mie si am descoperit ca pentru par sunt o binecuvantare si pentru piele, fie ea si mixta, sunt un ajutor.
    Chiar acum am uleiul de argan Longevita in par, exact din aceeasi curiozitate. Si ca tot am ajuns la subiectul curiozitatii, mi-ar placea sa incerc uleiul Nubar. Eu folosesc acum pentru cuticule uleiul de migdale dulci de la Solaris pe care l-am turnat in sticlute de la alte uleiuri de cuticule mult mai scumpe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca descoperi ce ti se potriveste si cum sa le folosesti uleiurile astea pot sa faca minuni in unele cazuri. Eu pe par am incercat doar ulei de jojoba, cred ca de la Queen Helene (sper sa nu vorbesc tampenii, dar n-am mai stat sa caut la ora asta). :)

      Ștergere
  4. Uleiul de duș L'Occitane îl ador și îl folosesc cu zgârcenie, deși de obicei nu mă zgârcesc la astfel de produse, dar e prea minunat ca să-l irosesc. Chiar e un adevărat răsfăț.
    Ar trebui să reintroduc și eu în rutina de îngrijire uleiul de argan, nu știu de ce am renunțat la el. Și m-ai făcut foaaarte curioasă cu crema Balea, nu am remarcat-o până acum. O să mă uit după ea la prima vizită prin DM.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este un rasfat, sunt si eu mult mai atenta cand il folosesc sa nu torn aiurea. :)

      Ștergere
  5. Trebuie sa caut si eu crema de la Balea
    Mie imi place sa aplic in fiecare seara ulei si sa fac un masaj - argan, migdale, avocado, susan, rosa moscheta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai incercat si eu acum cativa ani sa amestec uleiurile si sa le folosesc, cateva zile am avut rabdare, dupa aia m-am plictisit. :)

      Ștergere
  6. Ador produsele cu uleiuri,in prezent folosesc ulei de jojoba, demachiant cu ulei de argan,tratament cu uleiuri esentiale pt par,crema cu ulei de struguri pentru fata,ulei de ricin pt cuticule si gene.As dori sa incerc si alte uleiuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O gramada folosesti, in ultima vreme au aparut o gramada de produse pe baza de diverse uleiuri, asa ca avem de unde alege.

      Ștergere
  7. Imi plac enorm de mult uleiurile ,mai ales cele de lavanda,migdale si argan ,plus ca sunt benefice pentru sănătatea,relaxarea ,pielea si parul nostru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La uleiurile esentiale nu m-am gandit cand am scris postarea, as fi putut sa adaug cateva. :)

      Ștergere
  8. Pe fata nu pun niciun ulei, sub nicio forma. Dar preferatele mele sunt cel de ricin, cocos, si migdale dulci. Le pun in par si fac MINUNI! Daca ar trebui sa aleg unul as l-as alege pe cel de cocos :D Daca nu ai incercat, TREBUIE sa incerci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat si nu ti-a priit sau pur si simplu nu te atrage ideea?

      Ștergere
  9. Auuu, ce-mi faci tu mie. Sunt o obsedata de uleiuri pt ingrijire. Cred ca as putea sa am 76868 de bucati si nu m-as satura. Le-am dat si eu de gust cand m-am decis sa imi cumpar overnight cu vit.E de la Body Shop. Eram la fel ca tine, nu suportam sa simt ceva gras pe piele. Acum mi-am schimbat parerea. Vreau si eu sa-l incerc pe cel de la L'occitane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut si eu sa-l iau pe cel de la Body Shop, am citit mai mult despre el si am renuntat la idee. Daca il incerci sa-mi zici cum ti se pare.

      Ștergere
  10. Cel mai mult am folosit uleiurile pentru par de la Avon: par matasos, pentru fire despicate, pentru par rebel si am fost super multumita de rezultate. Au si un miros placut persistent. As mai incerca uleiul de argan de la Solaris.
    In rest nu am mai folosit uleiul in vreun fel, pentru ca sincer nu prea suport pielea uleioasa!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si uleiuri uscate, care nu lasa pelicula aia uleioasa pe piele, eu de obicei spre astea ma indrept.

      Ștergere
  11. Camelia, sunt mare fan uleiuri de ceva vreme. Imi fac mixuri pentru ten, din uleiuri uscate in general (am ten mixt), pe corp folosesc uleiul din samburi de struguri in ultima vreme (chiar daca nu miroase delicios) dar si pe cel de cocos Solaris (cu maaare drag). Pentru par m-am atasat de uleiul Avon care-mi hidrateaza varfurile dar aplic uneori si masca de uleiuri (ce am in casa) si las sa actioneze 1-2 ore, dupa care spal parul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat ca uleiurile castiga teren in ultima vreme, asa ca recomandarile sunt bine venite. :)

      Ștergere
  12. Mmmm, trebuie sa recunosc ca uleiurile nu prea ma incanta pt ca am tenul gras, parul gras, iar pe corp masez pana ma plictisesc o lotiune sau un unt de corp, doar sa nu raman cu senzatia aia uleioasa deloc. Singurul care m-ar tenta ar fi uleiul de baie despre care ai scris, dar cam intuiesc in ce zona de pret se invarte, asa ca probabil o sa supravietuiesc fara :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiurile nu ingrasa tenul/ parul, daca ai incerca ceva potrivit pentru tine sunt sigura ca ti-ai schimba (macar un pic) parerea. Dar mai ai timp ... :)

      Ștergere
  13. e o nebunie in blogosfera, multa lume posteaza despre uleiuri, intradevar foarte folositoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil te referi la postarile cu uleiurile de la Solaris. :)

      Ștergere